Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nilssons besked inför rysaren: "Tar längre tid för mig"

Sverige (herr)

SOLNA. Joakim Nilsson, 28, riskerar att missa playoff-finalen mot Polen.
Men mittbacken har hopp om spel.
- Jag tror det ska gå vägen, säger han till Fotbollskanalen.

1:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Hör Joakim Nilsson i spelaren ovan.

Joakim Nilsson stod över söndagens träning med landslaget, inför playoff-finalen mot Polen på tisdag.

- Inför samlingen hade jag tre hela träningspass i kroppen, på grund av att jag var coronapositiv. Sen fick jag 120 minuter mot Tjeckien så jag var lite sliten, säger Arminia Bielefeld-spelaren.

Han medger att det är osäkert om han kommer vara redo för att starta i matchen som avgör om Sverige tar sig till VM i Qatar eller inte.

- Vi får se, vi tar det dag för dag.

- Men kroppen känns bättre och bättre. Jag har varit borta under en längre tid och det tar lite längre tid för mig att återhämta kroppen. Men jag tror det ska gå vägen.

ANNONS

Oavsett är det oklart om Nilsson får chansen från start igen efter 1-0-segern mot Tjeckien. Nu är högerbacken Emil Krafth tillbaka från avstängning och därmed behöver inte mittbacken Marcus Danielson täcka upp på den positionen mot Polen.

- Vi få se. "Mackan" gjorde ett oerhört bra jobb som högerback, med den bakgrunden som var. Han var magsjuk dagarna och att då göra det så pass bra på en ovan position är bra. Vilken position han får spela på nu får vi se. Jag vet att hans riktiga position är mittback. Vi har bra män där (på mittbackssidan) och vi får se vem som spelar i slutändan. Det får Janne (Andersson, förbundskapten) bestämma.

Vad tycker du om din prestation mot Tjeckien?
- Som försvarare är det härligt att hålla nollan. Det var mycket som hände och vi klarade av den uppgiften. Det fanns småsaker som jag hade kunnat göra bättre men på det stora hela är jag nöjd med insatsen.

ANNONS
Publicerad 2022-03-27 kl 14:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto