Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Toppbetyg till Forsberg – ”Iskall”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.


TYSKLAND

5.pngLeipziger Volkszeitung tackar för showen och ger Emil Forsberg högsta betyg efter sina två mål (2-2 mot Benfica), 1 av 6. ”Svensken är iskall när det väl behövs. Hatten av”, skriver tidningen. I Kicker får han också strålande 1,5 av 6 och är förstås matchens lirare. Forsberg själv skickar en varning: ”Förvänta er inte ett sådant nickmål igen (skratt). Det var unikt, och det kommer att ta ett tag innan jag glömmer den här matchen”.

Bild ser Dortmund förlora (1-3 mot Barcelona) men stannar inte i Champions League. ”Favre tvingas till jobbfinal mot Klinsi”, är matchrubriken som syftar på att Dortmunds tränare måste vinna mot Hertha, med nya tränaren Jürgen Klinsmann, på lördag annars är det ”auf wiedersehen” till Favre. På sporten synar Bild också ytterligare ett lags omklädningsrum. Den här gången är det Mainz. Det visar sig att Robin Quaison hänger med den ”franska gänget”; tre fransmän (Mateta, Niakhaté and Pierre-Gabriel), en schweizare (Fernandes), en kamerunare (Malong) och så en svensk då.

Annons

Kicker ser liksom Bild en tränarmatch, Favre-Klinsmann. Det ger den bärande rubriken ”Under tryck” i veckans sista nummer. Men en annan rubrik fångar ögat, ”VM 2022: Bara åtta dagars förberedelser för landslagsspelarna”. Bundesligas sista omgång innan VM spelas 11-13 november, VM:s öppningsmatch i Qatar är den 21 november. Tidigare har det varit obligatoriskt med vila inför VM. Andra ligor dras rimligen med liknande planeringsproblem, vilket kan ge Janne Andersson och Co huvudvärk med korta förberedelser, som vore det kvalmatcher. På tal om Dortmund kan man också läsa att klubben är ute efter Chelseas Olivier Giroud. Inter har tidigare också uppgetts intresserad.

 

ENGLAND

1.JPGThe Times förmedlar inga glada miner. Det är inte bara det stundande valet som sänker mungiporna. Det är också de engelska resultaten i Champions League i går. ”Liverpool kastar bort chansen” att säkra en plats i utslagsfasen (1-1 mot Napoli). ”Chelsea får också vänta efter oavgjort i Spanien” (2-2 mot Valencia). En passande grå ton till vad som också förväntas bli ännu en mulen och regnig dag i England.

Annons

The Guardian skriver om ”Beredskapsnivå röd” för Liverpool. Tidningen inger sedan oro med Kloppas uttalande om ”rejäl” skada för Fabinho men kanske får Chelseafans komma över värsta bluesen, sedan favoritanfallaren Tammy Abraham fått bryta med svåra smärtor i höften. ”Snacket efter matchen är att det kanske inte är så allvarligt som vi först befarade”, säger tränare Lampard.

Daily Telegraph vet någon som läget däremot är allvarligt för:  Unai Emery är nära sparken i Arsenal. Enligt tidningens källor har Londonklubben på allvar börjat leta alternativ. Max Allegri (ex-Juve) och Nuno Espirito Santo (Wolves) nämns åter. På nytt nämns också Fredrik Ljungberg som interimtränare om Arsenal inte lyckas med något huvudalternativ nu. Telegraph skriver också att ”David Beckham hoppas få Patrick Vieira som Inter Miamis huvudtränare”. Vieira är för närvarande tränare i Nice.

Annons

The Sun har i sitt utbud bland annat ”Malmöultras bränner staty av Zlatan Ibrahimovic sedan klubblegendaren köpt andel i rivaliserande klubb”. Händelserna i Malmö florerar på många håll – brittiska BBC, danska Politiken, norska VG, spanska AS, italienska SKY, tyska Sportbuzzer, nederländska Algemeen Dagblad, australiska ESPN, ryska Championat är bara några exempel. För att inte tala om sociala medier.

Leeds-Live uppmärksammar ”Det oväntade ansiktet Leeds United-fans kommer att bli chockad över att se längst fram i klubbkalendern för 2020”. Bilderna i kalendern är på klubblegendarer. Visst, där finns Billy Bremner, John Charles, Norman Hunter och de andra. Men längst fram på kalenderns framsida? Pontus Jansson.

The Athletic har en tänkvärd och något sorglig artikel under rubriken ”Vi måste tala om Phil Jones”. Manchester United-backen ”som blivit ett stående skämt för fotbollens LOL-generation” har känt av hånet. Han har själv bett klubben att inte arrangera någon jubileumsmatch (testimonial) efter tio år i klubben, som brukligt är. Jones skämtar bort det med, ”Förutom min mamma och pappa, vem mer skulle komma?”.

Annons

Daily Mirror har en kort version på Jones-artikeln, för den som inte prenumererar på The Athletic. Apropå just Man United skriver tidningen att Astana hade 300 000 ansökningar om biljetter till kvällens Europa League-match.

 

ITALIEN

2.JPGLa Gazzetta dello Sport använder sitt favorituttryck igen, ”Lu-La Park”. Det kommer av ”luna park” (nöjesfält) och beskriver hur kul det är med Lukaku och Lautaro (Martinez) på topp i Inter. Som i går. Alla tre målen från anfallsduon (3-1 mot Slavia Prag). En bromance, som synes på förstasidan. Conte är hoppfull inför avgörandet på San Siro, ”Mot Barcelona har vi 80 000 med oss på läktaren”. På Anfield var det ”Frälsning för Napoli” (1-1 mot Liverpool) som nu bara behöver en poäng mot Genk. Kvällens stjärnor i de båda italienska lagen var Lukaku (Inter) och Koulibaly (Napoli), båda 8 av 10 i betyg. Halvsidan om ”I väntan på Ibra” är också lite i väntan på några faktiska nyheter om Zlatan Ibrahimovic och Milan. GdS driver själv med ämnet, genom rubriken, som är en referens till pjäsen ”I väntan på Godot”. 38-åringen kallas till och med ”Zlatan Godot” i texten. Hur som helst vävs olika trådar ihop till en underrubrik: ”Förolämpad i Sverige, tackar nej till Kina, Milan väntar på ett ’ja’”. Och i väntan på Zlatan Godot, så skriver GdS att ”Milan har ingen plan B”.

Annons

Tuttomwercatoweb går ut hårt med ”Exklusivt: Det råder Kulusevski-mani, 25 miljoner euro räcker inte”. Enligt TMW hade Atalanta hoppats sälja Dejan Kulusevski för 22-23 milj euro, men priset har nu hoppat till 35-40 milj euro. Till sommaren kan det vara ännu högre, vilket ger Inter och Juventus ytterligare skäl att slå till i januari (men låta svensken spela klart säsongen i Parma).

Corriere dello Sport kallar Inter för ”Giganter” med stora bokstäver, men har också med ”Napoli med hela hjärtat, stoppade Liverpool”. Tidningen klämmer sedan in ”Dybala frestad av Barcelona och Real Madrid”. CdS påpekar att ”Paulo har ett kontrakt till 2022 och ses som omistlig av Juventus. Men den spanska ligan är den enda som kan locka honom”.

 

SPANIEN

3.JPGSupderdeporte, Valenciatidningen, låter gårdagens resultat sjunka in (2-2 mot Chelsea). ”Till sista andetaget”, är det som nu gäller, det vill säga det avgörande mötet med Ajax.

Annons

Marca skjuter som övrig Madridpress undan Champions League och ger förbundskapten Luis Enrique allt utrymme. ”Robert Moreno är illojal och med omåttlig ambition”, är en citatrubrik som sammanfattar den svidande kritiken mot hans tidigare högra hand. Tidningen uppmärksammar också att Real Madrids stjärnskott Federico Valverde innan säsongens början skrev på ett nytt kontrakt till 2025 som har en utköpsklausul på…750 miljoner euro.

AS har också Luis Enrique och ”illojala” Moreno som dragplåster. Vidare påpekar tidningen att ”Hazard är redo till El Clásico”. Den belgiska stjärnan utgick skadad mot PSg, men blir inte borta mer än cirka tio dagar. Barcelona-Real Madrid spelas den 18 december.

Sport-redaktionen kan le igen. ”Till slut!”, skriver tidningen, sedan tremannaanfallet med Messi, Suárez och Griezmann klickat och Barcelona vunnit (3-1 mot Dortmund). ”I slutändan förstår de skickliga alltid varandra”, myste tränare Valverde. Dembélé var däremot den stora besvikelsen, som dessutom blev skadad. Han får 4 av 10 i betyg av Sport. Toppnoteringen går inte oväntat till Messi, 9/10.

Annons

 

FRANKRIKE

5.JPGL’Equipe följer upp gårdagens nyhet om att N’Golo Kanté stämmer en tidigare rådgivare för bland annat bedrägeri (se Headlines onsdag). I dag med en intervju med huvudpersonen själv. ”Jag var för snäll”, säger Kanté, och en hel fotbollsvärld lär vilja omfamna den blygsamma lille fransmannen. Någon kärlek får inte Lyons spelare (0-2 mot Zenit). ”Det finns inga ursäkter. Spelarna var inte med”, rasar sportchefen Juninho, ”Man måste visa stolthet”. Sommarens danska förvärv, Joachim Andersen, får L’Equipes lägsta spelarbetyg, bara 2 av 10. Det blev lika nedslående resultat för Lille (0-2 mot Ajax). ”Ajax var helt klart bättre än oss, inga tvivel om det”, konstaterar tränare Christophe Galtier.

Le Parisien vet var Hanna Glas höll hus i går. Hon satt tillsammans med två andra damlagsspelare i PSG:s jultröja och mötte fans i PSG-shoppen. Ett hundratal personer hade kommit specifikt för att träffa de tre. ”Det var förstås långt ifrån 300 meter kö på Champs-Elyséers som när Zlatan Ibrahimovic var där, men mötena med damlagspelarna är innerliga och utan klocka”, skriver Le Parisien. Tidningen har också en intervju med den tidigare Monacoägaren Vadim Vasiljev, som känner Kylian Mbappé från tiden i klubben. Det ger citatrubriken, ”Mbappé i Real Madrid verkar ofrånkomligt”.

Annons

 

ÖVRIGT

7.JPGI Prasini (Grekland) uppger att Panathinaikos inte kommer att förlänga kontraktet med Mattias Johansson. 27-åringens kontrakt på drygt 300 000 euro/år går ut i sommar allt pekar enligt tidningen på att parterna då går skilda vägar. SDNA pratar med en annan svensk som hoppas på nytt kontrakt, Niklas Hult i AEK. ”Jag skulle vilja stanna i tio år…”, säger han, och har även andra förhoppningar, ”Jag skulle vilja ta mig in Sveriges 23-mannatrupp till EM. Det ger extra motivation”.

Colorado Rapids (USA) bekräftar att klubben släpper Axel Sjöberg. Den 28-årige backen har spelat i klubben sedan 2015.

O Jogo (Portugal) är svår att undvika. Där är han på förstasidan, Emil Forsberg, när han nickar in bollen för RB Leipzig (2-2 mot Benfica). Det är hans två mål på sluttampen som ger rubriken ”Sex mardrömsminuter”.

Annons
Publicerad 2019-11-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto