Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så hyllas Roma: "Utomjordingar, alla är tior!"

Dac849YXcAA3D-F.jpgENGLAND

The Guardian ger honom närmast bibliska dimensioner, där han står med armarna utsträckta, ”Frälsaren Salah”. Det var på nytt han som ledde sitt folk vidare mot det heliga CL-landet (2-1 mot Man City). Tidningen fyller på med ”Liverpool i semifinal sedan en röd dimma sänkt sig över Guardiola”. Det är också Pep snarare än Mo som är de flesta andra tidningarnas huvudrollsinnehavare efter gårdagen.

The Sun skriker med gigantiska bokstäver ut ”Pep ser rött”. Han var inte nöjd med domarinsatsen. Inte alls. ”Mateu Lahoz är speciell. Han vill gärna vara annorlunda”, säger en frustrerad Guardiola, ”Jag känner till honom från Spanien. När alla ser saker, så beslutar han sig för motsatsen”. Citytränaren vände sig också emot att han visades upp på läktaren efter protester mot ett bortdömt mål. ”Det var överdrivet att visa ut mig bara för att jag sa att det var mål. Jag förolämpade inte honom. Jag var hövlig, jag uppträdde korrekt. Det är stor skillnad att gå till halvtid med 1-0 eller 2-0”.

ANNONS

The Times ger spaltutrymme åt ex-domaren Marc Clatteburg som både ger Guardiola rätt och fel. Målet borde ha godkänts. ”Det var ett dåligt beslut som förändrade matchen. Men domaren gjorde däremot rätt som sickade Guardiola upp på läktaren efter att han kommit in på planen och uppträtt aggressivt”, menar Clattenburg.

Daily Mail, som ansluter sig till gänget av tidningar med ”Pep ser rött” som huvudrubrik, har mer domarsympati för Guardiola. Ex-domaren Graham Poll har en krönika med rubriken ”Manchester City har varit offer för dåliga domslut i sina tre senaste matcherna”, som också gett tre förluster.

Daily Telegraph tillägnar hela sportettan åt ”Guardiolas ilska”. Bläddrar man längre fram i tidningen strösslas höga spelarbetyg över Liverpool. Salah och forna hackkycklingen Dejan Lovren får nio av tio. Matchens lägsta betyg landar i Citys backlinje. Kyle Walker, Nicolas Otamendi och Aymeric Laporte får alla fem.

ANNONS

The Independent går emot RMC Sports uppgifter i går om att Anthony Martial vill lämna Man United. Enligt tidningen vill fransmannen helst stanna, men kan tvingas bort då United väntas förstärka offensiven ytterligare. Liksom RMC har Independent med Juventus och Atlético som intressenter, men lägger också till PSG.

Läs även Peter Hyllmans Englandsblogg, ”Liverpool i semifinal men har all anledning att sikta längre”.

 

ITALIENDaeVhCUW0AABmEO

Il Tempo, Romtidningen, kniper priset för bästa rubrik efter Romas superskräll och CL-avancemang (3-0 mot Barcelona). ”Romantada” pryder nyhetettan, en ordlek på det spanska ordet ”remontada” (vändning), som så ofta används i fotbollssammanhang. Bildvalet är anmärkningsvärt. Inget från segerscenerna på planen, på läktarna eller på stan. I stället är det bilden på den skrattande Francesco Totti med Barcelonalotten i handen från CL-lottning.

ANNONS

La Gazzetta dello Sport kallar Roma för ”Imperiska”, som i romerska imperium. Rom byggdes inte på en dag men på en kväll, är känslan som förmedlas från Olimpico. ”Den mest underbara vändningen”, lyder rubriken på en krönika från Luigi Garlando. Tidningen delar ut skyhöga nio av tio till två Romaprofiler: anfallaren Edin Dzeko och tränaren Eusebio Di Francesco. Umtiti i Barça får lägst, en fyra. Messi får, liksom Gerard Pique och Luis Suárez, 4,5. Det finns flera citatrubriker inne i tidningen. En är från tränaren, ”Di Francesco: Modellen? En galen idé som föddes natten efter matchen mot Fiorentina”. En annan är från ägaren, ”Palotta: Nu satsar vi på final och vi säljer inte Alisson”. Romas framgång blir på förstasidan också till en uppmaning inför kvällens CL-spel, ”Juve, försök ni också mot Real”.

ANNONS

Corriere dello Sport har lustigt nog identisk uppmaning på förstasidan till Turinklubben som Gazzettan hade på sin. Annars trycker CdS på att ”Roma skapar historia”. Tidningen poängterar att det blev ”3-0 mot Barça och hans majestät Leo Messi”. Corriere dello Sport väljer ett eget sätt att hylla Roma. Tidningen delar ut tio av tio till samtliga spelare. ”Utomjordiska, alla är tior”, ger tidningen som skäl i rubriken. Långt bortanför CL-spel finns lagen som kämpar i motvind i Serie A. ”Ritiro: Jag hatar dig”, tar upp att Cagliari, Udinese, Verona och svensklaget Bologna alla befinner sig isolerade, i ritiro, något som behandlades i Headlines webb-tv i går. ”Trendar igen: Presidenternas gamla vapen, så avskytt av spelarna”, sammanfattar CdS ritiron.

Tuttosport binder som Turintidning ännu större förhoppningar vid att Romas vändning ska fungera som inspiration i kväll, ”Romas extas – Juve, såg ni att det går att göra?”. Tidningen menar att vända 0-3 borta mot Real Madrid är ”på gränsen till det omöjliga, men de vitsvarta måste försöka”.

ANNONS

Läs även Gusten Dahlins blogg, ”Tack för att du är du, Roma” och Erik Hadzics Italienblogg, ”Roma ordnade en fest som bara de kan göra”


DadS7uMW0AEtyNx.jpgSPANIEN

Sport är nattsvart till färgen och nattsvart i sinne. ”Ett fiasko utan några ursäkter”, spottar tidningen ur sig efter Barcelonas överraskande uttåg ur Champions League (0-3 mot Roma). Sport verkligen rasar. Lagets insats kallas ”bedrövlig” och tränare Valverde anklagas för att ha varit ”utan plan”. Krönikören Albert Masnou påpekar fiaskot är mer än bara en match. ”Det är en pinsamhet som kommer att bli ihågkommen länge, inte bara för sortin men även för att när City också åkt ut så ligger vägen helt öppen för Real Madrid fram till titeln. Rekorden, den fantastiska säsongen, trippeln…”. Med de orden som inte längre kommer att kunna användas om Barça, låter Masnou sin förtvivlan tona ut i natten.

ANNONS

Mundo Deportivo klär sig för dagen också i svart. ”Roms fall” får en annan mening. Barcelonas beskrivs som ”oigenkännligt”, och MD poängterar att det är tredje året i rad som Barça åker ut i CL-kvarten. ”Mer ett pinsamt Barça än ett mirakel av Roma”, lyder rubriken på Francesc Aguilars krönika. ”Olympiastadion i Rom var ett paradis för Barcelona 2009 när man vann Champions League där. Nu var det ett helvete när laget välförtjänt blev utsparkat av Roma”, inleder Aguilar. Tidningen tar också upp att det kan ha varit Andrés Iniestas slutpunkt i turneringen. ”Det är möjligt att det var min sista match med Barça i Champions Legue, och det gör det ännu mer smärtsamt”, säger mittfältaren till TV3. Iniesta har tidigare lovat besked om sin framtid innan april är slut.

Cadena Ser har med Barça-basen Josep Maria Bartomeu. Han medger att ”Roma var överlägset på alla plan” och ber om ursäkt. ”Jag beklagar att vi inte tog oss till semifinal, det har varit en sorgens dag för oss alla”, säger Bartomeu, och lovar bot och bättring, ”Vi kommer att resa oss i cupen och i ligan”.

ANNONS

Marca kopplar knappast av en slump samman gårdagens två CL-matcher. ”Fullständigt Europafisko”, menar tidningen, och skriver om Barças match och om ”Guardiolas City” – så att den katalanska kopplingen inte är att ta miste på. På sin nätsida dramatiserar Marca uttåget för Messi & Co med ”Barça-imperiets fall”.

 

FRANKRIKEune11042018_hd.jpg

L’Equipe använder samma smarta grepp som Il Tempo med ”Romantada”, efter Romas vändning mot Barcelona. Tidningen skriver också poetiskt om ”Edins trädgård”. Edin Dzeko får liksom Radja Nainggolan och Daniele De Rossi fina åtta av tio i betyg. Lionel Messi får…tre. Det får även Ivan Rakitic och hela Barças backlinje (se nedan). På annan plats uppger tidningen att Chelsea nyligen gjort en intresseförfrågan hos Nice om mittfältaren Jean-Michaël Seri. L’Equipe samlar också in röster om det förmodade valet av Thomas Tuchel som ny PSG-tränare. De är från gamla spelare i klubben och de flesta är skeptiska. Inte minst på grund av Tuchels begränsade meriter. ”Jag hade inte valt en sådan profil”, säger ex-mittfältaren Vincent Guérin, ”Det viktigaste i relationen tränare-spelare är att ha upplevt liknande saker och dela erfarenheter från högsta nivå, som det var med Carlo Ancelotti och Laurent Blanc”.

ANNONS

RMC Sport passade på att fråga Pierre-Emerick Aubameyang om Tuchel. Arsenalstjärnan hade honom i Dortmund. ”Han kan passa riktigt bra där (i PSG). Om han nu går dit får vi se hur han klarar av att hantera omklädningsrummet, för det är det svåraste i stora klubbar”, säger Aubameyang, och synar sedan Tuchels spelfilosofi, ”Han är lite galen, som jag. Man kan säga att hans spelstil påminner lite om Guardiolas”.

Le Parisien kastar blickarna mot Brasilien och en storstjärnas återkomst. Det har nu gått sex veckor sedan Neymar opererade foten. Tidningen skriver att anfallaren ska genomgå en uppföljande undersökning på lördag, samt att ha väntas tillbaka i Paris veckan som börjar den 23 april. PSG hoppas fortfarande att Neymar ska kunna spela någon match innan säsongen är slut.


DaaUo1aWsAApuvJ.jpgTYSKLAND

Weser-Kurier har rubriken ”Tendensen för Augustinsson är ’ganska negativ’”. Den bygger på citat från Werder Bremens tränare Florian Kohfeldt. Han är tveksam till comeback för svensken mot RB Leipzig. ”Jag har fortfarande kvar lite hopp, men tendensen är ganska negativ”, säger Kohfeldt. Augustinsson har en lårskada, som också höll honom borta från spela mot Hannover i helgen.

Sport Bild hyllar Bayerns guldtränare med ”Därför är Heynckes så bra”. Medan en veteran lämnar ansluter en stortalang. Den 54 år yngre Jann-Fiete Arp i Hamburg är mycket nära att skriva på för Bayern, enligt Sport Bild.

Sky Sport lanserade under natten samma uppgifter om att Arp är nära Bayern, och hänvisade till sina källor. Förhandlingarna med HSV ”är långt gångna”. Enligt tv-kanalen planerar den tyska mästarklubben att först låna ut 18-åringen. Sky Sport avslöjar vidare att Dortmunds målvakten Roman Weidenfeller blir kvar även efter det att kontraktet går ut i sommar. ”Jag stannar i Dortmund, det är bestämt. I vilken roll ska vi diskutera i lugn och ro”, säger 37-åringen.

ANNONS

Sportbuzzer slår på nytt tll med Tuchelnyheter som ger ringar på vattnet i den europeiska pressen. Först var det uppgiften att Tuchel gjort klart ett tvåårskontrakt med PSG. Nu uppger den tyska sajten att Tuchel ringat in Chelseas mittfältsmotor N’Golo Kanté som transfermål nummer ett. Sami Khedira och Julian Weigl ses som alternativ. Tuchel vill också gärna ha en annan Chelseaspelare, Thibault Courtois. PSG uppges redan ha inlett samtal med målvakten, men också med Atléticos Jan Oblak. Någon av målvakterna Alphonse Areola och Kevin Trapp väntas lämna PSG. Fler spelare som kan lämna enligt Sportbuzzer: Edinson Cavani, Javier Pastore och Marco Verratti.

 

ÖVRIGT

Sports Illustrated (USA) fortsätter på spåret om att Paul Pogba erbjudits till andra klubbar av agenten Mino Raiola. Enligt SI bland annat till Real Madrid, som dock inte var intresserad. Tv-kanalen har mer Raiola. SI uppger att DC United varit i kontakt med Raiola i hopp om att locka Mario Balotelli till klubben. Italienaren har ett utgående kontrakt med Nice. Ligue 1-klubben har dock tidigare uppgett för franska medier att klubben har rätt till en avgift om Balotelli lämnar i sommar. Chicago Fire har en Q&A med Alan Gordon som levererar en passning till Zlatan Ibrahimovic med glimten i ögat. ”Det är härligt att se att han tagit efter mitt målfirande genom att dra av sig sin tröja, så jag gillar honom ännu mer för det”, säger Gordon.

ANNONS
Publicerad 2018-04-11 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto