Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hiljemark hyllas efter comeback: ”Utmärkt”

DVThoFgXUAA5WJqENGLAND

Daily Telegraph leder de kraxande olyckskorparnas kör med ”Conte hänger på en skör tråd” efter ännu ett spektakulärt magplask för Chelsea (1-4 mot Watford). Tidningen skriver att ”Chelseas ägare Abramovitj kan efter förkrossande förlust avsluta italienarens tid i klubben innan säsongens slut”. En mycket försiktig formulering.

The Times gör störst rubrik på ”Exklusivt: Vinteruppehåll närmar sig i Premier League” men kylan i maktens korridorer på Stamford Bridge är anledning till störst spekulationer i tidningen. Times erbjuder ett mer dramatiskt scenario än Daily Telegraph. Under sportettans rubrik ”Chelsea förödmjukat av Watford” skriver Times att ”uppfattningen är den att Chelsea ogärna vill göra sig av med Conte redan nu men att en förlust mot West Bromwich kommande måndag kan tvinga dem att agera”. Conte påpekade på presskonferensenen efter matchen i går att han tog det hela med ro. ”Jag är inte orolig. Jag är inte orolig för mitt jobb. Jag arbetar varje dag och ger 120 procent. Okej? Om det inte är bra nog, okej. Då kan klubben fatta ett annat beslut. Men jag är inte orolig. Det är jobbigt eftersom ni varje dag, på varje presskonferens, frågar mig om jag är orolig”, sa Conte.

ANNONS

The Sun ser också knivar slipas med rubriken, ”Upp till dig, Roman”. Tidningen påstår sedan att Carlo Ancelotti eller Luis Enrique är mest troliga alternativ om Chelsea väljer att säga arrivederci till Conte redan nu. Tidningen påpekar också att spelbolag slutat ta emot spel på att Chelseatränaren kan sparkas i dag.

Daily Mirror ordvitsar på både Contes framtid med gårdagens resultatet, ”Done Four”. Tidningen delar också ut spelarbetyg. Mirror ger Chelseas utvisade mittfältare Tiémoué Bakayoko noll av tio. Det får ändå ses som generöst. Matchens lirare är Watfords nyförvärv Gerard Deulofeu, som får åtta i betyg.

Sky Sport plockade in Wayne Rooney i studion för Watford-Chelsea. Ett av samtalsämnena var Harry Kanes framtid. ”Jag tror att problemet för Tottenham är att hans motivation kommer att gå från mål till pokaler. Vinner inte Tottenham pokaler nästa år, eller de två nästkommande åren, kommer han att vilja gå någon annanstans”, menar Rooney.

ANNONS

Yorkshire Evening Post har svaret på vem som tränare Pontus Jansson & Co i Leeds framöver. Det blir Barnsleys Paul Heckinbottom som sparkade Thomas Christiansen, och han tar över träningen redan i dag.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium

La Gazzetta dello Sport ger större delen av förstasidan åt att spanska MediaPro tar över tv-rättigheterna för Serie A från och med nästa säsong. Årets säsong får bland annat uppmärksamhet via titelkampen. ”Napoli-Juve i El Clásico-stil” kommer med förtydligande ”Påminner om Barça-Real: Aldrig tidigare har de två första lagen haft så många poäng”. Tretton poäng efter tätduon ligger Lazio, som åkte på en pärla mot Genoa i går (1-2). Comebackande Oscar Hiljemark var högst delaktig i gästernas triumf på Olimpico. ”Var med i uppbyggnaden till 1-0 och slog inlägget till 2-1. Bet ifrån sig varje gång han fick chansen”, skriver Gazzettan. Han är en av tre spelare i matchen som får sju av tio i betyg. De andra två är Genoas målskyttar Goran Pandev och Diego Laxalt.

ANNONS

Il Secolo XIX, lokaltidningen i Genoa, hade journalisten Andrea Schiappapietra på plats i Rom, som bland annat twittrade ”Utmärkt debut av Hiljemark”.

Corriere dello Sport har liksom Gazzettan Pandev som bäste lirare i Genoa (7,5), och här får Hiljemark nöja sig med 6,5. ”Det var hans superkalibrerade passning som låg bakom Laxalts mål. Kronan på hans verk denna afton”, skriver CdS. På förstasidan, där Genoas seger också beskrivs som en ”Black out för Lazio”, är det Napoli som tar störst plats. Till ”Sarris stora uppmuntran” skriver tidningen att ”Förlängning på bordet. Tränaren har också garantier från klubben om att laget kommer att stärkas”. För att ge Sarri ytterligare en morot planerar president De Laurentiis två italienska värvningar: Federico Chiesa (Fiorentina) och Simone Verdi (Bologna).

ANNONS

 

DVUCY0EW0AEnENySPANIEN

Marca placerar David Beckhams nuna på förstasidan i sin fortsatta nedräkning inför Real Madrid-PSG. Engelsmannen, med ett förflutet i båda klubbar, levererar rubriken ”PSG kommer i toppform, men Real Madrid älskar Champions League”, där det sista stycket höjs fram med störst bokstäver. Det finns alltid utrymme för misstankar mot domarkåren. Den här gången är det inte domarna-mot-Real, utan domarna-mot-Atlético. Rubriken ”Atlético kan inte räkna med domarna”, följs av ”Det är det enda laget som efter 22 omgångar inte ha fått en straff med sig eller en motståndare utvisad”.

AS har liknande CL-tema, en intervju med en annan spelare med en fot i Real Madrid och den andra i Frankrike. Mariano, tidigare i Real och nu i Lyon, står bakom dagens citatrubrik, ”Neymar skulle passa bra in i Real”. Det finns också en rubrik om ”Efter derbyt: Piqué skadad och utpekad”. Det följs av ”Kan inte spela på Mestalla”, mot Valencia, samt ”Espanyol hoppas att förbundet agerar”, efter att Barçaprofilen hyschat publiken och talat nedlåtande om klubbens rötter. Angående skadan skriver AS att Piqué riskerar att missa första mötet med Chelsea i Champions League.

ANNONS

Cadena Cope uppger att förbundet kommer att granska Piqués gester mot Espanyolpubliken, och att han riskerar en till tre matchers avstängning om han fälls.

Sport sätter ord på efterspelet med Pique: ”Vilken röra!”. Tidningen påpekar att skadan kom efter Gerard Morenos (fula) tackling. Sport säger sig också har fler detaljer från bråket mellan Samuel Umtiti och Sergio García, där den senare påstås ha kallat Barçabacken för ”en svart skit”. Detta ska enligt Sport ha skett upprepade gånger, och Umtitis lagkamrater ska ha varit tvungna att hålla tillbaka den rasande fransmannen.

 

FRANKRIKEDVQ65GRUQAAEPmK

L’Equipe synar ”Lönerna i Ligue 1”. Inte oväntat toppar Neymar. Han har 3,067 miljoner euro i månaden före skatt. Närmast efter följer klubbkamraterna Edinson Cavani med 1,54 milj euro och Kylian Mbappé med 1,50 milj euro. Av de 13 första spelarna är tolv från PSG. Bara Monacos Radamel Falcao bryter sig in på nionde plats (750 000 euro/månad). På tal om Neymar och PSG. Brasilianaren får vila från kvällens cupmatch mot division 2-laget Sochaux. Han hade också födelsedagsfest i söndags (se Headlines i går). Just att ha den födelsedagsbalunsen bara två dagar innan match sticker i ögonen på motståndarna. ”Ursäkta språket, men de behandlar oss lite som skit’”, säger Sochauxs lagkapten Florian Tardieu, ”Jag gillar det inte alls. De hade fest och en del spelare måste ha varit lite ”i form” (ler) just innan en åttondelsfinal, de respekterar oss inte. Men det är deras problem. De förbereder sig som de vill”. PSG-tränaren Emery, som också närvarade på tillställningen, försvarar tidpunkten. ”När man spelar tre matcher i veckan ger det inte mycket utrymme att ta tillvara på annat. I söndags var ett bra tillfälle”, menar han.

ANNONS

France Football lockar med ”Hemligheterna i slutet av meracton”, slänger upp bild på Aubameyang, kastar in namn som Giroud, Laporte och Mahrez, lovar mer än tidningen kan hålla. Här finns inga stora avslöjanden bakom kulisserna. Att Aubameyang drömde om att telefonen skulle ringa och att Real Madrid var i andra ändan av luren är liksom inte något som får läsare att tappa hakan. Det finns starkare bidrag, som en intervju med Nantes Valentin Rongier som bjuder på en tydlig beskrivning av tränare Claudio Ranieris taktik. ”Bakåt vill han att vi spelar som italienare, framåt som brasilianare”. Och vem vill inte det av sitt lag?

 

TYSKLAND

Bild skriver att åtta klubbar är ute efter Max Meyer, vars kontrakt med Schalke går ut i sommar. Barça är den senaste klubben som varit i kontakt med 22-åringens representanter, även Arsenal tillhör de intresserade. Samtidigt har Schalke höjt sitt bud till Meyer för att få behålla spelaren, som enligt Bild vill ha sin framtid löst innan den 20 mars.

ANNONS

Sky Sport har bekräftelse på gårdagens uppgifter i Kicker (se Headlines i går) om att Paul Mitchell blir ny chefsscout i RB Leipzig. Mitchell, som jobbat för Tottenham och Southampton, tillskrivs bland annat upptäckten av Dele Alli. ”Vi har i dag kommit till en överenskommelse med honom och har stora förhoppningar”, sa RB Leipzigs sportchef Ralf Rangnick i går kväll. Emil Forsberg är indirekt en bidragande orsak till utnämningen. Rangnick sågade nyligen scoutingsektionen i klubben sedan alternativ till den skadade svensken och Marcel Halstenberg inte hittats tillräckligt snabbt. Mitchell är en del av omorganisationen.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) skriver om krisen i Lyngby, som riskerar konkurrens. Löner har inte betalts ut och spelarna kan från och med i morgon skriva på för andra klubbar. Lyngbyledningen har vädjat till dem att avvakta, truppen kan solidariskt komma överens om att skjuta upp lönekrav, men Ekstra Bladet nämner specifikt nyförvärvm som svenskarn Simon Strand (Öster) och Mohammed Saeid (Colorado), som spelare vars val är oklart. Strand kopplades häromdagen ihop med Djurgården. Lyngbys största chans till överlevnad uppges Aston Villa vara. Den engelska Championshipklubben är intresserad av att investera i den danska klubben.

ANNONS

Goal (USA) har en MLS-krönika av Ivan Galarcep med rubriken ”Därför är Zlatan en risk LA Galaxy är tvungna att ta”. Under den skriver Galarcep bland annat om Zlatans påstådda avtal med klubben, att ”källor till Goal uppger att så sent som i måndags så pågår förhandlingar, men inget är klart”.

SDNA (Grekland) uppger som flera andra grekiska medier att Olympiakos riskerar poängavdrag som en följd våldsamheterna efter derbyt mot AEK i söndags. Fans stormade planen efter förlusten, kastade bengaler och attackerade polis. En polisman fick föras till sjukhus. AEK:s spelarbuss attackerades också före match. Olympiakos kan nu straffas med böter på 250 000 euro, spel inför tomma läktare i två till fyra matcher samt bli fråntaget tre poäng. Olympiakos ligger för närvarande på tredje plats i ligan, fyra poäng efter PAOK och två poäng efter AEK.

ANNONS

Publicerad 2018-02-06 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto