Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
1v

Real i gigantiskt avtal – bräcker United

Rubrikämne i rött, scrolla ned
”Missa inte” i grönt, scrolla ned.


ENGLAND

Daily Telegraph vaknar upp till en ljusblå himmel och att ”Sterling sken i Man Citys demolering” (6-1 mot Southampton). Tränare Pep Guardiola beskrev tvåmålsskytten som ”otrolig”. Krönikören Jason Burt har inte mycket för Wayne Rooneys plötsliga landslagsuttagning. ”Wayne Rooney bör hedras…men en sista landskamp skickar ut fel budskap”, menar han.1.jpg

The Times-krönikören Oliver Kay är av rakt motsatt uppfattning. ”En sista farvällandskamp gör ingenting billigt – det är en fin gest”, är rubriken på hans krönika.

Daily Mirror låter gamla landslagsmålisen Peter Shilton vända på steken igen. ”Att kalla in Rooney gör det billigt att bära tröjan”, rundrar han och säger att han är ”chokad” av beslutet. Många var också chockade när Alvaro Morata gjorde mål i går för Chelsea (3-1 mot Crystal Palace). Två stycken dessutom. Rubriken ”Alvaro kan gör Mor” (herregud, vilken tafflig översättning) hittar näring i Maurizio Sarris kommentar. Chelseatränaren berömde anfallaren men lade till, ”Han är fortfarande bräcklig, mentalt sett”.

Liverpool Echo uppger att Liverpools tränare Jürgen Klopp överväger att lämna Xherdan Shaqiri hemma när laget reser till Belgrad i dag för CL-möte med Röda Stjärnan. Orsaken är att han vill dämpa känslostämningar på arenan. Många serber reagerade med stort vrede under sommarens VM när Shaqiri firade med en så kallad örngest som symboliserar Albaniens flagga, och på sina skor hade Kosovos flagga.

iNews slänger fram ”Exklusivt: Toppklubbar hotas av stämning vid en europeisk superliga”. Enligt Football Leaks häromdagen har Man United, Man City, Liverpool, Arsenal och Chelsea fört hemliga samtal med andra europeiska klubbar om en superliga 2021. iNews menar att de övriga 15 PL-klubbarna kan stämma kvintetten. Det finns ett bindande tv-avtal till 2022.

Yorkshire Evening Post lyfter en Pontus Jansson-tweet till en egen rubrik. Svensken hyllar sitt lag efter uppmärksammat klipp där Leedsspelare jobbar tillbaka som en svärm med bi (se nedan). ”Det här klippet säger allt om laget”, skriver Jansson.

 

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport tycks flytta Milano lite söderut med ”Romagna Milan” som anspelar på en region men framför allt på en målskytt. Alessio Romagnoli sköt in segermålet i 97:e minuten (1-0 mot Udinese). Eftersom det inte var första gången Milan slog till på tilläggstid döper Gazzettan om den till ”Djävulszonen”. Segern kom med ett pris. Gonzalo Higuaín blev skadad. Tidiga rapporter talar om en lindrig skada, men oro finns för viktiga mötena i veckan med Sevilla och Juventus. Dagens svenskbetyg är låga. Bolognas Filip Helander får 5,5/10 och Mattias Svanberg 5 (1-2 mot Atalanta). Även Albin Ekdal får 5 (1-4 mot Torino). I Serie B fick Crotones Marcus Rohdén också 5,5 (1-1 mot Carpi). Se Omgångens Europa XI nedan.

Corriere dello Sport hyllar också Romagnoli, men ger största rubrik åt att ”GR3 är i Italien”. Förklaringen: ”Från och med i dag till och med onsdag så kommer världens största spelare till våra arenor: Neymar, Messi och CR7, och ytterligare fem toppspelare. Det är något som aldrig hänt förut”. Till de fem räknar CdS Luis Suárez, Coutinho, Mbappé, Cavani och Pogba. Tidningen trycker också på att storpublik väntar. Inne i tidningen finns en fet rubrik i ”78 000” för Inter-Barcelona och i ”53 000” för Napoli-PSG.

Tuttosport njuter av ett ”Strålande Torino” efter storsegern i Sampdoria. Juventus får för dagen nöja sig med en plats i skuggan av Turingrannen. ”Juve: metamorfosen” följs av ”Så här har CR7 ’ronaldiserat’ Dybala”. Tuttosport menar att det handlar om ”Råd och tillsägelser: Cristiano är den stora pådrivaren för Dybala både under träning och i matcher”.

Corriere della Sera uppger att en tjeckisk mångmiljardär är sugen på AS Roma. Daniel Kretinsky, delägare i Sparta Prag, och med Chelseas Roman Abramovitj som förebild, sägs beredd att hosta upp 600 miljoner euro för Robin Olsens klubb.

 

 

 

SPANIEN

3.jpgMarca hänger upp Real Madrids tröja på en galge på förstasidan. Rubriken: ”1 100 miljoner euro för tio år”. Den följs av ”Real Madrid och Adidas har gigantiskt kontrakt klart”, ”Det kommer att bli det största sponsoravtalet med en klubb” och ”Det är en fördubbling av det nuvarande kontraktet och är högre än de 85 milj euro om året United får och de 83 milj euro om året Barça får”. Den årliga sponsorintäkten för Real skulle alltså vara 110 miljoner euro och gälla från 2020.

Sport ropar: ”Tillbaka!”. Det är Lionel Messi som är redo igen efter skada. Han finns med i truppen till matchen mot Inter i Champions League i morgon. Tidningen understryker att argentinaren inte är med för syns skull, han vill spela. Ett beslut tas i sista stund.

Mundo Deportivo formulerar de positiva nyheterna om Barças fixstjärna med ”MesSI”. MD tror att Messi startar på bänken. Barcelona behöver bara en poäng för att säkra förstaplatsen i gruppen, och MD menar att det troliga är att Messi tas med i spel om nöden kräver det.

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe fascineras av ”Märkliga tvåan” Montpellier som klättrat i tabellen (3-0 mot Marseille). Nantes, som alltid utan Alexander Kacaniklic, hade uppvisning (5-0 mot Guingamp). Nya tränaren Vahid Halihodzic ser en förklaring till deb bättre stämningen i laget. ”Genom att ’japanisera’ Nantes i arbetet, uppförandet, i punktlighet”, menar Halihodzic, med ett förflutet som Japans förbundskapten. I gästernas mål stod stackars Karl-Johan Johnsson. Han får, liksom fyra andra medspelare, 3/10. Johnsson kommer knappast med i Omgångens lag. Det gör ingen annan svensk  heller.

Le Parisien har fokus på ”Mbappés galna vecka”. Som tidningen uttrycker det: ”I morgon ska han rädda PSG mot Napoli och samtidigt göra en markering i jakten på Ballon d’Or, på torsdag ska han träffa Pelé och på söndag ställs han mot gamla klubben Monaco”.

 

TYSKLAND

5.jpgBild skriver nästa kapitel i Lisa Müller-gate. Under ”Nu får Fru Müller det också att smälla i Bayern” uppger Bild att en del spelare var glada över hennes kommentar för hon sa vad många tänkte. På Instagram i helgen skrev hon om Bayerns tränare Niko Kovac: ”Det tog 70 innan han till slut fick en snilleblixt” till en bild på sin man Thomas Müller som står beredd att hoppa in. Hon plockade senare bort inlägget, bad om ursäkt till Kovac och raderade samtliga bilder på Thomas från sitt konto. Bild menar på det hela taget att ”Lisa Müller har satt Niko Kovac ännu mer i fara”.

Sky Sport följer upp med ett uttalande av expertprofilen Lothar Matthäus. Han går på Bilds linje. ”Uttalandet från Lisa Müller speglar bara stämningen just nu. Det är en snacket hemma. Det visar att alla spelare inte är bakom Niko Kovac”, säger Matthäus. Dietmar Hamann, en annan gammal spelarprofil, hugger in. Han tar ett större perspektiv och menar att det bristande stödet från ledningen till Kovac under turbulenta tider är en tydlig signal. ”Jag tror Niko Kovacs öde är beseglat, oavsett om han vinner i Dortmund eller ej. Jag tror inte han blir gammal i Bayern”, säger Hamann.

Kicker bereder plats åt Antoine Griezmann på förstasidan. På Antoine Griezmann-vis slänger han ur sig ett ”Jag vill bli en legendar”-citat som toppar tidningen. Han håller också dörren öppen för Bundesliga-flytt i framtiden. ”Det är möjligt. Bundesliga är mycket attraktiv, lagen spelar offensiv fotboll och gör många mål, vilket vi upptäckte mot Dortmund nyligen. Men jag trivs mycket bra här i Atlético”.

 

 

 

 

ÖVRIGT

ABC (Paraguay) ger Fernando Ovelar en rubrik. Det förtjänar han. Ovelar chippade elegant in ett mål för Cerro Porteño i Superclásico mot Olimpia (2-2). Det fascinerande? Ovelar är född 2004. Han är närmare bestämt bara 14 år, nio månader och 29 dagar gammal. Målet ovan.

Publicerad 2018-11-05 kl 08:15

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons