POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

BETYG: Så snygga är alla allsvenska lags matchställ

Foto: Bildbyrån

Den allsvenska säsongen är i gång igen.
Här betygsätter Max Richnau samtliga allsvenska lags matchställ för säsongen 2020.

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Förra årets betygssättning av allsvenskans matchställ hittas här.

AIK

Betyg: 4

Kommentar: Här hade jag ju egentligen bestämt mig: AIK skulle få en femma för andra året i rad. Nike har fortsatt hållt det väldigt stilrent, och den nya kragen gillar jag skarpt.  Men så kom den allsvenska premiären, och så hade man lagt in den gula reklamloggan på axlarna, som tyvärr drar ner det här stället från högsta betyg då jag tycker att det sabbar mycket av det stilrena som gör det här stället så snyggt. Missförstå mig inte, det här AIK-stället är fortfarande toppklass, men man får se sig själv trilla ner från högsta betyg till en mycket stark fyra.

***

Djurgårdens IF

Betyg: 2

Kommentar: Fade på ränderna är aldrig en bra idé. Det trodde jag att Djurgården hade lärt sig efter det oerhört kritiserade stället säsongerna 2004-05. Även om det här inte är lika illa är det inte bra. Lägg därtill att det är olika bredd på ränderna och att klubbmärket inte längre är broderat utan i någon slags plastlösning. Färgerna funkar väldigt bra tillsammans, men det får knappt komma fram när det är så mycket mörkt på tröjan. En stark tvåa, men Djurgården kan mycket bättre än så här.

***

IF Elfsborg

Betyg: 2

Kommentar: Det här Elfsborg-stället är uppe och nosar på att vara åtminstone en klar trea, men som så ofta annars med Elfsborg är det reklamen som förstör. Det är bra att man lyckats få den mesta (men inte all) reklam på tröjan att gå i svart, men loggan på sidorna och de blåa loggorna på shortsen sabbar ordentligt.  

***

Falkenbergs FF

Betyg: 2

Kommentar: Nike har blivit Adidas för Falkenberg, men jag är inte säker på att man kan komma mycket högre än en tvåa med den här färglösningen. Gult och vitt blir lite blekt, och med all reklam sänks intrycket ytterligare. Svag tvåa för laget vid havet.

***

IFK Göteborg

Betyg: 4

Kommentar: Blåvitt är tillbaka! Efter ett par år med några svagare ställ har Craft nu levererat ett riktigt bra ställ till IFK. Färgnyanserna sitter, "luckan" på bröstet för reklam är borta och balansen mellan blått och vitt är bra. Man har även lyckats begränsa antalet reklamloggor så att det inte stör speciellt mycket. Bra!

***

Hammarby IF

Betyg: 3

Kommentar: Med de vita krag- och ärmdetaljerna har Hammarby lyckats med det jag efterlyst: få in mer vitt på tröjan. Men ryggen är fortsatt helgrön, och med bara två vita ränder på framsidan av tröjan tycker jag att det blir lite obalanserat. Därtill en del nya reklamloggor på tröjan som stör en aning. En trea men bud på mer för Bajen.

***

Helsingborgs IF

Betyg: 3

Kommentar: Helsingborg håller det fortsatt enkelt på ställfronten, och det tycker jag är rätt väg att gå. Med enfärgad tröja sticker dock reklamloggor ut mer om de avviker från färgschemat, vilket är fallet på tröjan även om loggorna är väldigt små. Kanske också att en något mörkare nyans på framför allt shortsen hade höjt stället ett snäpp till. HIF är nära en fyra men får nöja sig med en trea.

***

BK Häcken

Betyg: 2

Kommentar: Häcken har fått in mer svart på tröjan, vilket är helt rätt. Jag tycker att det här stället är rätt välbalanserat, men med den stora loggan i annan färg på bröstet är det svårt att kämpa sig förbi tvåan i betyg. Detta är dock ett fall framåt för Hisingens stolthet.

***

Kalmar FF

Betyg: 3

Kommentar: Kalmar har hållit det hyfsat enkelt, vilket ofta är ett bra recept. I detta fall räcker det till en klar trea. Det röda lirar bra med vitt på shorts och strumpor men är nära att bli lite trist. Ett plus att loggorna för det mesta går i vitt/rött.

***