Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
43v

Real Madrid släpper Cristiano Ronaldo

DTsjkkAX0AIVTbe.jpgENGLAND

Daily Telegraph fördjupar informationen som Man United-kännaren Andy Mitten levererade redan i går: Mourinho förlänger kontraktet. ”Mourinhos nya avtal: Uniteds tränare stannar till 2021”. Till detta finns option på ytterligare ett år. Parterna är överens och ska bara sätta penna till papper. Mourinhos nuvarande kontraktet går ut 2019. Mer uppseendeväckande är ”Chelsea kontaktar West Ham om att köpa Andy Carroll”. West Ham vill inte låna ut anfallaren, men är beredd att sälja honom för 20 miljoner pund.

The Guardian beskriver Iheanacho som ”Historieskrivare”. Knappast för att nigerianen varit någon hejdundrande succé i Leicester men hans FA-cupmål i går (2-0 mot Fleetwood) blev första där videodomare klev in och rättade ett bortdömt mål. På sportettan finns också ”Sánchez får vänta: Unitedflytten hänger på Mchitarjan”. Den rubriken tar fasta på agenten Mino Raiolas varning i går, om att först måste den armeniske spelaren komma överens med Arsenal.

Daily Mirror ger anledning att tro att det kan bli en segdragen historia. Med ordleken ”He’s taking the Mkhi” (ung. ”Han måste skämta”) hävdar Mirror att Mchitarjan kräver en löneökning från nuvarande 150 000 pund i veckan för att göra flytten. Inte nog med det. Raiola vill ha sin del av kakan, fem miljoner pund. Det är inte färdigt där heller. Enligt Mirror väntas Raiola också passa på att omförhandla Zlatan Ibrahimovics villkor med Man United. MLS-klubbar hoppas få loss svensken redan i mars, men Raiola vill se till så att Ibrahimovic får betalt hela kontraktslängden, alltså säsongen ut. Mirror största rubrik är annars ”Du är en skam”, Wengers ord till domaren Mike Dean som förbundet offentliggjorde i går.

Daily Mail har med samma ord från Wenger i fet stil, har med Iheanachos historiska mål, men även ”Tvivel kring Rafa sedan Newcastleavtal kollapsat”. I går kom det fram att det inte blir någon försäljning av klubben till konsortiet med Amanda Staveley i spetsen. Med Mike Ashley kvar sätts ett stort frågetecken för om Rafael Benítez stannar. Den nuvarande ägaren har inte spanjorens ambitioner. ”Eventuella övergångar kommer nu att handla om lån”, påpekar Daily Mail.

Daily Star ger Newcastlefans hopp. ”Exklusivt: Ashley får nytt bud på 300 miljoner pund för Newcastle”. Vem som ligger bakom det? Amanda Staveley. Men även Star lägger till att det oavsett inte kommer att finnas några pengar att spendera i januari för Benítez. Tidningen har sedan ”Weng won’t pay Auba the top”, att Arsenaltränaren bara erbjuder 35 miljoner pund för Aubameyang. Dortmund vill ha ytterligare 23 miljoner pund.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-MSmall.jpg

La Gazzetta dello Sport konstaterar att Bolognas anfallare ”Verdi säger nej” till Napoli. Gårdagens stora mercatonyhet i Italien. Som kontrast står ”Rafinha mot ett ja”. Gazzettan konstaterar att ”Inter och Barcelona är nära varandra” och att det handlar om ett lån resten av säsongen. Fast en spelare som inte har med Italien får de allra största bokstäverna, ”CR7 till salu”. Som spanska medier (se nedan) skriver GdS att Cristiano vill ha högre lön, men Real Madrids president vill inte lyssna och är beredd att öppna dörren för intressenter. Mer från mercaton, nu Roma och försäljningar. Guangzhou Eevergrande har tagit ny kontakt om ett köp av Radja Nainggolan. Samtidigt uppges Chelsea intresserad av Emerson Palmeri. Även Juventus och Liverpool har tidigare rapporterats intresserade av den 23-årige brasilianske backen. Bland de kortfattade mercatouppgifterna skriver Gazzettan att ”För tillfället är Armenteros övergång till FC Utrecht stoppad av byråkratiska skäl. Anledningen är att en spelare inte får spela för mer än två klubbar under en och samma säsong.

Corriere dello Sport sammanslagning ”RafInter” syftar förstås på den förväntade övergången för brasilianaren. Sedan har CdS tröst till Napoli efter Verdis nej, ”Politano vill till Napoli”. Sassuolos ytter är ett subsitut för misslyckandet i jakten på Bolognaspelaren. Bland övriga mercatouppgifter märks ”Juve: Eriksen och Özil parallella spår”, det italienska mästarlaget är ute efter en trequartista.

Tuttosport anser sig leverera ”Sanningen om Marchisio och Emre Can”. Tidningen skriver sedan om Marchisio att ”Fansen ber Juve att behålla Il Prinicipino, men det kan bli en separation i juni” samt om Can, som i går sa att inget är klart med en flytt från Liverpool, att ”Tysken gör subtila kommentarer, men Marotta har tålamod…”.

 

DTs2CFuW4AELVyJ.jpgSPANIEN

Marca tar sig an Cristiano Ronaldos situation i klubben. ”Förlängning?” börjar rubriken, som följs av ”Budskapet från Real Madrid till Cristiano: Nu är inte bästa tillfälle” att diskutera nytt kontrakt. Tidningen pekar på att det nuvarande kontraktet gäller till 2021 och att det bara är 14 månader sedan det förnyades.

AS menar att det inte bara är ett nytt kontrakt som Real reagerat på. ”Tidningen Record avslöjar att Florentino har gett grönt ljus till Mendes att lyssna till erbjudanden”. Det ger huvudrubriken ”Cristiano är till försäljning” och uppföljningen ”Real Madrid vill ha minst 100 miljoner euro och spelaren tjäna 50 miljoner euro netto”.

Cadena Cope har liknande uppgifter som både Marca och AS. Enligt radiokanaleDTuArmlW4AAZKu7.jpgns källor anser Real Madrid att det sportsliga har prioritet nu framför några kontraktsdiskussioner, samt att ”om Cristiano Ronaldo skulle vilja lämna (i sommar) skulle Real Madrid lyssna på erbjudanden”. Cope uppger dock att klubben inte har för avsikt att sälja superstjärnan och heller inte fått några erbjudanden.

Sport härmar Marcas förstasida. Inte dagen men en klubben hade inför ett Madridderby förra året med två pojkar med tröjor på sina favoritspelare. Sport har i dag två pojkar med ”Gerard” och ”Messi” på ryggen, samt rubriken ”Derbyts magi”. Espanyol och Barcelona möts i cupen i kväll.

Mundo Deportivo nöjer sig med en bild från ett tidigare möte mellan Barça och Espanyol, och sätter rubriken ”Hett derby”.

 

une17012018_hd.jpgFRANKRIKE

L’Equipe menar att ”OM höjer rösten” efter ny seger (2-0 mot Strasbourg) och ett kliv upp till andra platsen. Levante försökte norpa John Guidetti utan lycka. Nu är La Liga-klubben nära en fransman. Klubben har långt gångna förhandlingar med veteranen Loïc Rémy, som är utfryst i Las Palmas.

Le Parisien ställer sig frågan, ”Försöker Real Madrid sno Neymar?”. Tidningen kommer fram till att lockrop från Spanien är inget som besvärar PSG i alla fall. ”I president Nasser Al-Khelaïfis omgivning anser man att risken att Neymar lämnar klubben i sommar, bara ett år efter att han anlänt, är lika med noll”.

TF1 har via Téléfoot som i England uppgiften att diskussioner om ett byte mellan Arsenal och Dortmund: Olivier Giroud plus pengar mot Pierre-Emerick Aubameyang. Enligt programmet är fler klubbar intresserade av ”Auba”: Liverpool, Man City, Real Madrid, Barça och Atlético. De engelska klubbarna ska ha visat sitt intresse de senaste dagarna. Samtidigt uppges kinesiska klubben Guangzhou Evergrande ha lagt ett första bud.

 

TYSKLANDDTrmmUAW4AE_OX0.jpg

Bild uppger att ”Dortmund har ringat in Chelseastjärna som Aubas ersättare”. Enligt tidningen är Pierre-Emerick Aubameyangs pappa och agent, Pierre, i London och förhandlar med Arsenal. Wengers klubb uppges beredd att betala de 70 miljoner euro som krävs. ”Affären väntas bli klar inom de närmaste dagarna”, skriver Bild, och tror på en spelare till London – och en därifrån. För Michy Batshuayi är aktuell att ta Aubas plats i den tyska klubben. I så fall på lån. Franska och engelska uppgifter har antytt Olivier Giroud (se ovan).

SportBild synar i veckans nummer just ”Auba-fallet”. Det finns mer Dortmund, fler spelare på väg bort. Tidningen bekräftar uppgifter som L’Equipe hade redan i går om att Neven Subotic är aktuell för Saint-Etienne. Fler klubbar är intresserade. Även Marc Bartra är på väg bort, sannolikt till Spanien.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) skriver att Panathinaikos ogärna vill sälja Niklas Hult till Nottingham Forest, och ska det ändå bli av vill Atenklubben ha mer än de 300 000 euro det spekulerats i. Orsak: Nottingham ägs av Evangelos Marinakis, också ordförande för Olympiakos, lokalrival till Panathinaikos. Klubben skulle hellre sälja den svensken backen till Anderlecht, som ryktats intresserad, eller andra klubbar.

Publicerad 2018-01-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons