Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hugo Larsson bryter tystnaden - nobbade PL-flytt: "Varit jobbigt"

Allsvenskan

ESTEPONA. Hugo Larsson, 18, var aktuell för en rekordövergång till Premier League.
Nu berättar Malmö FF:s supertalang om sin situation.
- Det var smickrande, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Natten till onsdag stängde många transferfönster internationellt, bland annat det brittiska. Och någon flytt till Premier League blev det inte för Malmö FF:s Hugo Larsson. Nyligen uppgav Aftonbladet att Bournemouth ville värva in mittfältaren för över 100 miljoner kronor och göra honom till allsvenskans största försäljning någonsin. Men parterna kom inte överens.

De senaste dagarna, inför transferfönstrets stängning, har 18-åringen varit den ende MFF-spelaren som inte varit tillgänglig för media. Men nu bryter Larsson sin tystnad om situationen.

- Det är ganska skönt att det är över. Det har varit ganska mycket tankar senaste veckan. Jag kände att steget jag hoppades på skulle finnas inte riktigt dök upp. Jag har mest tittat på den sportsliga delen. Det ska väldigt mycket till för att jag ska lämna för jag trivs otroligt bra. Nu ser jag fram emot en ny säsong här, säger Larsson.

Annons

- Det har funnits en del intresse och några konkreta saker jag fått ta ställning till. Men det där perfekta steget kom inte och jag trivs väldigt bra. 

Beslutet var upp till dig i slutändan, det handlade inte om att klubbarna inte kom överens?
- Så som jag förstått det.

Lockar inte Premier League?
- Det är så klart smickrande att en så stor klubb från en så stor liga visade intresse men jag kollade mest på den sportsliga utvecklingen och projektet som skulle finnas där för mig i en sådan klubb. Det fanns väl inte riktigt där. Jag är nöjd med att vara kvar här. 

MFF har tagit emot Larssons beslut på ett bra sätt, enligt supertalangen.

- Det är väl en sak jag är ganska glad över. De har varit tydliga med att jag inte ska ha någon stress. De sa att jag inte behöver skeppas i väg eller säljas för deras skull. Det var upp till mig. Det är jag tacksam för.

Annons

Kan du lämna i sommar istället?
- Jag har en dröm om att spela utomlands men nu har jag fullt fokus på Malmö. Kommer det något i sommar får jag ta ställning till det. 

Hur var det att sortera tankarna kring det här beslutet?
- Det här var ju första gången för mig och det har varit en ganska tankspridd period. Jag har fått försöka ta in så mycket information som möjligt så att man har alla kort på bordet. Det har varit lite jobbigt. Jag är nöjd med hur det blev.

- Jag hade några nätter med lite mindre sömn och många tankar. Då kände jag: ”Nu får jag ta tag i det och fatta ett beslut”. Det var skönt när jag väl hade gjort det.

Larsson är inte rädd att han nu ska ha gått miste om sin stora chans att ta ett stort kliv i sin karriär.

- Det är en sak jag fått ta in i min bedömning men jag är väldigt trygg i mig själv och litar på att om jag fortsätter att utvecklas i rätt miljöer så kommer jag kunna spela i Premier League en dag i framtiden ändå.

Annons

Om spekulationerna runt sin prislapp, att han kan vara värd över 100 miljoner kronor, säger han:

- Det är väl bara kul. Det är ett bevis på att jag gjort det bra. Sen är inte det upp till mig att bedöma vad jag är värd.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson:

- Det känns bra att han är kvar. För att man ska nå hela vägen in i slutförhandlingarna krävs det alla parter är med på det. Det är komplext. Vi nådde aldrig så långt med någon (part).

- Det har varit många som varit intresserade men vi värdesätter honom högt och det finns inte så många klubbar som kan betala så mycket som vi vill ha.

Hugo själv är inne på att han är tacksam över att ni inte satt någon press på honom i det här. Hur har ni jobbat med honom i det här?
- Det ska kännas väldigt rätt för en spelare. Det här är en av våra killar. Det är ett viktig element, ingen ska någonsin känna sig pressad i en sådan situation.

Annons
Publicerad 2023-02-01 kl 12:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto