Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Taha Ali: "Jag får vara mig själv i MFF"

Allsvenskan

MARBELLA. Han fick starta i "A-laget" och gjorde direkt två assist.
Taha Ali trivs redan i Malmö FF.
- Jag får vara mig själv, säger yttern till Fotbollskanalen.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du en intervju med Henrik Rydström efter matchen mot Vålerenga.

I vinter har Taha Ali bytt Helsingborgs IF mot Malmö FF. Ytterforwarden var en av de elva spelare som fick starta i ”A-lagsmatchen” mot Vålerenga under fredagen. Resten av truppen matchades i en mer reservbetonad match mot Århus några timmar senare.

MFF vann med 3-0 och Ali gjorde två assist, innan han med några minuter kvar till pausvilan tvingades kliva av med en vadkänning. Den hoppas han inte ska stoppa honom från träning längre än i några dagar eller någon vecka - och han är nöjd med insatsen mot Vålerenga, då han testades som högerytter.

- Det kändes stabilt. Vi hade bra samarbete och jag kände mig lite fri. Jag kunde röra mig runt, så som tränaren ville. Jag kände mig ganska delaktig i målen. Det kändes bra, säger Ali.

Annons

Båda gångerna som 24-åringen noterades för sina assist blev Anders Christiansen målskytt.

- ”AC” är en fantastisk spelare. Alla vet ju hur bra han är. Det underlättar att spela med bra spelare, allt blir bara enklare. Det känns naturligt. Vi har hittat varandra i träning och även i match. Jag hoppas det kan fortsätta så.

Ali känner att han i MFF har väldigt bra spelare runt sig, vilket gör saker och ting enklare för honom.

- Jag hittar bra samarbeten med spelarna här. Vi tänker lika. Då blir det enklare att spela.

Hur har första tiden varit i Malmö varit annars?
- Jag tycker allt känns naturligt. Från dag ett har jag känt mig välkomnad, av ledarna och spelarna. Jag får vara mig själv. Jag får ta för mig, jag gillar att ta ansvar. Det har känts bra och jag hoppas att det kan fortsätta på det spåret.

Annons

Tar du en startplats i år?
- Självklart tror jag att kommer ta vara på mina chanser. Jag hoppas kunna visa framfötterna som i den här matchen. Ingen är given på något sätt. Det gäller bara att leverera.

Tränaren Henrik Rydström:

- Vi hoppas att Taha kan vara en spelare som löser upp trånga försvar och även om det inte hade blivit två assist i den här matchen tycker jag att man sett att han kan göra det, i träning och de andra matcherna.

Publicerad 2023-02-11 kl 08:15

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto