Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Brännström vill att Fischer ansluter till AIK:s träningsläger - så tänker han använda dansken: "Lite mer central nu"

Allsvenskan

ALMANCIL. Andreas Brännström vill att Viktor Fischer ansluter till träningslägret i Algarve.
Så här tänker AIK-tränaren använda dansken.
- Jag ser honom som en blandning mellan forward och en tia… vi kan kalla det för en hög tia, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

AIK ser ut att få en ny spelare till träningslägret i Algarve. Aftonbladet har tidigare uppgett att klubben är överens med Viktor Fischer - och när Fotbollskanalen träffar tränaren Andreas Brännström på lagets hotell i Almancil så ger han sin syn på den danske spelaren, som har varit i klubbar som FC Köpenhamn, Ajax och Royal Antwerp.

- Många ser ju honom som en ytter. Men jag ser honom i dag som en blandning mellan forward och en tia… vi kan kalla det för en hög tia. Alltså en spelare som är jäkligt bra bakom en nia. Så lite mer central nu än vad han har varit tidigare under sin karriär, säger Brännström.

ANNONS

Efter att rutinerade spelare som Sebastian Larsson och Mikael Lustig har slutat så menar Brännström att Fischer kommer att få en viktig ledarroll i AIK.

- Jag har ju sett honom genom karriären och då har han varit en jäkligt skicklig spelare, som i Köpenhamn. Men nu har jag inte sett honom så mycket i Belgien. Jag tror att han själv är väldigt taggad på att få en lite mer central roll. Sedan kommer det ansvar med det. Men vi behöver några nya spelare som tar ansvar, och han har nått en ålder och upplevt saker, precis som Jimmy Durmaz har gjort. Båda har upplevt ganska mycket. Båda vet vad AIK är. Båda har spelat matcher där det har blåst rejält, som i landslag. Så båda kommer ju in här med något som är viktigt för den här truppen, säger han.

AIK har bara varit i Algarve i en dag och ska vara på plats till den 11:e februari, och det väntar matcher mot Bröndby, Brentford b och FC Köpenhamn. Och Brännström ser fram emot att träffa Fischer.
ANNONS

- Förhoppningen är att han kommer ner. Men jag är inte så insatt i pappersarbeten och andra saker, som hur nära det är. Just nu vet jag inte, men jag hoppas, säger han.
Publicerad 2023-01-29 kl 22:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto