Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jansson läckte aldrig Elfsborg-boende: "Skadan är allvarlig"

Allsvenskan

Pontus Jansson uppgavs ha läckt information om var Elfsborgs lag bodde inför guldmatchen.
Enligt förundersökningen är det inte korrekt.
- Man kan redan nu konstatera att den skadan är allvarlig, säger Viktor Isero som är Janssons juridiska ombud.

5:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

I spelaren ovan hör du åklagare Henrik Nordquist om Janssons roll i chattarna.

Pontus Jansson förekommer i en brottsutredning kopplad till det våldsamma upplopp som inträffade i samband med MFF:s bortamatch mot Djurgården i september förra året. Efter att det kom fram i Aftonbladet i torsdags har han skilts från Malmös verksamhet och saknades i sista matchen före sommaruppehållet.

Under måndagen väcktes åtal mot tolv personer. Förutom våldsamt upplopp är fem av de tolv även misstänkta för försök till rån och en för narkotikabrott. Det var i torsdags som Aftonbladet avslöjade att Pontus Janssons namn förekom i en förundersökning för deltagande i en chattgrupp med misstänkta och en källa sa till tidningen att några av de åtalade personerna ville veta var Elfsborgs lag skulle bo inför förra årets guldmatch.

Annons

- Då skriver han att han ska ta reda på det och levererar sedan de uppgifterna, uppgav Aftonbladets källa.

Något som Pontus Jansson, i ett inlägg på Instagram, dementerade under söndagen:

"Jag har också tagit del av vissa uppgifter som förekommit i media där det påstås att jag har bidragit med information. Det stämmer helt enkelt inte, jag har inte bidragit med sådan information som påstås."

Även Elfsborgs lagkapten Johan Larsson, som är kompis med Jansson, gick ut i media och sa att uppgifterna inte stämde.

- Det har han inte gjort, sa han till Fotbollskanalen.

Pontus Janssons juridiska ombud Viktor Isero tycker att det är olyckligt att det har uppgetts att MFF-stjärnan ska ha läckt information om var Elfsborgs lag bodde.

- Utifrån de uppgifter som jag har tagit del av så är uppgiften om att Pontus Jansson skulle ha bidragit med någon som helst information felaktig, alldeles oavsett. Det är inte riktigt helt enkelt, säger Isero som menar att det här är en allvarlig skada för Jansson.

Annons

- Man kan redan nu konstatera att den skadan är allvarlig. Det har ju spridits väldigt snabbt och återigen, att det blir så här pass uppmärksammat med en person som inte är misstänkt för något brott - det är väldigt allvarligt.

I förundersökningen går det att se att Pontus Jansson har varit med i en chattgrupp tillsammans med några av de åtalade personerna. En av konversationerna misstänks handla om ett rån vid supportertorget till guldmatchen samt att de ville ha hjälp av Pontus Jansson att lokalisera Elfsborgs supportrar.

I chattgruppen, som går att ta del av i förundersökningen, skriver Jansson att det är en enkel uppgift att få fram var motståndarlaget bor - men han hjälper sedan inte till med det.

"Minsta lilla du hör Ponne om var dom ska vara meddela", skriver en person.

"Sover dom i Malmö kvällen innan, med laget, så spränger vi bomber utanför".

Annons

Jansson svarar:

"Haha den infon löser man på 5 minuter. Oroa inte för det".

Publicerad 2024-06-03 kl 20:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto