Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF flyger in 16-åring till Spanien: "Vi tror på honom"

Allsvenskan

ESTEPONA. Malmö FF flyger in fyra unga spelare till sitt träningsläger.
En av dem: Daniel Gudjohnsen, 16.
- Föreningen tror på honom, säger tränaren Henrik Rydström till Fotbollskanalen.

2:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ovan hör du Lasse Nielsens tankar efter 0-0-mötet med Dallas.

På fredag spelar Malmö FF två matcher på samma dag. Först väntar en ”A-lagsmatch” mot Vålerenga och därefter ställer man upp med en mer reservbetonad startelva mot Århus.

Tanken har hela tiden varit att flyga ner några spelare från U19-laget till träningslägret för att fylla ut lagen/bänkarna till de båda drabbningarna, och nu har MFF meddelat vilka spelare som får chansen.

Det blir dels 19-årige mittfältaren Markus Björkqvist som nyligen varit på provspel hos Jönköpings Södra. Men även 18-årige mittbacken Elison Makolli, 17-årige ytterforwarden Zakariya Enow och 16-årige forwarden Daniel Gudjohnsen.

ANNONS

- Dels har vi tittat utifrån position och sen gör jag alltid så att jag låter U19 välja spelarna i ett sådant här läge. Det är spelarna som vi tycker gör rätt saker i vardagen. Sen kan det alltid vara så att vi tittar på vem vi tror på i ett längre perspektiv men där har jag inte den kollen än, säger tränaren Henrik Rydström.

Kommer du vilja skaffa dig den kollen?
- Ja, verkligen. Det tycker jag är viktigt. En sak som jag gjort både i Sirius och Kalmar är att direkt börja titta på vad U19 hade för tränare: ”Kan de vara med oss ibland?”. Jag hade alltid U17- eller U19-tränaren med. Nu har Max Westerberg, tränare för U19 här, varit med på träningar. Det är bara fördelar med det, att vi får en samsyn och kan inspireras av varandra. 

- Ju bättre samarbete vi har desto bättre kommer det vara för föreningen i stort och i arbetet med att få fram unga spelare.

ANNONS

Gudjohnsen är son till förre storspelaren Eidur Gudjohnsen och kom till MFF från Real Madrids akademi i fjol.

- Han var ju med oss i truppen när vi mötte Nordsjälland och jag vet att han är en spelare som har möjligheten att ta ett kliv ytterligare. Han har en imponerande fysik för att vara 16 år. Nu ska det bli kul att få se honom i träning, det är ofta där man får en bra bild. Det är en spelare som föreningen tror på.

Kan han, och andra U19-spelare, komma att träna med er även framöver?
- Det är en av anledningarna till varför jag varit på om att vi behöver minska truppen, för att kunna ha möjligheten att varje vecka ha en eller två spelare från U19 i träning. Spelare som varit duktiga och visat bra beteenden. Jag gillar det.

- Med den akademin som finns i Malmö tycker jag att jag vore dum i huvudet om jag inte kan ha möjlighet att titta på U19-spelarna. Sen vet jag att det steget är tufft att ta i Malmö.

ANNONS
Publicerad 2023-02-08 kl 15:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto