Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: On Tour: "Ekdal het att få starta i första matchen"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Albin Ekdal har missat Sverige tre senaste VM-kvalmatcher.
Bland annat i förlusten mot Holland i gruppavslutningen.
- En stor anledning till att de gjorde det dåligt där var att de inte lyckades spela sig ur Hollands första press, man saknade Albin där, säger Andréas Sundberg i On Tour.

Fotbollskanalen on Tour rapporterar från den första dagen på Sveriges landslagssamling inför playoff-mötena med Italien.

Precis som det har varit under hösten så är skadestatusen på Albin Ekdal i fokus. Mittfältaren har inte spelat med landslaget sedan den 31 augusti då Sverige föll med 3-2 mot Bulgarien. I de tre senaste matcherna har Ekdal inte funnits med på planen.

- Ekdal tror jag har varit lite saknad i laget när han har gått skadad. Andreas Granqvist pratade om att de gick bort sig mot Holland. En stor anledning till att de gjorde det dåligt där var att de inte lyckades spela sig ur Hollands första press, man saknade Albin där. Han var med mot Frankrike, då gjorde man det bra. Man hade en trygg bollspelare där inne. Och efter att ha lyssnat på Granqvist så tror jag att Albin Ekdal är rätt het till att få starta den här första matchen, säger Andréas Sundberg i Fotbollskanalen on Tour.

- Han behövs tror jag, precis som Granqvist är inne på.

Ekdal berättade själv att han fortfarande har ont och behöver äta piller, men att det inte ska stoppa honom från spel mot Italien på fredag.

- Han pratade om att han är på 85 procent och att 85 procent har blivit hans 100 på något sätt då han så länge haft problem av något slag, säger Olof Lundh.

Publicerad 2017-11-06 kl 21:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons