Magashy skadad när AIK föll mot FCK

FARO. En skada på Abdussalam Magashy och första skottet på mål efter 59 minuter.
Inte nog med det - AIK förlorade med 1-2 mot FC Köpenhamn.
Efter matchen uppger tränaren Andreas Brännström att Magashy fördes till sjukhus.
Det är min axel som gör ont. Men det känns bättre nu, säger 24-åringen själv.

1:00

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK-FCK i spelaren ovan.

Efter bara tio minuter åkte nyförvärvet Abdussalam Magashy på en smäll och blev liggande. Bår kom in och AIK-läkare var också på plats. Efter en stund kunde mittfältaren resa sig upp och ta sig av plan samtidigt som läkare höll och stabiliserade hans arm och axel. Magashy kom inte tillbaka till spel utan Elias Durmaz ersatte.

Efter matchen uppgav tränaren Andreas Brännström för Fotbollskanalen att Magashy hade förts till sjukhus med en trolig axelskada.

24-åringen själv återvände sedan till arenan och gav följande besked:

Det är min axel som gör ont. Men det känns bättre nu, säger mittfältaren, som nyligen anslutit från IFK Värnamo.

AIK hade en jobbig match och hade under den fösta halvtimmen svårt att ta sig över till FCK:s planhalva och det tog 22 minuter innan man klarade av att etablera ett riktigt anfall, men då kom man inte längre än till motståndarens straffområde.

Efter 27 minuter fick danskarna ett läge där Lukas Lerager testade skott strax utanför straffområdet, men bollen smet tätt utanför stolpen.

Tio minuter senare fick FCK ett ännu bättre läge. Jordan Larsson gick på en djupledslöpning och hittade Christian Sörensen som fick ett jättebra läge inne i straffområdet, men bra räddning av Kristoffer Nordfeldt.

Det stod 0-0 i halvtid.

Viktor Claesson kom i i halvtid och det första han gjorde var att frispela Lerager som dock fumlade och inte kom till avslut.

Efter 51 minuter kom 0-1. Sörensen slog ett fint vänsterinlägg och Hakon Haraldsson blev helt fri framför mål och stötte in matchens första mål.

Efter 59 minuter kom AIK:s första skott på mål - och då borde det ha blivit 1-1. John Guidetti klackade fram till Taha Ayari som blev helt fri framför mål, men Grabara kom ut och räddade.

Efter 72 minuter fick FCK straff efter att Sotirios Papagiannopoulos rev ner Mohamed Daramy. Denis Vavro satte bollen säkert i mål till 2-0.

Åtta minuter senare var Daramy nära att göra 3-0 efter svagt försvarsspel av Rui Modesto och Taha Ayari.

I sista minuten blev Modesto helt fri, men sköt över. Men i anfallet efter fick AIK straff. Omar Faraj klev fram och satte 1-2.

AIK:s lag: Nordfeldt - Modesto, Papagiannopoulos, Tihi, Otieno (Björnström 67) - Milosevic (Ceesay 46) - Magashy (E Durmaz 10 och ut 82 mot Andersson), Hussein, Thill (Ayari 46) - Guidetti (Kabuye 67), Faraj

Publicerad 2023-02-10 kl 22:28