Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Marklunds allsvenska tips - Eskilstuna: "Kommer att handla om detaljer..."

Damallsvenskan

Hanna Marklund går igenom lag för lag inför den damallsvenska premiären.
I dag: Eskilstuna.

2:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Eskilstuna-Djurgården i spelaren ovan.

Nya tränarduo – Influeras av Klopp
I slutet av förra säsongen anslöt en ny tränarduo, Fredrik Bernhardsson och Elena Sadiku. De har kommit in och verkar ha en tydlig bild av hur man vill att Eskilstuna ska spela. Man har bytt spelsystem till 4-3-3 och visar att man vill jobba ännu mer med hög press och lite offensivare då det varit mer defensivt förr. Sadiku har även tidigare uttalat sig om Jürgen Klopp och hur tysken inspirerar henne, kanske är det influenser som kommer synas utåt. Dessutom känner Sadiku klubben väl då hon tidigare själv spelat för klubben, vilket kan göra en hel del för att Eskilstuna ska ta nästa steg.

ANNONS

Vikten av egna produkter
Är det något som Eskilstuna är bra på så är det att ta fram flera från egna led – man lägger också stor vikt vid egna produkter. Om man kollar på truppen så har flera spelat i Eskilstuna sedan tidiga tonår eller ännu längre tillbaka. Elin Rombing, Linn Vickiu, Elisabeth Tillenius och Matilda Plan är egna produkter. Och den sistnämnda har en stor betydelse för laget, och ännu mer nu när hon börjat satsa heltid på fotbollen och lagt bandyklubban på hyllan. Dessutom bygger man på underifrån med intressanta lärlingskontrakt.

Lärlingen: Alva Karlsson
Alva Karlsson är ett framtidsnamn som kan komma att bli otroligt viktig för Eskilstuna i framtiden. Den 17-åriga mittfältaren är under lärlingskontrakt och gjorde drömdebut i en träningsmatch med Eskilstunas A-lag när hon gjorde hattrick. Förvisso mot ett division ett motstånd, men det visar ändå på vilka kvalitéer och vad hon har att erbjuda som mittfältare. Senast var hon även lagkapten för landslaget med F17. På sikt är hon en spelare som man bör hålla utkik efter.

ANNONS

Jalkerud och Rogic: En viktig duo
Felicia Rogic och Mia Jalkerud kommer att vara lika viktiga i år som man var i fjol. Jalkerud har mycket rutin och är otroligt målfarlig och blir viktig i den sista tredjedelen. Tillsammans har de ett bra samspel och har skapat mycket chanser och gjort mål på dessa, även om man till viss del har ett defensivt grundspel. Sett till Eskilstunas statiskt kan man se att det är ett lag som vill bli mer offensivt – och det kan dessa hjälpa till.

Två nya och jämna målvakter
Eskilstuna har värvat in två nya målvakter. Katlynn Fraine från Växjö DFF men också serbiska landslagsmålvakten Milica Kostic. Kostic är en spännande profil och dessutom en ung och lovande målvakt med stora matcher i bagaget. Och än är det inte riktigt tydligt vem som blir första målvak – och det konkurrenssituationen kommer att bli intressant att se på från håll. De ser ut att hålla jämna steg så det kommer att handla om detaljer när man väljer sin målvakt.

ANNONS

Fakta

Så tippar Marklund årets serie:

 1. FC Rosengård
 2. BK Häcken
 3. Kristianstads DFF
 4. Hammarby
 5. Linköping FC
 6. Vittsjö
 7. Eskilstuna United
 8. Kif Örebro
 9. Djurgården
 10. Piteå
 11. Umeå
 12. AIK
 13. IFK Kalmar
 14. BP

Marklunds kommentar till tabellen:

- Rosengård sticker ut i positiv bemärkelse, jag ser att de är ohotade på toppen. Det som skulle kunna ställa till det är om man skulle åka på skador men annars tycker jag att Rosengård ska vara ledande. Sen kan jag nästan inte alls komma på när ett mellanskikt har varit så svårtippat tidigare och det kan verkligen bli hur som helst. Jag tror också att nykomlingarna får svårt att hålla sig kvar.

Publicerad 2022-03-19 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto