Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundhs allsvenska tips: ”Utan skador blir man svårslaget”

Allsvenskan

Om en vecka drar allsvenskan i gång.
Fotbollskanalen räknar ner till premiären och Olof Lundh tippar tabellen – i dag Helsingborgs IF.

Foto: Bildbyrån

1. 

2. 

3. 

4. Hammarby IF

5. IFK Norrköping 

6. 

7. Helsingborgs IF

8. 

9. Kalmar FF

10. 

11. 

12. IFK Göteborg

13. 

-------------------------------

14. IK Sirius

______________________

15. 

16. 

Helsingborgs IF

Vad kommer att göra fansen glada?
Äntligen allsvenskt spel på ett nybyggt Olympia efter ett par år i superettan. Dessutom verkar Wanderson ha vaknat till liv efter ett blekt första halvår och kan bli en attraktion.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att publikdraget kring Olympia inte är som förr och att ekonomin tyvärr är som förr.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?

ANNONS
De mest framträdande spelarna är för gamla för att vara riktigt attraktiva och de unga har ännu inte varit nära den kvalitet som krävs. HIF kan jobba vidare i lugn och ro.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
En målvakt om Pär Hansson inte får ordning på sin skadade nacke och hittar tillbaka. Mittfältet ser både en aning tunt och ålderstiget ut.

Hur säkert sitter tränaren?
Per-Ola Ljung sitter på ett utgående kontrakt och har gjort vad han rekryterades för, det vill säga ta upp klubben i allsvenskan igen. Hans framtid hänger på hur det går under 2019 där det stora målet är att hänga kvar med sikte på de ökande intäkterna 2020 (då både ett nytt tv-avtal och ett nytt spel-avtal börjar gälla) och det kan räcka för att få förnyat förtroende. En aning speciellt läge där lagkaptenen och mittbacken Andreas Granqvist även är sportchef. Om HIF klarar sitt mål lär Ljung få fortsätta, men om det börjar gå dåligt är det en möjlighet att skifta ut honom.

ANNONS

Hur går det för laget?
Under försäsongen har Helsingborg gått obesegrat men det är ett rätt ålderstiget och förvisso erfaret lag som återvänder till allsvenskan. Det är gott om välkända namn som vet vad det innebär att ta fram resultat och även om man kan undra om alla gamlingar håller för tempot så känns truppen tillräckligt stark för att hänga kvar. Visst, det går att undra om både målvaktsposten och mittfältet men backlinjen är vass och framåt verkar Wanderson ha vaknat igen och även Rasmus Jönsson kan bli en attraktion. Spelsystemet borgar för att defensiven är prioriterad och det är nog rätt fokus. Utan skador på tongivande spelare så blir man svårslaget och materialet räcker till att kriga i allsvenskans mitt och det blir en 7:e plats.

Publicerad 2019-03-24 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto