Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Ve den som retar upp Bayern…”

Headlines Blogg

ENGLAND

daily mirrorDaily Telegraph ser som så många andra tidningar i dag Willian som ”Mourinhos räddare” med sitt segermål (2-1 mot Dynamo Kiev). Värre då för det andra Londonlaget som var i farten i CL i går kväll. ”Förödmjukade – Arsenal nära sorti efter 1-5 mot Bayern München.

The Guardian har snarlika rubriken från CL-kvällen på sin sportetta men lockar också med också ”Varför Man United-fans tappar tilltro till Van Gaals taktik”. Förklaringen är att den inte är i linje med Uniteds traditionella offensiva stil, men artikeln varnar för att holländaren inte kommer att ändra sig.

The Independent ger sig inte med sina uppgifter om Gerrard till Liverpool. För även om det under onsdagen kom ett nej från Klopp kring att 35-åringen var aktuell som spelare, så utesluter The Independent inte det. ”Klopp skapar roll åt Gerrard” följs av ”Tränaren bekräftar samtal – och vill se honom spela innan han fattar beslut om comeback i a-laget”.

Annons

Daily Express är en av många tidningar som leker med Willians namn i rubriken. ”Willpower saves Jose” (”Viljestyrka räddar José”).

Daily Mail använder ”Prins Willian” för Chelseas seger och ”Mullered” (ung ”överkörda”) för Arsenals förlust, vilket också syftar på FC Bayerns målskytt Thomas Müller.

Daily Mirror fastnade också för ”Mullered”, men parar ihop Willian med en annan historisk figur, ”Willian Erövraren”. Tidningen stämplar sedan”Exklusivt” till rubriken ”Townsend ursinnig på att Pochettino går ut offentligt”. Det ska syfta på mittfältarens reaktion på att han tränaren berättat öppet att Townsend petats efter ett bråk med en av lagets fystränare.

The Sun har en förståelig rubrik i ”Josés Will to win”, en mindre förståelig i ”Arsene’s nein to 5” och ett hysteriskt uttjatat rimteam (om att Gerrard inte är aktuell som spelare för Liverpool):”Gerro’s Klopp Kop KO”. God natt.

Annons

Läs även Emelie Ölanders blogg om Mourinho och Chelsea
Läs även Peter Hyllmans blogg om Arsenal, Chelsea & QPR

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har firande spelare i Rom i fokus under rubriken ”Roma – en thriller med lyckligt slut” (3-2 mot Bayer Leverkusen). Segerjublet till trots finns en mer avvaktande analys i en krönika intill. ”Garcia, frågetecken kring huvud och försvar”. Tidningen har också den underbara överrubriken ”Fiskpakten”, som övergår i att berätta om att Milans tränare efter senaste tiden framgångar tagit spelare och anställda i klubben till en fiskrestaurang. ”Mihajlovic betalar middag för 70 personer och skålar: Mer i samma stil och jag bjuder igen”. En sak sticker ut. Balotelli förstås. För medan de flesta andra åt fisk valde anfallaren kött, noterar tidningen.

Corriere dello Sport sammanfattar matchen på Olympiastadion med ”Galna Roma”, och lägger förutom beskrivningar av den svängiga matchen också till att Roma ”nu är två i gruppen”. Liksom GdS har CdS också Milan på ettan, men på helt annat team. ”Jakt på Vasquez” handlar om att de rödsvarta vill värva ”Palermos juvel”.

Annons

Tuttosport slår på stort för en exklusiva intervju med Inters ägare Thohir under feta rubriken ”Jag, Inter, Agnelli och Torino”, alltså i första hand en Turinvinkling. Men inte ens den tycks bjuda på mer intressanta citat än ”Jag och Juves ordförande har en utmärkt dialog”. På annan plats uppger tidningen att ”Juve siktar in sig på Lavezzi”, vars kontrakt med PSG är utgående.


SPANIEN

Marca domineras av att ”Benzema tillbringar natten i häktet”. Det handlar förstås om den eventuella inblandningen i ett utpressningsförsök av Valbuena. Champions League får nöja sig med platser i marginalen av tidningens framsida. ”Anfallsduon Suárez-Ney till motattack” beskriver Barças seger (3-0 mot Bate) och ”Sämsta versionen av Valencia” beskriver en tung förlust (0-1 borta mot Gent)

marcaAS använder ”Benzema får sova hos polisen” som rubrik kring Real Madrid-stjärnan.

Annons

Sport ser i Neymar och Suárez samarbete ”Två Messi”. Det är tidningens stora rubrik efter Barças seger, efter vilken Neymar får högst betyg på planen, nio av tio. Man konstaterar också att Rakitic på grund av skadan i går är ett frågetecken inför El Clásico. Sedan njuter man förstås av rubrikerna kring Real Madrid. ”Benzema i fängelsehålan över natten…” följs snabbt av ”…och Cristiano förbereder sin flykt”.

Mundo Deportivo nöjer sig med en i Barças anfallsduo på bild, Neymar. ”Superstar”, trycker man över bröstet på en jublande glad brasilianare.

Super Deporte, den Valenciabaserade sporttidningen, är missnöjd. Mycket missnöjd. ”Nuno, nu får det räcka”, är den ilskna rubriken efter Valencias debacle i Gent.

 

lequipeFRANKRIKE

L’Equipe menar att det råder ”Full storm” och har en stor bild på Benzema. Inne i tidningen beskriver man gårdagens gripande och natt i häktet som ”Den längsta dagen” för Real Madrid-anfallaren, som kan riskera åtal i utpressningshärvan kring Valbuena. Rent sportsligt reser tidningen frågetecken inför EM nästa år och kring hur Valbuena och Benzema ska kunna spela tillsammans. Kring Champions League konstaterar L’Equipe att ”Lyon räcker inte till” (0-2 mot Zenit). Inne i tidningen tar man också ett större grepp: räknar man bort PSG och Moanco så har franska lag (Lyon, Montpellier, Lille och Marseille) tagit en seger på 22 matcher i CL-gruppspelet. Ett annat CL-relaterat ämne som behandlas är vad som tolkas som Cristiano Ronaldos flört med PSG i samband med matchen i Madrid. För L’Equipe är det tydligt: ”Cristiano, signalerna för en flytt”, det vill säga till Paris SG till sommaren.

Annons

Le Parisien har Benzema som dominerar nyhetsettan, ”Benzemas felsteg”, men Cristiano agerande tar stort utrymme på sporten. ”Cristiano Ronaldo skickade ett budskap till Real Madrid” är rubriken på huvudartikeln kring portugisens agerande. Betydligt mer i ämnet i Headlines webb-tv som släpps vid 10.30-tiden.

 

TYSKLAND

kickerBild njuter av att ”Bayern tog isär Arsenal”. På sportsidorna noterar Bild också inhopparen ”Robbens blitz på 37 sekunder” med ”Bänk, boll, mål”.

Kicker speglar det stundande Revierderbyt med måljublande Dortmundspelare och Schalkespelare som vill göra avspark, samt rubriken ”Angriffslust gegen angriffsfrust”, som inte blir lika bra i svensk översättning (”Anfallslust mot anfallsfrustration”). Tidningen fördjupar sig också i ”Förbundskrisen”, efter mutanklagelserna kring VM 2006.

Annons

TZ tycker nästan Arsenal får skylla sig själva som hade mage att klå Bayern i första mötet. ”Ve den som retar upp Bayern…”, myser den Bayernbaserade tidningen.

Süddeutsche Zeitung står i beundran för Pep Guardiolas lag, ”Bayern spelar i en egen värld”, menar tidningen.

Publicerad 2015-11-05 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto