Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så ska Sejdiu ta nästa steg i MFF: "Snackat med Rydström om det"

Allsvenskan

ESTEPONA. Patriot Sejdiu, 22, har stora förväntningar.
I år ska han ta en plats i Malmö FF:s startelva på allvar.
- Jag tror jag kommer få mina chanser, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Henrik Rydström och Patriot Sejdiu.

Tio starter och nio inhopp i allsvenskan, samt en start och fyra inhopp i Europa-spelet. Det blev i stora drag facit för Patriot Sejdiu, 22, under 2022. Yttern var helt enkelt inte given som startspelare, men nu har han en allsvensk säsong i bagaget och vill ta nästa steg.

Målet i år är solklart: Sejdiu vill bli en startspelare fullt ut.

- Jag tror jag kommer få mina chanser. Jag visade upp mig förra säsongen och efter den säsongen så räknar kanske tränaren med mig på ett annat sätt. Spelmässigt lär jag få samma roll. Jag ska göra min grej, säger han.

- Jag ska utmana, göra mål och så många poäng som möjligt.

Annons

Han har fått goda intryck av nye tränaren Henrik Rydström.

- Vi har fått in en bra tränare och jag tror det kommer bli en bra säsong. Jag har sett när Kalmar spelade förra säsongen och de spelade riktigt bra fotboll. Sen har jag hört att Henrik är bra också så jag hoppas att han tar med det till oss.

Vad såg du i Kalmar?  
- De spelade bra fotboll. De höll i bollen mycket. Det är det vi vill göra i Malmö, dominera matcherna. Jag tror det är rätt tränare.   

Om du ser tillbaka till fjolåret som helhet, hur var det för dig? 
- Helt okej. Det var min första säsong sen min knäskada. Man ska inte vara för besviken. Jag tycker att jag gjorde det helt okej.

Inför fjolårssäsongen fick Sejdiu följa med MFF:s A-lag på träningslägret i Marbella, men då var situationen någon helt annan jämfört med årets resa till Spanien.

Annons

- Förra gången vi var i Marbella handlade det mer om jag skulle vara kvar i Malmö eller gå på lån. Men nu är det mer att jag ska ta en startplats. Det är olika omständigheter. För då hade jag inte spelat någon match på jättelänge.

- Nu har jag haft en hel säsong att förbereda mig på. Nu får jag vara med från början direkt med den nye tränaren, jag får chansen att visa upp mig.

Känner du dig nöjd med att du blev kvar i Malmö och fick den säsongen som du har nu i bagaget?  
- Ja, jag tycker det var ett riktigt bra val. Milos gav mig chansen sen blev det ändå en hel del speltid om man ser över hela året.

- Det var bra för mitt självförtroende, jag fick upp det genom att få så mycket speltid. Jag fick ju ändå helt okej mycket speltid. Sen tog jag chansen också.

Han utvecklar:

- Det var mitt första år i allsvenskan och nu tycker jag att jag har haft ett test på hur det är att spela i allsvenskan. Så nu förbereder jag mig inför den här säsongen. 

Annons

Vad tror du att du kan utveckla och få till ännu bättre i ditt spel i år?
- Jag har snackat med tränaren om det. Presspelet och försvarsspelet tycker både han och jag att jag kan förbättra. Jag hoppas att vi kan jobba på det.

- Det handlar om komma rätt i presspelet utifrån hur tränaren vill pressa. Sköter jag inte pressen som ytter så kommer jag längre ner i planen. Det är inte bra. Jag vill ju vara så högt upp som möjligt. Det gäller att sköta presspelet så att jag kan vinna bollen högt uppe.

Sejdiu är en av MFF:s "egna", en skåning som tagit sig upp från juniorlaget. Och han känner att de himmelsblå supportrarna håller tummarna för att han ska få det att lyfta på allvar.

- Det tycker jag att jag gör. Det är en extra boost att man vet att man har supportrarna som vill att man ska slå igenom. Det är bra att ha supportrarna på sin sida. 

Annons

I fjol slutade Malmö sjua i allsvenskan och den här säsongen siktar man på att studsa tillbaka till toppen av serien.

- Jag tror att alla har samma mål, att vinna allsvenskan och att vinna svenska cupen. Om du kollar på kapaciteten som vi har i laget så borde det inte vara omöjligt. Vi har ett bra lag så gör alla sin del av själva jobbet vi ska göra så tror jag att vi kommer att lösa det.

Enda chansen för MFF att få spela ute i Europa i år är om man vinner svenska cupen. Utöver själva titeln finns det alltså en stor anledning att satsa hårt på den turneringen.

- Allsvenskan är viktigt också men Europa är en annan känsla. Man vill spela ute i Europa så mycket man kan, säger Sejdiu.

Publicerad 2023-02-03 kl 08:55

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto