Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Här skickar Sverige över pressen på Italien: "Känner tryck på sig"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

På fredag inleds ödesplayoffet mot Italien.
Nu skickar Janne Andersson över all press på motståndaren.
- Italien känner tryck på sig att klara detta, säger han.

På måndagen samlades det svenska landslaget inför fredagens VM-playoff mot Italien. Samtidigt samlades den italienska truppen och förbundskapten Giampiero Ventura höll en presskonferens och sa att Italien ska till VM. Det fick den svenske förbundskaptenen Janne Andersson att skicka över ännu mer press på motståndaren.

- Man får ju hantera favoritskap. Ibland behöver man inte vara favorit och vi är underdog nu. Har han sagt det så är det väl så att Italien känner tryck på sig att klara detta. Men jag känner inget tryck även om jag vill inget hellre än att gå till VM, men jag känner inget tryck från nationen. Vi ska använda det till att vi är optimister, tro på det och vi har allt att vinna. Det känns bra. En häftig utmaning och vi har allt att vinna. Vi är inte på långa vägar nöjda utan vi vill vidare, säger Andersson. 

Har du fått någon bild av Italien?
- Jag har en ganska klar bild. Sedan kan man aldrig veta säkert hur motståndaren agerar rent taktiskt. Men som lag vet vi vilka egenskaper Italien har och vad vi måste se upp med.

- Det finns en kollektiv styrka och individuell skicklighet. Bra på att hålla ihop laget och är lojala mot varandra. Mer det än att jag bara ser en enskild stjärna.

Pontus Jansson har haft Giampiero Ventura som tränare i Torino, och Janne Andersson ska ta hjälp av sin mittback.

- Vi ska faktiskt prata med Pontus och lyssna av lite om man kan få lite gratis där, säger Andersson.

Albin Ekdal och Jimmy Durmaz har haft problem med skador, men båda ser ut att vara tillbaka.

- Vi har inga nya skador. Albin är enligt sig själv bättre än tidigare. Det går sakta bättre och bättre. Han spelade nästan hela matchen senast. Jag känner mig trygg där.

- Jimmy har tränat drygt en vecka men blev inte uttagen i truppen senast, men det betydde inte på att han var skadad. Jag vill ha med honom i truppen men han är inte en startspelare för mig. Han har egenskaper som är matchavgörande som jag vill ha. 

Publicerad 2017-11-06 kl 15:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons