POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Kritiken mot Sergio Ramos: ”Som svensk turist med sin rosa hatt”

Dagens rubrikämne i rött, under ”Spanien”

ENGLAND

TimesDaily Mirror serverar en engelsk fotbollsfrukost, lite äggröra Arsenal och lite knaperstekt De Bruyne. Arsenalmittfältaren Xhaka kallade sitt lag ”rädda” efter kollapsen mot PL-jumbon (2-2 mot Watford). De Bruyne är mer stridslysten efter förlusten i lördags. Man City är redan fem poäng efter Liverpool, men belgaren påpekar att det var sju poäng förra året och ”Vi kan fortfarande vinna ligan på samma poäng (som då)”

Metro väljer Citytränaren Guardiolas ironiska svar på Liverpools försprång. ”Det är september…ska vi ändå börja med det? Okej då, grattis Liverpool, ni är mästare”, sa Pep.

Daily Express har fler giftiga kommentarer från Pep. Den här gången när han tackar sina spelare. ”De gav mig all den prestige jag har i England, när jag under första säsongen var Fraud Guardiola. Fraudiola”.

Manchester Evening News ger även stadens röda lag uppmärksamhet. Harry Maguire tror det finns mer att hämta ur samarbetet med Victor Nilsson Lindelöf. ”Ett samarbete bygger på speltid tillsammans och vi har bara spelat fem matcher ihop. Vi kommer att bli bättre. Jag kommer att förstå honom bättre och han kommer att förstå mig bättre”, säger Maguire om sin svenska kollega till Uniteds hemsida.

Daily Mail har inte bara Xhakas rädsla utan också Cristiano Ronaldos tårar. I en intervju med Piers Morgan får portugisen se ett klipp med sin bortgångna pappa som med stolthet talar om sin son. Cristiano Ronaldo blir starkt berörd. ”Jag trodde den här intervjun skulle vara lättsam, inte att jag skulle gråta. Men jag har inte sett dessa bilder förut”, säger han. Programmet visas på ITV i morgon kväll.

BBC-profilen Garth Crooks presenterar sitt Omgångens lag. Det är De Gea (Man United) – Aurier (Tottenham), Tomori (Chelsea), Maguire (Man United), Robertson (Liverpool) – Djenepo (Southampton), Buendia (Norwich), Cantwell (Norwich) – Son (Tottenham), Abraham (Chelsea), Mané (Liverpool).

The Times har mer Tammy Abraham. På sportettan finns ”Abraham öppen för Nigeria”. Den delade PL-skytteligaledaren har rötter i Nigeria men har spelat för det engelska U21-landslaget. Han stänger inga landslagsdörrar inför framtiden. ”När den tiden kommer, så kommer den”, säger han filosofiskt om framtida val.

Goal tar också upp Nigeria men med nyheter av annat slag. Enligt sajtens uppgifter överväger damlandslagets svenska förbundskapten Thomas Dennerby att lämna sin post. ”Det är ett allvarligt ärende, eftersom han (Dennerby) beklagat sig över bristande stöd”, säger en högst uppsatt källa inom det nigerianska fotbollsförbundet till Goal. Dennerby har haft sin position i ett och halvt år, och kontraktet sträcker sig ytterligare ett år.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport skjuter in sig. ”Pang, pang, vilket derby”. Siktet är redan inställt på Milan-Inter på lördag. För det slingrade sig äntligen rök ur revolvermannen Piateks rödsvarta pistolpipor igen (1-0 mot Hellas Verona). Men Veronatränaren Ivan Juric var däremot bitter efteråt, ”Om det var något lag som förtjänade poängen så var det vi”. Bolognaspelarnas segerserenad (4-3 mot Brescia) utanför sjukhuset där tränaren Sisnisa Mihajlovic vistas, får också välförtjänt uppmärksamhet i Gazzettan. Parma må ha förlorat (1-2 mot Cagliari), men Dejan Kulusevski bara fortsätter att imponera. Enligt Gazzettan var han bästa hemmaspelare och får 7/10. Robin Olsen i motståndarmålet får samma fina betyg. Ordet ”jätte” används om honom. Eller som calciomercato.com, lite elakt, uttrycker det, ”för en gång skull var han mer Batman än Robin” (anspelar också på hiten ”Nessuno vuole essere Robin” – ”Ingen vill vara Robin”).

Corriere dello Sport fortsätter med svenskberömmet. Redan i rubriken påpekas att ”Olsen var avgörande”. Han får även här 7/10. Kulusevski får nöja sig med 6,5 men även i CdS är han bäst i Parma. Sämst i laget, i båda tidningarna? Sverigebekantingen Riccardo Gagliolo. Till förstasidan når inte den matchen. Det gör däremot ”Roma är spektakulärt” (4-2 mot Sassuolo). Men framför allt handlar det om, ”Derby d’Italia är redan hett”. Matchen spelas den 6 oktober. Men CdS menar att Conte redan skruvat upp temperaturen. Juventus tränare Maurizio Sarri hade bland annat beklagat sig över den tidiga avsparkstiden för matchen mot Fiorentina. Conte pikade med ”Någon måste ta det lite lugnt för han är nu i det starkaste laget”.

Tuttosport tar också fasta på ”Conte-Sarri: Det är bara början”. En verbal sluggerfest väntas, och Tuttosport tror att ”detta kommer att vara säsongens tema när Inter och Juventus slåss om scudetton”. Störst rubrik: ”Torino, få dem att drömma”. Den följs av ”Match mot Lecce i kväll och möjlighet att komma ifatt Inter i toppen”.

 

SPANIEN

SpanienMarca jublar. Hela Spanien jublar. Basketlandslag är världsmästare. ”En kolossal bedrift”, skriver Marca i stora bokstäver. Fotbollen dyker upp först på sidan 18 med ”I Cristiano Ronaldo-läge”. Det handlar om Karim Benzemas målform. Veckans spelare enligt tidningen är annars Alexander Isaks lagkamrat Martin Ödegaard. Marcas elva: Moyá (Real Sociedad) – Jésus Navas (Sevilla), Gérman (Granada), Yeray (Athletic), Monreal (Real Sociedad) – Casemiro (Real Madrid) – Arthur (Barcelona), Ödegaard (Real Sociedad) – Ansu Fati (Barcelona) – Luis Suárez (Barcelona), Benzema (Real Madrid).

AS är också basket, basket, basket. Men AS, liksom Marca, ger också EN bild av spansk syn på svenska turister: De bär rosa hatt. På medlemsmötet i går beklagade sig en frustrerad Real Madrid-supporter över Sergio Ramos framtoning vid sidan av planen, ”Häromdagen såg han ut som en svensk turist med sin rosa hatt”. Han avbröts av Reals klubbpresident Florentino Pérez. Inte för att motsäga bilden av svenska turisters hattvanor, men bilden av Ramos. ”Om du ska prata om Sergio Ramos, prata då om hans mål i Lissabon”, sa Pérez, och syftade på lagkaptenens redan klassiska nickmål på stopptid när Real Madrid tog sin tionde CL-triumf.

Sport är en av få sporttidningar som ändå ger fotbollen utrymme. Camp Nous nya kelgris, ”Fenomenet Andu Fati”, får dela förstasidan med korgbollsmästarna.

La Vanguardia och nyhetsbyrån EFE rapporterar om ännu en Barcelonaspelare som drabbats av inbrott i hemmet. Som om Samuel Umtitis skada inte var nog så var tjuvar framme när han var på Barcelona-Valencia. Ett kassaskåp ska ha länsats. Det senaste året har också Luis Suárez, Gerard Piqué, Jordi Alba, Philppe Coutinho, Arthur och Kevin-Prince Boateng drabbats. Inbrottsvågen för tankarna till PSG, som kände sig tvungna att anlita extra vakter när spelarna hade match.

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe beskriver omgångens avslutande ligamatch som ”Galenskap”. På Medelhavskusten vände Marseille både 0-1 och 1-2 till seger 4-3 mot Monaco. Från PSG-fronten rapporterar L’Equipe att Alphone Areola är sur på Thomas Tuchel. Målvakten tycker tränare körde med dubbelspel när han först pekade ut honom som förstemålvakt men sedan genast gav vika för klubbledningen när Keylor Navas värvades och Areola skeppades iväg till Real Madrid. På tal om PSG. Hanna Glas & gänget tog ännu en storseger (4-0 mot Dijon) och kan räkna med stort publikstöd mot topprivalen Lyon. 1 000 fans väntas resa med till bortamatchen.

TF1-programmet Téléfoot uppger att Neymars pappa och andra släktingar som var på plats i lördags var ”chockade” över det fientliga mottagandet Neymar fick i sin comeback. Framför allt var det förolämpningarna och en del banderoller från PSG-ultras som fick dem att reagera.

 

TYSKLAND

kickerSky Sport guppar med i debattens vågor om vem som ska stå i mål i landslaget, Manuel Neuer eller Marc-André Ter Stegen. Forne stormålvakten Jens Lehmann tvekar inte. ”Om båda är hundra procent, så är Neuer bättre. Han har allt, han är komplett”, säger han.

TZ är pessimistisk när det gäller David Alabas lårskada. Regionaltidningen skriver om ”lång skadefrånvaro”, om ”upp till sex veckor”. Bild nöjer sig med ”flera veckor”.

Kicker porträtterar Dortmunds anfallare Paco Alcácer som en spansk ”MataTOR” (tor=mål). Kicker ger ordet till Leipzigs tränare Jürgen Nagelsman som ser flera utmanare till Bayern – och ändå inte. ”Det är inte bara vi och Dortmund. Men över en säsong är Bayern alltid det mest stabila laget”, säger han. Kicker noterar att ”Forsberg sakta men säkert håller på att ta plats i Leipzigs offensiv. Han har nyligen fått starta två matcher, men till toppformen fattas fortfarande några procent”. Kicker har med ex-Blåvittbacken Sebastian Ohlsson i den förväntade St Pauli-startelvan inför kvällens tunga Hamburgderby mot HSV i 2. Bundesliga.

 


ÖVRIGT

Metro Sport (Grekland) spärrar upp ögonen över utskåpningen i Thessaloniki: Aris-Panathinaikos 4-0. ”Extas”, skriver tidningen. SDNA fick några ord ur Daniel Larsson, som spelade sista halvtimmen. ”Vi ville verkligen vinna i dag. Vi kämpade och slet, och kunde gjort fler mål”, säger anfallaren. Daniel Sundgren spelade hela matchen. Det gjorde även Mattias Johansson i Panathinaikos.

Ekstra Bladet (Danmark) konstaterar att: ”ringrostig Nicklas Bendtner kunde inte rädda ett eländigt spelande FCK-lag” (1-2 mot Hobro). De många svenskarna i FCK och Bröndby inkasserade inga toppbetyg, men Niklas Backman i Århus var stark som vanligt, han fick fyra av sex. Den svenske mittbacken toppar Ekstra Bladets hela betygsliga med 4,2 i snitt.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) har förstås rubriker om Feyenoords seger mot ADO Den Haag (3-2) men det är nalleregnet sätter färg på dem. Traditionsenligt kastade de gästande fansen på given signal ner nallar – tusentals, enligt AD – till den nedre sektionen (se klipp ovan). Nallarna är till ett barnsjukhus i Rotterdam.

Publicerad 2019-09-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå