Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Durmaz okända ingrepp - opererades för njursten: "Gör så jävla ont"

Allsvenskan

FARO. Jimmy Durmaz förberedelser inför Algarve var inte de bästa.
Han var tvungen att opereras för njursten.
- Det gör så jävla ont, säger han till Fotbollskanalen.

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från AIK-FCK i spelaren ovan.

Jimmy Durmaz kom till AIK:s träningsläger i Algarve och berättade att det var ett tag sedan som han tränade ordentligt. Sedan spelade han mot Bröndby och berättade efteråt att han var helt slut efter 15 minuter - och efter det har han efter lagets träningar kört extra fyspass.

Nu förklarar han varför han inte tränat ordentligt innan träningslägret.

- Jag har haft ett rejält hack innan jag kom hit. Sista ordentliga träningen var i december. Jag har varit sjuk och så har jag opererat mig för njursten. Jag var tvungen att göra det. Njursten gör så jävla ont. Så man var tvungen att dra bort den och så låg jag där i två veckor med en slang. Det var svårt att röra sig. Det var precis innan jag kom hit, säger han.

Annons

- Men nu är det okej. Nu börjar jag känna igen kroppen igen. Det är skönt.

Har du inte velat säga det innan?
- Jag bryr mig inte om att behöva förklara mig till folk. Tränarstaben och det medicinska teamet vet om vad jag har gått igenom.

I fredagens match mot FC Köpenhamn var Durmaz utanför truppen. Enligt Andreas Brännström kastade han in mittfältaren i match väldigt tidigt och nu när han har spelat två matcher i Algarve så behöver han nu träna på för att hitta formen.

Durmaz:

- Jag har haft två matcher och så har jag tränat på extra och tuffare. Det har varit dubbelpass nästan varje dag, därför blir det en hög risk att spela en sådan här match. Jag har både tränat med laget på dagarna och sedan kört kvällspass också. Då är det bättre att vila från matchen och komma fräsch till Stockholm, säger han.

Annons
Publicerad 2023-02-11 kl 00:23

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto