Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Marklunds allsvenska tips - Rosengård: "Kan någon sänka Rosengård?"

Damallsvenskan

Hanna Marklund går igenom lag för lag inför den damallsvenska premiären.
I dag: FC Rosengård.

3:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Rosengård-Linköping i spelaren ovan.

Ohotade till guldet
Rosengård är ohotade till guldet och ser ut att kunna försvara det. Sedan truppförändringen i somras där man förlorade både tongivande landslagsspelare och huvudtränare Jonas Eidevall har man lyckats vara kontinuerlig i prestationerna – man klarade av tappen.

Rosengård känns som vanligt väldigt stabila och har bäst trupp – en blandning av unga spelare, veteraner och utländska spelare. De har sätt väldigt fina ut under försäsongen och kan man fortsätta jobba med Renée Slegers på detaljer är guldet försvarbart, Rosengård är på en helt annan nivå.

Veteranen och den unga spelaren
Caroline Seger är troligtvis den viktigaste spelaren för mästarlaget och om det är möjligt ser hon ut att bli bättre för varje år som går. Det är en äldre spelare med mycket rutin och fantastiska ledaregenskaper, som dessutom ser väldigt pigg ut och varit skadefri under försäsongen.

ANNONS

Sen har vi också Bea Sprung som kommer att bli otroligt rolig att följa. Hon känns som en aktiv och löpstark spelare med bra inställning. För hennes del är det också ett fantastiskt mittfält som hon får lära sig av och som kan vara väldigt nyttig för hennes utveckling.

”Kan inte tappa fler spelare till skador”
Är det något som kan sänka Rosengård? Tveksamt, men då måste alla hålla sig friska och skadefria.

Det största tappet just nu är både Fiona Brown och Jelena Cankovic som kommer att vara borta under en längre period. Brown åkte på en korsbandsskada i fjol och väntas vara borta till efter sommaren. Innan dess under flera år varit en stabil ytterback i defensiven för Rosengård trots att hon tampats med skador. På anfallet har Cankovic varit en av de allra viktigaste spelarna med sina åtta mål i fjol.

ANNONS

Och man kan inte tappa fler spelare till skador för då kommer det att bli tufft trots den breda truppen.

Micah är ganska ojämn
Backlinjen behöver känna en trygghet och tillit till sin målvakt, det måste Teagan Micah börja utstråla. Den australiensiska landslagsmålvakten kom efter OS där hon var väldigt bra. Men hon har också visat att hon kan blanda och ge – hon är ganska ojämn. I många matcher kommer det dock inte att synas då Rosengård är så dominanta som man är men i toppmatcherna och mot lag med en vassare offensiv kan det ställa till det för Rosengård.

En av de bästa värvningarna
Rebecca Knaak är en av de bästa värvningarna i damallsvenskan inför denna säsong. Hon är en spelare som är superstabil, bra inställning och fysik – en all-around spelare som kan vara ytterback, mittback och defensiv mittfältare. Det är en passningssäker ledare med driv som gått lite underradarn – i henne får man passningssäker ledare med driv som har många års erfarenhet av Bundesliga. Och hon kan även vara viktig för Rosengård under tiden som Fiona Brown återhämtar sig från sin korsbandsskada.

ANNONS

Fakta

Så tippar Marklund årets serie:

 1. FC Rosengård
 2. BK Häcken
 3. Kristianstads DFF
 4. Hammarby
 5. Linköping FC
 6. Vittsjö
 7. Eskilstuna United
 8. Kif Örebro
 9. Djurgården
 10. Piteå
 11. Umeå
 12. AIK
 13. IFK Kalmar
 14. BP

Marklunds kommentar till tabellen:

- Rosengård sticker ut i positiv bemärkelse, jag ser att de är ohotade på toppen. Det som skulle kunna ställa till det är om man skulle åka på skador men annars tycker jag att Rosengård ska vara ledande. Sen kan jag nästan inte alls komma på när ett mellanskikt har varit så svårtippat tidigare och det kan verkligen bli hur som helst. Jag tror också att nykomlingarna får svårt att hålla sig kvar.

Publicerad 2022-03-19 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto