POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5d

Messi: ”Vet inte om Barça gjorde allt för Neymar”

Dagens rubrikämne i rött, under ”Spanien”

ENGLANDEng

Daily Telegraph kommer med ”Rasismvarning: England kan lämna planen vid förolämpningar i Bulgarien”. EM-kvalmötet är i oktober. Bulgarien spelar med reducerad publikkapacitet som straff för tidigare rasismincidenter. ”Det finns en oro”, säger Englands förbundskapten Gareth Southgate, ”Vi kommer att diskutera med spelarna hur vi ska agera (om det inträffar)”.

Daily Star intar tabloidposition. Det räcker inte bara med hotet om att lämna planen. Det blir också ”Stjärnorna förbereder sig på rasistiskt helvete”, som underrubrik.

Daily Express basunerar ut ”Aldrig mer”, med Sterling som gestikulerar till fans efter rasistiska tillmälen under en landskamp i Montenegro. Men här finns också ”Southgate uppmanar resande fans att uppföra sig”. Det gäller matchen mot Tjeckien i Prag under samma landslagsuppehåll. ”Tyvärr ska vi till en plats dit folk åker från England för att festa. Vad vi inte vill se är uppträdande som vi tyvärr upplever på våra egna populära stråk hemma”, säger Southgate.

Daily Mirror har förstås också med oron för stökigheter i Sofia och Prag. Sedan ser Arsenals målvakt Bernd Leno på egen hand till att stöka till det i London. En kommentar i Sport Bild har nått England. På frågan om en jämförelse med sin förra klubb Bayer Leverkusen, svarar Leno: ”Det går inte att jämföra. Arsenal är en världsklubb, det är klubben med stort ”k” i London. Inte Chelsea, inte Tottenham – Arsenal är klubben här, med fans över hela världen”. London’s burning!, som Chelseasupportern Joe Strummer hade sjungit.

Manchester Evening News noterar inte bara ett 2-2-resultat i Vincent Kompanys välgörenhetsmatch i Manchester, att huvudpersonen själv som ack så ofta var skadad, utan också att Zlatan Ibrahimovic skickade en hälsning. ”Det du har åstadkommit är det inte många som gjort”, sa svensken bland annat i det klipp som Man City spred.

The Times uppger att Wilfried Zaha dumpar sin agent Will Salthouse. I ett brev till agenten nämner Crystal Palace-stjärnan agentens dåliga relation till klubbordförande Steve Parish, som bidrog till att Zahas drömflytt till en större klubb uteblev.

 

ITALIENIta

La Gazzetta dello Sport går all-in på Cristiano Ronaldo. ”34-åringen är en rekordmaskin. Han har gjort mål i 40 länder och mot 150 olika lag. Nu satsar han på Fifa Best Player och sin sjätte Ballon d’Or”. Rubriken är ”CR7 non-stop”. Den spelar mot ”Lautaro i topp”. Anfallaren gjorde tre mål på 22 minuter för Argentina och ”Inter har upptäckt att man har en verklig juvel”. Den Milanobaserade tidningen rapporterar också belåtet att Inter är på väg att sälja slut även lördagens match mot Udinese. 55 000 biljetter är redan sålda.

Corriere dello Sport har för övrigt med Ken Sema i den förväntade startelvan för Udinese. På förstasidan surrar däremot Carlo Ancelotti ilsken som ett bi. ”Jag skäms över San Paolo”, lät han meddela i går. Det är den försenade ombyggnationen av omklädningsrummen som upprör.

Tuttosport tar till billiga knep. Ritar in Cristiano Ronaldo i Superman-kläder, och kallar honom ”Super-Ronaldo”. Tidningen påpekar att han nu gjort 702 mål totalt och siktar in sig på Pelés 1 000 mål.

La Repubblica vet att rivalmötet Fiorentina-Juventus i helgen är stekhett. Det gör också Kevin-Prince Boateng. Bokstavligt. ”Om vi slår Juve äter vi gratis en vecka. Jag vet redan vilken restaurang vi ska till; gratis Bistecca alla Fiorentina väntar på mig”, säger Fiorentinamittfältaren, och syftar på den toskanska t-bensteken.

 

SPANIENSpa

Super Deporte, den Valenciabaserade sporttidningen, tackar Marcelino efter gårdagens chockbesked att tränaren fått sparken. Enligt tidningen känner sig Valencias spelartrupp förrådd. En protestaktion mot klubben kan bli aktuell. Tränarskiftet kommer just före två tungviktsmöten, Barcelona på lördag och Chelsea på tisdag.

Marca skriver också att ”Spelarna är i chock” i Valencia, och menar att det kommer att bli tufft för nye tränaren Albert Celades att vinna omklädningsrummet. Enligt Marcas uppgifter hade Valencias ägare Peter Lim tröttnat på att Marcelino uttalat sig respektlöst i medier. De första kontakterna med Celades togs för 15 dagar sedan. På förstasidan känner Marca att ”Hettan stiger” inför Champions League-mötet med PSG. Särskilt för Militão. Med Ramos och Nacho avstängda kliver den 21-årige brassen in i startelvan.

AS undrar, ”Vad händer med Messi?”. Det illustreras av en bild med stjärnans orörda tröja på en bänk i omklädningsrummet. ”Argentinaren är inte i träning, kommer inte att spela mot Valencia och har inte spelat match sedan cupfinalen”.

Sport har en högst livskraftig Lionel Messi. Tidningen har fått en ”världsexklusiv” intervju med stjärnan. ”Det här är mitt hem och jag tänker inte lämna, men jag vill vinna”, är citatrubriken som täcker förstasidan. Messi njuter också av tanke på brasilianskt sällskap. ”Jag skulle verkligen gilla om Neymar kom”, säger han, ”Jag vet ärligt talat inte om Barça gjort allt man kan för hans återkomst, men det är helt klart inte lätt att förhandla med PSG”. Däremot menar han att Barça-spelarna legat lågt i frågan. ”Vi har aldrig krävt att Neymar ska värvas, vi har bara gett vår åsikt. En sak är säker, vad folk än säger så är det inte jag som bestämmer”, säger Messi.

Mundo Deportivo släpper inte tanken på Messi i USA. ”Messi och Suàrez – Beckham vill ha dem”, toppar MD dagens tidning med. Samtidigt lägger den till att Barça-ledningen är övertygad om att Messi förlänger.

 

FRANKRIKEFra

L’Equipe är i klorna på VM-basket. Men så blev det också kartsfinalseger mot USA. Fotbollen sprider ut sig på sidor längre än i tidningen, och ett välbekant ansikte dyker upp. Sedan både Neymar Sr och Barcelonas Javier Bordas lyft på locket igen kring en övergång för Neymar til Barça, stänger PSG det igen. I alla fall temporärt. ”Det är omöjligt att han lämnar i vinter”, låter PSG hälsa.

Le Parisien har också beskedet ”omöjligt” till en Neymartransfer i vinter, och hänvisar till en källa nära spelaren. Källan betonar också att PSG-brassen nu är inställd på att låta fötterna tala på fotbollsplanen, att göra en stark säsong. Hur han kommer att tas emot av hemmafansen om det blir comeback i helgen, är oklart. Collectif Ultras Paris (CUP) dementerar L’Equipes uppgifter i går om diskussioner med PSG för att undvika elaka banderoller mot Neymar. Men något hatiskt mottagande är inte att vänta.

RMC Sport uppmärksammar New York Times uppgifter om att Arsène Wenger tackat ja till en roll inom Fifa, med ansvar för att bland annat utveckla tränarkåren världen över och vara bollplank för fotbollens utveckling.

 

TYSKLANDTys

Kicker tar sikte på Bundesligatoppen i veckans sista nummer. Tidningen bjuder också på en spännande transferuppgift. Dortmund funderar på Kai Havertz, som Bayern München och en rad utländska storklubbar jagar. Bayer Leverkusens stjärna väntas gå på 100 miljoner euro. Dortmunds agerande kan vara avhängig en försäljning av Jadon Sancho till sommaren.

Bild följer upp Leon Goretzkas skada. 24-åringen gjorde sig illa i vänster lår på landslagsuppdrag och genomförde i går en operation. Det bekräftar Bayern München, utan att vilja ge någon prognos om comeback. Men enligt Bild handlar det om två till fyra veckors frånvaro.

Sport1 har lagkamraten Robert Lewandowski vid mikrofonen. 31-åringen hoppas en dag få ett lika emotionellt avsked som Arjen Robben och Franck Ribéry. ”Att ta ett sådant farväl är något jag drömmer om. Jag funderar inte på att lämna ännu, men ärligt talat hade jag nästan tårar i ögonen när vi sa farväl till dem. Att få ett sådant farväl är speciellt”, menar Lewandowski.

 

ÖVRIGT

ESPN (USA) såg Zlatan Ibrahimovic ilskna till på motspelare (1-2 mot Colorado) och lämna planen oberörd men i händelsernas centrum (se klipp ovan). Fast tv-kanalen erbjuder också en annan sida av svensken. Zlatan har tidigare prisat stjärnskottet Efraín Álvarez och 17-åringens pappa har sagt att Zlatan tar hand om Efraín ”som om han vore hans lejonunge”. Nu berättar ”Efra” själv om sin förebild. ”Zlatan är en så cool kille. Han har hjälpt mig från första dagen”, säger Efraín Álvarez, ”Han sa, ’Jag vill bara ditt bästa. Jag ser vilken potential du har, så jag vill hjälpa dig. Jag vill inte skada dig. Andra spelare dödar jag, men hos dig ser jag potential, så jag vill hjälpa till’”.

Fox Sport (Argentina) lockar med en rebellisk drömduo. Maradona har tagit över som tränare i Gimnasia, och enligt uppgift är han intresserad av plocka in… Dani Osvaldo. 33-åringen, med meriter från italienska landslaget, slutade med fotbollen för tre år sedan för att satsa på sitt rockband och viftade bort fotbollen med ”Jag föredrar en barbecue och en öl framför pengar”.

 

TILLBAKABLICK

Headlines för ett år sedan, den 12 september 2018: ”Ruhr Nachrichten ska Alexander Isak nog hålla sig borta från. Han sätter namn på en större artikel. ”Hopplös situation: Alexander Isak har blivit en tragisk Dortmundfigur”. Lokaltidningen summerar redan välkända problem om ”topptalangen” som inte lyckats etablera sig. Två skäl anges till att det inte blev någon flytt för Isak i sommar. Dels för att Dortmund bara skulle ha kunnat få ”en bråkdel” av de nästan tio miljoner euro klubben betalade AIK. Dels för att Isak själv inte ville bli utlånad. Nu väntar harvande med U23-laget fram till vinterfönstret. Någon framtid i Dortmund för svensken tror inte Ruhr Nachrichten på”.

Sedan: Alexander Isak såldes så småningom till Real Sociedad, gjorde succé under försäsongen, startade för svenska landslaget senast och tippas av Diario Vasco starta sin första ligamatch i helgen.

Publicerad 2019-09-12 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå