Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
51v

Nytt kontrakt till Pep - ska skapa Fergie-dynasti

DRSDqYDWAAcFGw-ENGLAND

The Guardian är bara en av flera tidningar som skriver att ”City är på väg att ge Guardiola nytt långtidskontrakt”. Tidningen drar också en parallell till stadsrivalen Man United med att City ”anser att han (Guardiola) besitter samma kvaliteter som fick Alex Ferguson att skapa en dynasti i Man United”. Kontraktsdiskussioner väntar i sommar.

Daily Mirror ser ett lukrativt förslag. ”80 miljoner pund till Pep”. Det är vad City uppges erbjuda, och som skulle göra spanjoren till den mest välbetalde tränare i världen. Guardiolas nuvarande kontrakt går ut 2019. City vill enligt Mirror förlänga med fyra år. Kanske inte så konstigt att tidningen på annat håll skriver om en ”grinig José”. Men rubriken ”Olycklig jul” för Mourinho har ”gett upp firandet även efter en skakig seger” (2-1 mot WBA). Vad Unitedtränaren sa var, apropå att Lukaku inte firade sitt mål, ”Jag firade inte heller. Ingen var gladare än jag. Jag ser hur jag firade mål för 15 år sedan. Man mognar och går in i nya faser när man kontrollerar sina känslor bättre”.

The Sun tolkar andra Mourinhocitat under rubriken ”Parkera paradbussen”. I ett klipp ses Cityspelare sjunga på fansens hånfulla ”Park the bus”-ramsa till United. The Sun ser ett ilsket Mourinho-svar i ”Vi håller inte på med cirkus. Vi spelar till sista matchen. Den sista matchen är mot Watford på Old Trafford i mitten av maj. Till dess ger vi allt i alla matcher”. Men som direkt svar på klippet, finns egentligen ett annat Mourinho-svar, ”Jag har inte sett det. Jag är inte intresserad av att det”. Tidningen kallar också Liverpool för ”UnKOPabble” (som i ”ostoppbara”) efter storsegern i går (4-0 mot Bournemouth).

Daily Mail uppmärksammar lite i förbigående ett svenskmöte i samband med Uniteds match. Jonas Olsson var på Hawthorns för att hyllas av fansen för sin insats för klubben, och poserade då också på bild med Zlatan Ibrahimovic.

Leeds Live förmedlar reaktioner från Pontus Jansson på petningen i Leeds, som nu gett mittbacken ett lyft. ”Det blev som en väckarklocka för mig att förstå att jag behövde skärpa mig, och sedan dess har jag blivit bättre och bättre”, säger Jansson. Det var i slutet av oktober som tränare Thomas Christensen petade svensken. Det smärtade. ”Jag var en av de mest betydelsefulla spelarna förra säsongen och han tog det ifrån mig. Det var ett stort beslut av honom att fatta, men jag respekterade honom och stödde honom. I det ögonblicket i Bristol kändes det tufft. Men jag har arbetat hårt och nu får jag min belöning. Jag är stolt över att jag tagit mig ur situationen”, säger Jansson, som med ett mål ledde sitt Leeds till seger i lördags.

 

ITALIENprima_pagina_grande

La Gazzetta dello Sport satt på Bentegodi med avsmak. ”Milan, noll stolthet”, är domen över det rödsvarta gänget som fortsatte sin smått katastrofala säsong med ännu en förlust (0-3 mot Hellas Verona). Förstasidan har också en hälsning från tränaren Gattuso, ”Jag är ledsen, men jag är inte Padre Pio” (ett helgon). Roligare för Juventus som har ”Max snabbhet”, en flört med tränaren Max Allegris namn. Efter gårdagens seger (3-0 mot Bologna) passerade laget Inter och är uppe på andra plats. Om det är någon tröst för Filip Helander så utser Gazzettan honom till bäste spelare i Bologna, med en sexa i betyg. Marcus Rohdén får 6,5 i Crotones segermatch (1-0 mot Chievo). Mindre kul för Samuel Armenteros. Inte nog med ännu en förlust för Benevento (1-2 mot Spal), den svenske anfallaren får matchens allra lägst spelarbetyg, 4,5.

Corriere dello Sport ger samma låga betyg till Armenteros, samt likadana betyg till både Rohdén och Helander. Men det är förstås uppgifter i marginalen. Förstasidan domineras av Juventus och Corriere dello Sport menar ”Max visar var skåpet ska stå” (om än i andra ordalag på italienska). Det följs av ”3-0 i Bologna, förbi Spalletti, sätter Dybala på plats, skakar om Juve: Se upp Roma”. Sedan har tidningen ett övergångsrykte på framträdande plats, ”Inter ger sig efter Mchitarjan”. Enligt CdS är den utfrusne Man United-mittfältaren nu klubbens ”högsta prioritet”.

Tuttosport bubblar av lycka. Tidningen ser sitt Juventus som ”Grymma!”. Sedan blickar tidningen mot Milano och problemen för Gattusos gäng. ”Ytterligare pinsamhet i Verona – Milan vind för våg”, lyder rubriken. Det finns ytterligare en summering, ”Från Uefa till fotbollsplanen: En fortsatt mardröm”.

 

DRSWHE0X4AAM42YSPANIEN

Marca påpekar att ”Cristiano vill ha mer” efter segern i klubblags-VM i helgen. Fast det är en dubbeltydig rubrik. ”Han vill vinna många fler titlar med laget men vill också ha betalt lika mycket som Neymar och Messi”. Marca påpekar att ”han förlängde till 2021 för 13 månader sedan men har sedan dess vunnit Ballon d’Or och The Best”, som årets spelare. Marca skriver att Messi tjänar cirka 50 miljoner euro om året, i ungefärlig linje med de nya uppgifterna i El País och Mediapart för ett par veckor sedan.

Sport jublar åt ”Målfest innan El Clásico”. Barça hade lekstuga (4-0 mot Deportivo) och tidningen delar ut högst betyg, åtta av tio, till Lionel Messi och Luis Suárez.

Mundo Deportivo tar fasta på ”+11”, försprånget Barça har (med en match mer spelad) inför mötet med Real Madrid på lördag. Tidningen tar också triumferande upp att ”Amor ger MD:s uppgifter om Griezmann full trovärdighet”. Tidningen skrev i går att Barças klubbpresident Bartomeu haft ett möte med Antione Griezmanns föräldrar. Detta bekräftas nu av Guillermo Amor, som sitter i Barças styrelse. ”Ja, det är möjligt att Bartomeu kan ha talat med dem. De är vår uppgift att ta kontakt med spelare”, sa bland annat Amor till Movistar.

Faro de Vigo har med citat från Celta Vigos tränare Unzué om John Guidettis framtid. ”Jag har talat med honom och han har förmedlat den otålighet han känner, men har inte klart och tydligt sagt att han vill flytta. Jag har inga klagomål vad gäller John”, säger Unzué, och kastar blickarna tillbaka på Gudiettis nyckelbensfraktur i augusti. ”Den skadan satte sin prägel på säsongen, och sedan har hans lagkamrater spelat på en hög nivå. Jag uppfattar det inte som att han gett upp här, men när ett VM hägrar kan man ibland känna en oro över speltid”. Levante och Alavés är två av de klubbar som pekats ut som intresserade av Guidetti.

 

FRANKRIKEune18122017_hd

L’Equipe menar att ”Lyon har det i sin hand”, en Champions League-plats, efter gårdagens viktiga seger (2-0 mot Marseille). Man kan säga att målvakterna blev avgörande. Lyons Anthony Lopes får matchens högsta spelarbetyg, åtta av tio, Marseilles Steve Mandanda får matchens lägsta, tre, efter en jättemiss. Lopes tar också plats i Veckans elva, som för övrigt saknar svenskar.

RMC Sport levererar en ursäkt från Mandanda. ”Jag tar helt och hållet på mig förlusten. Jag får inte släppa in sådant mål”, sa Marseillemålvakten efter förlusten mot Marseille. Radiokanalen har fler ursäkter. Antoine Griezmann skapade polemik efter att ha lagt ut en bild i sociala medier. Den NBA-fanatiske fransmannen poserade som en Harlem Globetrotterspelare med svartmålad hud och peruk. Inlägget väckte kritik för att vara så kallad blackface. Griezmann tog senare bort inlägget och skrev ett nytt, ”Jag förstår att det var fel av mig. Om jag sårat någon så ber jag om ursäkt”.

 

19576_aahqdcpvuee2s1wqgsik3jbgl7m_TYSKLAND

Bild trycker in ”Aubas hemliga kontraktsförlängning” på nyhetsettan. Dortmunds sportchef släppte under en intervju med Sky Sports ur sig att Aubameyang förlängt sitt kontrakt med ett år, till 2021. Enligt Bilds uppgifter skedde detta redan vintern 2016, och gav den 28-årige stjärnanfallaren en löneökning från och med denna säsong till 9,5 milj euro/år. En ökning med 1,5 milj euro. Tidningen skriver också att Auba fortsatt har ett löfte om att få lämna klubben om en annan erbjuder minst 60 miljoner euro.

Sky Sport uppger att Sandro Wagners övergång från Hoffenheim till Bayern München väntas presenteras denna vecka. Ett kontrakt på två och ett halvt år är överenskommet och övergångssumman blir tolv miljoner euro plus bonusar. Den 30-årige anfallaren ses som backup till Robert Lewandowski.

Kicker blickar mot ”Der KlassiK.O.”, en beskrivning av Bayern München-Dortmund i cupen på onsdag. Tidningen uppger också att Tottenham och Southampton är ute efter Hoffenheims anfallare Mark Uth. Det finns även intresse på hemmaplan. Dortmund, Schalke och Borussia Mönchengladbach uppges pigga på den 26-årige anfallaren. Fotbollskanalens Adam Nilsson uppmärksammar att Nürnbergs svenska anfallare Mikael Ishak på nytt är med i tidningens Veckans elva för 2 Bundesliga.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) skriver förstås om Panathinaikos fortsatta kräftgång (1-1 mot Xanthi), men också mer specifikt om Niklas Hult. Inte bara för att han var ende svensk i startelvan, utan för att han kan bli näste svensk att lämna klubben efter Marcus Berg. Enligt uppgift för Hults agent Martin Dahlin diskussioner med Anderlecht. Den belgiska storklubben väntas lägga ett bud inom de närmaste dagarna. Panathinaikos är i behov av pengar och SDNA tror att Hult kommer att säljas i januari.

O Jogo (Portugal) sätter frågetecken för Rakip-till-Benfica. Nyheten om att MFF-mittfältaren är i långt gångna förhandlingar med Benfica slogs upp stort i A Bola i fredags. Men O Jogo drar lite i bromsen. Intresset och förhandlingarna stämmer, men Benficas president Luís Filipe Vieira har enligt tidningen inte en mittfältare som prioritet. Ett slutgiltigt besked är att vänta när Vieira återvänder från en resa till Kina i slutet av veckan.

Arab News (Saudiarabien) tillhör inte de vanligaste källorna i Headlines. Men det kittlar emellanåt att med kritiskt öga släppa fram journalisten Duncan Castles. Den här gången kommer han med påståendet att PSG varit i kontakt med André Villas-Boas. Portugisen, som lämnat Zenit för att bland annat köra Dakarrallyt, ses av PSG:s sportchef Antero Henrique som en möjlig interimtränare om Unai Emery sparkas under säsongen. José Mourinho är fortfarande PSG:s huvudmål som ersättare i sommar, skriver Castles, och påpekar även att Henrique och Villas-Boas står varandra så pass nära att familjerna semestrat ihop. Till vänskapsbanden bör läggas till att Villas-Boas är vän med superagenten Jorge Mendes, som representerar José Mourinho, och som artikelförfattaren Castles i sin tur tycks ha lite för nära band till.

Publicerad 2017-12-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons