Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF:s vd: "Jansson har inte sagt eller manat på något antisemitiskt"

Allsvenskan

Malmö FF ser allvarligt på Pontus Janssons inblandning i huliganchattarna.
MFF reagerar dock på de antisemitiska anklagelserna som han fått.
- Han är väldigt mån om värderingarna, att alla är lika värda, säger vd:n Niclas Carlnén till Fotbollskanalen. 

5:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren hör du åklagaren om Janssons chatt-roll.

Polisen presenterade i dag vilken roll Malmö FF-stjärnan haft i de omtalade chattkonversationerna. Enligt förundersökningen ska Pontus Jansson bland annat skrattat åt antisemitiska ord i chattarna. 

Men en annan version förekommer också på sociala medier. I fallet med det antisemitiska uttalandet kommer det fler meddelanden innan Jansson svarar med en skrattemoji. Åklagaren bekräftade för Fotbollskanalen tidigare under kvällen att chattarna kan ha gett en felaktig bild, och MFF:s vd Niclas Carlnén reagerade själv på bilderna från förundersökningen.  

- Du känner till vad Malmö FF står för. Om alla likas värde och den historik som föreningen har. Det är också något som jag sett florera i media, kring antisemitism, och jag vill supertydligt säga det: Malmö FF är en förening där människans lika värde är oerhört viktigt. Och jag har pratat med Pontus, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter: 

Annons

- Jag känner Pontus sedan många år, och i de samtalen som jag haft både nu och tidigare med honom så har det aldrig någonsin förekommit. Utan snarare tvärtom, att han är väldigt mån om värderingarna, att alla är lika värda. Och jag tycker att så som åklagaren lägger fram det i sin presskonferens, där han tydligt säger - och då får man anta att åklagaren har bäst insyn i ärendet - så har Pontus varken sagt eller manat på något som är antisemitiskt. Då tycker jag att det är värt att notera, från de diskussioner och spekulationer som jag ser i media. 

Att Jansson de facto varit involverad i chattkonversationer med MFF-anknutna huliganer bekymrar Carlnén.  

- Det ser vi allvarligt på, det har vi meddelat tidigare. Men samtidigt vill vi inte dra några slutsatser ännu eftersom vi precis har fått förundersökningen. Det finns skillnader i den och det som vi känner till från samtalen som vi haft med Pontus tidigare. Så jag vill inte dra några slutsatser av det ännu. Vi måste ha mer tid på oss för att kunna få all fakta och därefter kunna ta beslut 

Annons

I chattarna framkommer det att Jansson fick frågan om han kunde hjälpa med information om Elfsborgs spelarhotell inför guldmatchen.  

”Haha den infon löser man inom 5 min”, skrev Jansson. ”Oroa er inte för de”. 

Carlnén vill dock varken kommentera det eller något annat från chattkonversationerna.  

- Som jag sa tidigare är det för tidigt för mig att svara på det. Jag tycker att jag är väldigt tydlig utifrån den information som vi har kring antisemitismen, men övriga saker vill jag avvakta till vi är klara med vår utredning.  

Hur långt framme är ni i den?  
- Vi har kommit en bit, men det finns som du sa, material som vi ser att det finns skillnader i och vi behöver ha en klar bild av det innan vi kan återkomma. 

Aftonbladet skrev i förra veckan att Jansson-situationen “skakat om” klubben rejält. Carlnén vill dock inte prata om kris i MFF.  

Annons

- Jag har pratat med Pontus varje dag i princip, sedan vi fick information kring det här, och det kommer jag nog att fortsätta med. För oss är det viktigt att få rätt bild, som vi tycker är faktabaserad innan vi tar några andra beslut.  

Hur har han varit i de här samtalen?  
- Jag tror hans sinnesstämning återspeglas mycket både i det som han har skrivit i går, men även det som fanns i intervjun på MFF Play. Jag kommenterar det inte mer än så utan du får bilda din uppfattning där helt enkelt. 

Jansson stod över MFF:s sista match innan sommaruppehållet, mot BP. Enligt chefstränaren Henrik Rydström var beslutet gemensamt och Jansson bedömdes inte vara “där” mentalt.  

Carlnén menar att det blir aktuellt att diskutera eventuella straff mot Jansson först när den interna utredningen är klar.

Annons

Hur påverkar det som hänt bilden av Malmö FF?  
- Det är klart att den i stort inte är positiv. Samtidigt ska man inte dra slutsatserna förrän man är igenom - och det är vi inte ännu. Så hur det slutligen har påverkat oss kan jag inte svara på. 

Publicerad 2024-06-03 kl 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto