Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ronaldo får ny roll - och de Ligt uppges få monsterlön

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

ENGLAND

englnadThe Times låter förfäran över kamerunsk damfotboll greppa tag i rubrikerna. ”Det här var inte fotboll”, hälsar förbundskapten Phil Neville, och drar en tydlig skiljelinje mellan kamerunska och engelska lejoninnor efter matchen (3-0 till England)

Daily Telegraph sammanfattar kritiken mot Kamerun med ”Skämmer ut fotbollen”, och tillägget ”Neville anklagar Kamerun för hemskt uppträdande sedan England sparkats gula och blå”. Men det är inte bara Neville. Telegraphs krönikör Luke Edwards drar till med ”Kameruns skandalösa VAR-protester har skadat damfotbollens anseende”. Really?

The Sun missar inte chansen att förlöjliga fienden. Kamerun stämplas som ”Camerloons”, som i ”galningar”. Tack och lov finns herrfotbollens sansade transfermarknad att vända sig till. ”Exklusivt: Låt mig få Zaha för 55 miljoner pund”, är vädjan från Arsenaltränaren till sin klubbledning. Spanjoren har bara fått 45 milj pund att shoppa bland transferstånden för.

Annons

Daily Mirror rör sig också på den engelska marknaden men bland dyrare varor. ”Maguire till Man City för 80 miljoner pund denna vecka”. Därmed skulle den 26-årige Leicesterspelaren bli den dyraste backen någonsin, och City bräda United. Hur tidningen beskriver Kamerun? Som ”armbågande, spottande, klagande, gråtande, fulspelande Kamerun”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport hör Giampaolos Milan spela ”Rock & Gol”. Den nya tränaren tror på André Silva och Krzysztof Piatek på topp, med Suso som trequartista strax bakom dem. Fler uppgifter från Gazzettan: Inter har lagt ett bud på 60 miljoner euro för Man Uniteds Romelu Lukaku. Juventus erbjuder Matthijs de Ligt en superlön som kan landa på 12 miljoner euro om året (7,5 milj euro i baslön plus lättuppnådda bonusar). Ingen spelare i Juve har så mycket som 12 milj euro bortsett från Cristiano Ronaldo. Tidningen understryker att Juve nu är favorit till holländaren, men håller fortfarande upp ett varningens finger för PSG.

Annons

Tuttosport påpekar att ”Juve är inte bara Rabiot och De Ligt” på mercaton. Det leder in till dagens fetaste rubrik: ”Försöker med Chiesa”. Juventus uppges redan överens med anfallaren och ska ”bara” få Fiorentina, som har Juve som ärkerival, att sälja sin stjärna till dem.

Corriere dello Sport kör också på Juventus i topp, men med ”Framåt med Cristiano Ronaldo”. Tidningen ger bilden av ett lyckat möte när nya tränaren Maurizio Sarri besökte en semestrande Cristiano Ronaldo. ”CR7 har sagt ’ja’ till att spela centralt, i en ’Mertens-roll’ i Juves nya anfallstrio”.

 

SPANIEN

spanien.jpgMarca låter VM ta över förstasidan. ”I våra tankar är de inte bättre”, sätts som budskap inför Spaniens möte med ”mäktiga USA” i kvällens åttondelsfinal.

AS snyftar till Fernando Torres farväl, ”Sista dagen på Calderón var bättre än VM”, och jublar med Mallorca, som är tillbaka i La Liga efter ”Deras livs match” (3-0 mot Deportivo La Coruña).

Annons

Sport menar att Dani Alves är aktuell för en comeback i Barcelona – om Nélson Semedo lämnar. En annan spelare som ryktats lämna PSG för Barça i tid och otid är förstås Neymar. Dagens uppgift, med ”konfidentiellt”-stämpel är att ”Neymar är beredd att be om förlåtelse” för sättet han lämnade klubben på. Allt för chansen att få dra på sig den rand…rutiga tröjan igen.

Mundo Deportivo firar sin ikon. ”Grattis på födelsedagen”, är den stora rubriken efter Argentinas seger i Copa América på Lionel Messis 32-årsdag (2-0 mot Qatar).

 

FRANKRIKE

frankrike.jpgL’Equipe skriver inne i tidningen om ”Glöd i natten”. Glöden stod Amendine Henry för genom sitt segermål (2-1 mot Brasilien). Det svarta får beskriva Frankrikes insats i övrigt. USA väntar troligen i kvartsfinal. ”Om Frankrike spelar som i går har man knappast någon chans”, menar L’Equipe.

Annons

Le Parisien andas ut med ”Lyckan efter spänningen”. Den förväntade kvartsfinalmotståndaren USA beskrivs som ”Jätten Sam”. Tidningen påpekar på annat håll att Dani Alves sorti från PSG också innebär att ”Neymar tappar sin mest trogna löjtnant”. Tidningen menar att beskedet kan bli till en ”snöbollseffekt”, ge ytterligare fart i Neymars beslutsprocess att lämna klubben.

Le Telegramme uppger att Johan Larsson inte längre tillhör Guingamp. Klubben har kommit överens med svensken om att riva kontraktet, och han väntas inte finnas med när klubben i dag inleder försäsongsträningen. Larsson skrev på för två och ett halvt år med Guingamp i december. Även målvakten Karl-Johan Johnsson väntas lämna klubben, som trillade ur Ligue 1.

 

TYSKLAND

Sky Sport myggar på Bayerns starke man Uli Höness. Han är irriterad över påståenden om att Bayern inte köper så mycket som han lovade i februari. ”Det börjar ärligt talat gå mig på nerverna. Vi har redan spenderat 120 miljoner euro på nya spelare. Vi har vunnit två titlar och behöver inte alltid definiera oss genom nyförvärv”, säger Höness.

Annons

Bild ger anledning till ytterligare frustration hos de som önskar fler stora Bayernvärvningar. Under ”Fyra skäl till varför affären riskerar att spricka” radar tidningen upp anledningar till varför köper av Leroy Sané-köpet ser ut att gå om intet. Man City-stjärnan har ännu inte lämnat något besked om sin framtid, men sagt till nära vänner att han vill stanna. Han fruktar också att få för stort utrymme i pressen på hemmaplan som ung, tysk storstjärna. Tillvaron är lugnare i England.

Kicker hävdar samtidigt att Bayern fortsätter att jobba på ett köp av Sané. En offensiv kraft på kanten ska oavsett in i sommarfönstret. Bayern har också inlett samtal med Ozan Kabak. Även Schalke, Milan, Monaco, Man United och West Ham är intresserade av den 19-årige Stuttgartbacken. Ut från Bayern då? Renato Sanches vill lämna men Bayern vill inte släppa honom. Däremot säljer klubben gärna Jérôme Boateng. Kicker pryder på nytt förstasidan med vad som ändå lär förbli sommarens mest omskakande transfer i Bundesliga: Mats Hummels och rubriken ”Vad blir kvar?” (för Bayern München) och ”Vad kommer att hända?” (för Dortmund). Från transfermarknaden rapporterar Kicker vidare att Bayer Leverkusen är favorit att locka till sig Martin Ödegaard och erbjuder honom rollen som nummer 10. Spanska uppgifter har gjort gällande att Alexander Isaks klubb Real Sociedad passerat i rejset om att låna norrmannen från Real Madrid.

Annons

 

ÖVRIGT

Sloboda Dalmacija (Kroatien) hävdade i helgen i att Hajduk Split är intresserad av Branimir Hrgota. Men att klubben skulle kunna locka till sig svensken, som inte fick sitt kontrakt i Eintracht Frankfurt förlängt, finns det tvivel om.

Tubantia (Nederländerna) frågar sig i en rubrik, ”Kristoffer Peterson är kvar i Alemelo men hur länge till?”. Anfallaren själv repeterar: ”Jag har redan sagt flera gånger att mitt mål är att prova något nytt”. Tim Gilissen, Heracles sportchef: ”Det finns inget intresse för honom ännu. Men transferfönstret är öppet två månader”.

La Nación (Argentina) delar med sig citat från Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni. Argentina lyckades vinna (2-0 mot Qatar) men Scaloni var kritisk till pressen spelarna är under. ”Jag skulle önska att analyserna görs när turneringen är över och inte under. Ibland går spelarna ut i vad som känns som ett krig mer än en fotbollsmatch, och det borde vara tvärtom. Pressen på dem gynnar dem inte”, säger han.

Annons

Actu Cameroun (Kamerun) levererar en salva från mittfältaren Raissa Feudijo, efter den kontroversiella förlusten (0-3 mot England). ”Fifa borde berätta att man arrangerar ett Europamästerskap mot afrikanska lag. Det är frustrerande. Vi ville visa att vi har talang, men fick inte chansen på grund av domarinsatsen”, menar hon, ”Tränaren sa i halvtid till oss att domarna hade bestämt att England skulle vinna, att vi för vår del måste visa världen att vi kan spela fotboll. Så vi spelade vidare, trots att en del inte vill fortsätta spela”. Förbundskapten Alain Djeumfa menar att ”Det rådde stor frustration, men vi fortsatte att visa fair play”. Okidoki.

 

DAM-VM: SVERIGE I UTLÄNDSK PRESS
L’Equipe (Frankrike) står för dagens blågula rubrik med ”Fräscha som svenskorna”. Det har inget med utseende och allt med utvilade spelare att göra. För det är vad som förväntas av alla efter det uppmärksammade valet att vila de flesta i startelvan under sista gruppspelsmatchen.

Annons

 

TILLBAKABLICK

Headlines 24 juni 2016: ”Le Parisien har räknat lite på de där pengarna Laurent Blanc får i ersättning för att han sparkas från Paris SG. Det något lägre än vad som uppgavs i går. Men bara något. Knappt 20 miljoner euro före skatt handlar det om, för Blanc och hans närmaste Jean-Louis Gasset, uppger en källa nära klubben”.
Sedan: Tre år senare har Laurent Blanc fortfarande inget jobb, men rimligen lite pengar kvar.

Publicerad 2019-06-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto