Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lundh om läget i landslaget: "Tagit oerhört mycket energi av Janne"

Sverige (herr)

Coronakaoset har skakat om landslaget.
Fotbollskanalens Olof Lundh är övertygad om att det påverkat inte minst förbundskaptenen.
- Det har tagit oerhört mycket energi av Janne Andersson, säger han.

7:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Olof Lundh kommentera dagens presskonferens.

Efter tisdagens dubbla coronabesked gällande Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski så mötte Janne Andersson, läkare Anders Valentin och landslagschef Stefan Pettersson återigen media under onsdagen. Landslaget har infört olika åtgärder för att få stopp på smittan – samtidigt som även Pontus Jansson tvingades stå över träningen då han kände sig "hängig". Jansson testade dock negativt under morgonen.

Totalt sett är det ett långt ifrån optimalt läge för det svenska landslaget och Fotbollskanalens Olof Lundh menar att det här påverkar både spelare och ledare negativt.

- Jag tror att det betyder mycket. Jag tror att de flesta kan gå till sig själva, då man under pandemins första månader gick och kände efter om man hade feber och hosta eller om någon i närheten gick och hostade. Jag tror att det är så nu för truppen. Man inser att två blivit sjuka och att de kommer missa en match. Jag tror att det här tar på spelarna – och det har tagit oerhört mycket energi av Janne Andersson, säger Lundh.

ANNONS

På frågan hur landslaget ska komma igen efter den här mardrömsstarten, säger Lundh:

- Dels får de jobba med de nya restriktionerna och känna att man sätter stopp på smittan. Det andra fokuset får vara att pusha varandra och man har en fotbollspsykologisk rådgivare Daniel Ekvall, som jobbar mycket med deras mentala inställning. De försöker gaska upp hela truppen helt enkelt. Men det är inte lätt.

Samtidigt kan det kanske bli så att landslaget svetsas ännu mer och gör succé, som handbollslandslaget under senaste VM?

- De var med om betydligt fler som blev sjuka inför VM och de gick ju till final så det kan vara något som enar, säger Lundh.

Se hela intervjun med Lundh i spelaren.

Publicerad 2021-06-09 kl 16:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto