Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bråket om Bale: "Aldrig funnits en relation"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött nedan

SPANIEN

EAmPIirXoAAbQH0

Marca sätter en leende walesare på förstasidan. ”Bale har sju liv”, skriver tidningen sedan Kinaffären gått i kras och han ännu en gång ser ut att bli kvar i Real Madrid. Samtidigt lyfter tidningen fram citat från Bales agent Jonathan Barnett som borgar för en spännande fortsättning. ”Det hela är enkelt. Zidane gillar inte Gareth. Det finns ingen relation mellan dem och har aldrig funnits”, säger han, ”Zidane uppträder skamligt. Han visar ingen respekt för en spelare som gjort så mycket för Real”. Bale vill ändå fortsatt stanna i Real, påpekar Barnett. Liksom L’Equipe skriver Marca att Monaco är ute efter Real Madrids Mariano Díaz. Det är goda nyheter för Eden Hazard. Tröja nummer 7 skulle då bli ledig.

Annons

AS pryder förstasidan med ett annat glatt ansikte, Atléticos nyförvärv João Félix. ”Mitt första derby var som en dröm”, beskriver matchen mot Real i fredags. Portugisen sitter vid en flygel på bilden. När han presenterades som nyförvärv häromveckan var det framför konstverk på Pradomuséet. Svärsmorsdrömmen ska säljas in.

El Desmarque fortsätter med Alexander Isak-frossa efter helgen alla rubriker. ”Jag är här för att hjälpa laget och att göra mål”, säger Isak, men påpekar att han inte satt upp någon målribba för säsongen. På frågan om EM nästa år finns i tankarna svarar svensken, ”Så klart. Vi har ett bra lag, ett bra landslag. Det kommer inte att bli lätt, men vi har chansen”.

Mundo Deportivo vill inte vara sämre. För andra dagen i rad är Isak på förstasidan i den baskiska upplagan, ”Här är en annan nummer 9”. Tidningen menar att svensken var ”största utropstecknet från Englandsresan” som Real Sociedad var på. I huvudupplagan har MD annars ”En vecka av förändringar” i Barcelona som tema. Klubben vill ha klart med laget innan USA-turnén. En vänsterback in, och Rafinha och Malcom ut, är två idéer.

Annons

Sport har mer truppsnack kring Barcelona under ”Valverde sätter press”. Barça-tränaren vill ha både spelar in (en vänsterback – gärna Junior Firpo – och en anfallare) samt spelare ut (truppen behöver tunnas – Malcom kan bli första namn om ett bud på 45 milj euro kommer). Vidare uppger Sport att Man City gjort en förfrågan hos Barcelona om backen Nélson Semedo.

 

ENGLAND

EAmH7UkXsAAeRJr

The Sun tolkar Gareth Bales inställda flytt till Kina som att ”Bales lyckokaka smulas sönder”. Real Madrids beslut att dra sig ur jätteaffären beskrivs som ”en chock” för både spelare och tränare Zidane som båda längtat efter skilsmässan.

Daily Mail drar upp att ”Bilkapade Arsenalspelarna inte redo för spel”. Saed Kolasinac och Mesut Özil, som utsattes för en attack förra veckan, stod över gårdagens match (1-2 mot Lyon). ”Det var inget bra tillfälle, de är inte 100 procent fokuserade”, sa tränare Unai Emery, ”Förhoppningsvis kan de träna normalt med laget inom några dagar”. Mail hakar på transferkarusellen med att Milinkovic-Savic nu har en muntlig överenskommelse med Manchester United. En flytt väntas hänga på om Paul Pogba säljs till Real Madrid.

Annons

Daily Mirror noterar fler engelska vänskapsförluster. Europamästarna Liverpool fortsätter gå knackigt (0-3 mot Napoli). ”Vad som är bra är om motståndare analyseras oss nu och tror vi är ett enkelt mål – vi kommer att vara något helt annat nästa vecka”, lovar tränare Klopp. Daily Mirror ger också ordet till David Moyes som hade det tufft på Old Trafford. Den forne Man United-tränaren ifrågasätter klubbens transferpolicy. ”Ett tag var det varit svårt att se vilken riktning United valt. Om de värvat spelare av marknadsföringsskäl, som de är strålande på, eller för planen, som jag inte vet om de är lika bra på”, säger Moyes.

Goal petar i Mauricio Pochettinos trauma efter den förlorade CL-finalen mot just Liverpool i våras. ”Jag tillbringade tio dagar hemma och vill inte gå ut”, berättar Tottenhamtränaren. ”Det var hemskt”, säger han om förlusten och får också med Anders Svenssons frispark i bilden av hemska minnen. ”Jag jämför med sommaren 2002 när vi spelade oavgjort mot Sverige och förlorade mot England i VM. Som spelare och ledare är det de två värsta minnena”.

Annons

 

ITALIEN

1-italiuen

La Gazzetta dello Sport beskriver det som att ”Inter letar desperat efter en nummer 9: Dzeko nu eller aldrig”. Tidningen fyller på med ”Möte i dag med Roma: beredd att lägga Icardi på bordet. Och hamnar Lukaku i Juve så är målet Cavani med bud på nio miljoner euro i tre år”. Roma kämpar på sitt håll vidare med att bli av med Robin Olsen. Enligt Gazzettan förekommer fortsatta förhandlingar med Benfica men även med Porto. Storklubben letar ny målvakt efter Iker Casillas.

Corriere dello Sport myser med Napolis lilla stjärna, ”Mål och magi av Insigne”. Han gjorde ett mål och låg bakom två mot Europamästarna (3-0 mot Liverpool). Med ”I dag frågan om Icardi” går tidningen vidare med att Napoli ska börja förhandla om Interanfallaren.

Tuttosport är evigt Juventusoptimistiskt. ”Lukaku inom sju dagar!”, spår tidningen. Turintidningen ser det som att United har bråttom att sälja och köpa nytt innan det engelska transferfönstret stänger den 8 augusti, men nämner också Inter som fortsatt konkurrent till Juve om belgarens kontraktsunderskrift.

Annons

Corriere di Torino har mer Juve, mer transfermarknad, men nu spelare ut. Tidningen påstår att Man United och PSG är intresserade av Blaise Matuidi.

 

FRANKRIKE

EAmOdHMWsAAYe36

L’Equipe noterar att Neymar inte heller kommer till spel mot Sydney FC på tisdag. Troligen blir det inte matchspel för brasilianaren förrän i ligastarten den 11 augusti. Bland transferryktena spånar L’Equipe på att det kommer att krävas minst 50 miljoner kronor för att locka Amiens att sälja Emil Krafth. Ligue 1-klubben utlöste nyligen svenskens utköpsklausul på 21 milj kr. Newcastle och ytterligare en PL-klubb finns bland intressenterna.

Le Parisien tar fram miniräknaren och kommer fram till att PSG har 121 personer med sig på Asien-turnén. Den sportsliga sidan representeras av 79 personer, varav 28 spelare. Sedan finns ytterligare 41 personer som jobbar med medier och sponsring.

Annons

 

TYSKLAND

Skärmavbild 2019-07-29 kl. 02.08.07

Bild fyller på listan med klubbar intresserade av Franck Ribéry. Eintracht Frankfurt ska ha varit i kontakt med 36-åringen. Även Arsenal, Fiorentina samt klubbar i Qatar och Saudiarabien, uppges sugna på ex-Bayernprofilen. L’Equipe skrev i går om tidigare intresse från bland annat Liverpool.

ZDF låter Bayern München-representanter på nytt snacka sig blå om andra lags spelare. Den här gången är det tränare Niko Kovac om intresset för Leroy Sané. ”Vår ledning är mycket engagerad där. Jag har stora förhoppningar om att vi kan få honom”, säger Kovac till tv-kanalen.

Weser Kurier kablar ut goda svensknyheter under ”Kohlfeldt ger grönt ljus för Augustinsson: ’Cup och ligaspel inte i fara’”. Svensken fick på grund av en knäkänning titta på när Werder Bremen träningsspelade mot Eibar på söndagen (4-0). Tränare Kohlfeldt: ”Jag är lugn efter undersökningen. Det är ingen riktig skada, mer en överansträngningsreaktion”. För Augustinsson väntar individuell träning, men han ska vara spelklar till cupmatchen mot Atlas Demenhors 10 augusti och ligapremiären mot Fortuna Düssledorf en vecka senare.

Annons

Kicker toppar tidningen med ”Årets spelare: Marco Reus”. Det har han blivit framröstad av Tysklands sportjournalister. Jürgen Klopp blev Årets tränare och Dzenifer Marozsán Årets damspelare.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) räknar in en förlust för Feyenoord (1-3 mot Southampton) och en skada på Sam Larsson. Svensken fick bryta matchen och det är oklart om han spela ligapremiären mot Sparta kommande söndag.

BT (Danmark) låter framspelarna Simon Tibbling (två) och Simon Hedlund (en) sätta lite blågul färg på ligatexterna efter Bröndbys seger (3-2 mot OB). Men mest blågul färg lämnar William Eskelinen efter sig. Tyvärr. ”En förfärlig start för den unga målvakten!”, skriver BT om den tidigare GIF Sundsvallsmålvaktens seriedebut för AGF. Han gav bland annat bort den avgörande straffen i slutminuterna (0-1 mot FC Midtjylland). Tipsbladet kallar det en ”mardrömsdebut”.

Annons

Titan Sport (Kina) knyter ihop Bale-säcken. Jiangsu Suning presenterade i natt kroaten Ivan Santini som nyförvärv från Anderlecht. Därmed har klubben fyllt sin kvot av utländska spelare som tillåts i truppen och därmed kan klubben inte längre värva Bale.

Publicerad 2019-07-29 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto