Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför fick Milosevic spela på mittfältet: "Fixar du det, då fixar du allt"

Allsvenskan

FARO. Alexander Milosevic gjorde sin första match på ett halvår.
Då fick han spela på mittfältet.
- Det kan vara jobbigt med många intryck för hjärnan, så vi stoppade in honom i en position där det är som allra mest intryck på hela plan, säger Andreas Brännström.

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från AIK-FCK i spelaren ovan.

I somras fick Alexander Milosevic en hjärnskakning som höll honom borta från spel. På fredagen var han tillbaka, vilket var hans första match på ett halvår. Då fick han spela som ”sexa” på det centrala mittfältet.

- Det är skönt att ha gjort det. Men det var på en ovan position som jag inte har tränat på, och mot ett bra motstånd. Så det blev mycket springa och saker som kan förbättras. Men i det stora hela är jag nöjd, säger han till Fotbollskanalen.

- Men när man väl är ute på plan så springer man inte runt och tänker att jag ska överleva i 45 minuter, utan man vill ändå göra ett intryck. Och efter förutsättningarna gick det ganska bra. Men vi mötte ett bra lag och det var ett bra tempo. En bra värdemätare för oss. Jag är glad att fått gjort det.

Annons

Är du sexa nu?
- Haha, nej. Jag tror att tränar man på det och utvecklar det så behöver det inte betyda att man är sexa, utan om man får in matchtempo så kan det vara en flexibel position. Men det är klart att i grunden är jag mittback.

AIK:s tränare Andreas Brännström förklarar varför Milosevic fick en annan position än den han är van vid:

- Det är klart att det var tufft för honom, han hade inte spelat match på länge. Med hjärnskakningar är det så att man tänker att det bara är nicka, men det kan också vara jobbigt med många intryck för hjärnan, så egentligen stoppade vi in honom i en position där det är som allra mest intryck på hela plan. Som ett test, att fixar du det och mår bra dagen efter, då fixar du allt. Så det var olika delar i det, säger han.

Publicerad 2023-02-11 kl 09:59

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto