Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cagliari överklagar – men kan straffa Olsen

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

ITALIEN

2Sportmediaset visar att Hammarbyköpet inte är det enda som gör Zlatan Ibrahimovic till rubrikernas man även i dag. Tv-kanalen uppger, enligt MilanLive, att Flamengos intresse blossat upp igen. De färska Copa Libertadores-mästarna skulle vilja ha med svensken till klubblags-VM.

Tuttomercatoweb lanserar egna uppgifter. Milan har höjt erbjudandet till Zlatan till tio miljoner euro för 18 månader. Tidigare har det talats om sex milj euro.

La Gazzetta dello Sport har just under tidningsloggan, ”Ibra sätter sitt pris”. Enligt den Milanobaserade tidningen vill han ha tre miljoner euro netto för sex månader. Milan har erbjudit två milj euro, samt att betala fyra milj euro för säsongen 2020/2021. GdS skriver: ”Två saker kan med säkerhet sägas: att förhandlingarna börjat på allvar och att Zlatan ser Milan som förstaval”. Annars skålas det mest över Champions League. ”La bella Joya” kan vara den femtusentrehundrasjuttiofjärde rubriken med ordlek på Dybalas smeknamn (”joya” = juvel på spanska, ”gioia” = glädje på italienska). Men argentinaren säkrade hur som helst förstaplatsen till Juve (1-0 mot Atlético). ”Dybala är världsklass”, myser tränare Sarri. Här finns också ”Atalanta tror på det”. Efter gårdagens seger (2-0 mot Dinamo Zagreb) ”är drömmen om åttondelsfinal vid liv”.

Annons

Corriere dello Sport har en annan ordlek, ”DYvino” (som i ”gudomlig”). Dybala firade målet med bland annat något som liknade en militärhälsning till motståndarnas turkiske spelare Demiral. ”Det var bara ett skämt”, påpekar Dybala. Robin Olsen når också förstasidan. ”Vilken smäll för Olsen, avstängd fyra matcher. Enligt CdS kan det även bli aktuellt med bötesstraff från svenskens klubb Cagliari, som samtidigt ska överklaga domen i hopp om att få ner avstängningen i alla fall en match. Enligt Gazzetta dello Sport hoppas Cagliari få ner avstängningen till två matcher.

Tuttosport visar att det tydligen inte finns något slut på ordvitsarna kring Dybala. ”IncreDybala”, ropar tidningen ut. Och de glada tillropen fortsätter. ”Kom igen, Inter!” och ”Heja Napoli!”, hälsar Tuttosport.

 

ENGLAND

1Daily Star applåderar tillsammans med Tottenhamtränaren José Mourinho tisdagskvällens yngsta stjärna, ”Bra jobbat, bollpojken” (4-2 mot Olympiakos). Mourinho kramade om honom efter det snabba inkast han iscensatte och som låg bakom kvitteringen. ”Jag älskar intelligenta bollpojkar, som jag. Jag var briljant som bollpojke och killen i dag var briljant”, sa Mourinho till BT Sport (se klipp här). Portugisen har flera gånger tidigare under karriären kritiserat och berömt bollpojkar. I Manchester United ska han ha bytt ut dem.

Annons

Daily Mail går från liten bollpojke till stor anfallare. ”Harry är Josés hjälte”, menar tidningen. Tvåmålsskytten får också tidningens högsta betyg, 8,5 av 10. På förstasidan finns nyheter från en annan del av norra London, ”Exklusivt: Arsenal ute efter Nuno”. Det är Wolves tränare Nuno Espírito Santo. Han pekas ut som den främsta kandidaten att ersätta Unai Emery.

Goal hävdar att Emery ”lever på lånad tid” och att ”Arsenals personal nu bara väntar på beskedet att den utsatte tränaren har fått sparken”.

Daily Mirror har, förutom Tottenhams seger och Man Citys poäng (1-1 mot Sjachtar), också svarta rubriker för Arsenal. ”Barcelona och Real Madrid är redo att slåss om Aubameyang. Anfallarens kontrakt går ut 2021 och han har uppgetts ovillig att skriva på något nytt.

The Sun återvänder till tränarskiften. ”Exklusivt: West Ham hoppas lura Everton på David Moyes”. Evertonfans gråter nog inga floder. Marco Silva sitter tills vidare kvar.

Annons

Daily Telegraph har å sin sida ett annan frälsare till Everton: Jesus. Jorge Jesus. Portugisen ledde i helgen sina lärjungar i Flamengo till Copa Libertadores-mästarnas förlovade land.

Financial Times slår på stor trumma på förstasidan. ”Man Citys försäljning av andel för 500 miljoner dollar ger nytt sportvärderingsrekord”. Det är den amerikanska aktiefonden Silver Lake som köpt tio procent av City Football Group, där Man City är kronjuvelen, för den summan, vilken motsvarar 4,8 miljarder kronor. Man City är nu den högst värderade klubben i världen.

Bristol Post meddelar att Bristol City kommer att utlösa optionsklausulen i kontraktet med Niclas Eliasson. Det innebär att svensken stannar ytterligare en säsong. ”Något drastiskt skulle behöva ske för att den optionen inte skulle brukas”, medger Citys tränare Mark Ashton.

Annons

 

SPANIEN

3.JPGMarca beklagar sig efter Real Madrids match (2-2 mot PSG). ”Liten utdelning för mycket glans”. Inne i tidningen finns också ett annat resultat. Macra vill med en annan rubrik, ”Real-PSG 22-8”, påvisa hur bra Real var, och i slutändan blev laget oavsett klart för utslagsfasen. ”Jag gillade helheten, och insatsen av alla”, säger tränare Zidane belåtet efter matchen. Marca tar också notis om Marcelos ord till Neymar innan matchen, och som fångades upp av Moviestars kameror. ”Du är bättre än Mbappé”, säger Marcelo till sin bänkade landsman. På tidningens förstasida finns även ”Dybala tvingar Atlético att vinna”, är en annan rubrik, och står för att förlusten i går (0-1 mot Juventus) gör att det krävs seger mot Lokomotiv i sista gruppspelsmatchen för att säkra avancemang.

AS ser Real Madrids match som ”Storslaget oavgjort”. Tidningen är oerhört frikostig med betygen till hemmaspelarna. Valverde, Benzema och Hazard får alla 9 av 10. Tidningen tror också på goda nyheter för Hazard. Han fick lämna planen skadad men den första undersökningen tyder inte på någon fraktur i fotleden. Belgaren kunde också stödja på högerfoten efter undersökningen. Men en ny undersökning väntar i dag.

Annons

Sport betraktar kvällens match på Bernabéu som ”Första finalen”. Barcelona behöver slå Dortmund för att säkra förstaplatsen i gruppen. Som Sport redan var inne på i tisdagens upplaga så återgår tränare Valverde till 4-3-3. Samtidigt beklagar sig Valverde över förväntningarna på laget. ”Det känns som vi måste ge en fotbollslektion i varje match, och det är svårt att förstå”, säger han.

Super Deporte försöker se hotfull ut. En fladdermus, Valencias symbol, flyger med öppen mun framför Mestalla till budskapet, ”Biter  för Champions League”. Det är Chelsea som ska resa hem med läskiga bitmärken.

 

FRANKRIKE

4.JPGL’Equipe ger en ex-Real Madrid-spelare huvudrollen till PSG-poängen på Bernabéu, ”Navas hem” (2-2 mot Real Madrid). Det märks också i spelarbetygen för PSG-spelarna, som pendlar från Navas 8 av 10 ner till blott 3 för Icardi, Di María och Gueye. L’Equipe berättar vidare att landslagsspelaren och Chelseaprofilen N’Golo Kanté stämmer agenten som äger hans bildrättigheter för bland annat bedrägeri. Startskottet på osämjan ska ha varit att Kanté motsatte sig att bli sponsrad av spelbolag.

Annons

RMC Sport pratar med PSG:s sportchef Leonardo som har sitt eget sätt att uttrycka belåtenhet trots att skönspel uteblev. ”Vi förväntade oss inte förstaplatsen (PSG vinner gruppen). Blingbling, det går inte till så. Den kommer genom lidande. Man måste kanske ändra inställning”, säger han. I korthet, mindre glitter mer skitigt arbete.

 

TYSKLAND

Bild ger plats för ”Bayern trollar bort Belgrad”. Kanske inte hela staden men den rödvita delen av den (6-0 mot Röda Stjärnan). Och ur hatten trollade ”LewanTORski” (”LewanMÅlski”) fram fyra mål. ”Han är i sitt livs form för närvarande”, säger tränare Hansi Flick, som vunnit sina fyra första matcher med 16-0. Den bästa start en tränare i Bayern någonsin fått. För en annan tränare är det inte lika kul. Lucien Favre hänger på repen i Dortmund. Enligt Bild kommer Dortmund att få betala 2,8 miljoner euro i kompensation om klubben sparkar Favre. Ingen summa som lär få klubben att tveka. Ett annat skilsmässoalternativ är att Dortmund sparkar honom men fortsätter betala hans månadslön till han får ett nytt jobb (årslönen är 3,8 milj euro). ”Vi är pressade”, säger Favre om lagets situation inför kvällens match mot Barcelona. Han kan säga det om sig själv också. Bild hävdar även att Bayer Leverkusens stjärna Kai Havertz har sju klubbar att välja emellan. Dessa är Bayern München, Barcelona, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United och Real Madrid. 20-åringen väntas fatta beslut inom de närmaste veckorna. Bild påpekar att alla nämnda klubbar har råd att betala de cirka 130 miljoner euro Leverkusen kräver.

Annons

Sport1-redaktören Holger Luhmann slår ett slag för Zlatan Ibrahimovic och gula väggen. ”Ibrahimovic har vad Dortmund saknar”, slår Luhmann fast, och pekar också på svenskens personlighet, ”En Marco Reus, en Jadon Sancho, en Julian Brandt, de skulle plötsligt vakna till liv och virvla runt igen – om så bara för att de skulle frukta Ibrahimovics onda öga”.

Sport Bild försäkrar att Niko Kovac är ute ur bilden som ny tränare i Hertha Berlin, där klockan klämtar för Ante Covic. Kovac vill chilla fram till sommaren. Tidningen instämmer också i Kickers uppgift om att Bruno Labbadia är ett alternativ. Berliner Kurier nämner också Roger Schmidt.

Leipziger Volkszeitung lyssnar till Emil Forsberg. ”Vi har chansen att skriva historia. Jag lever för sådana här matcher”, säger svensken inför RB Leipzigs möte med Benfica. En poäng i Lissabon räcker för att laget ska ta sig vidare från gruppspelet.

Annons

 

ÖVRIGT

Extra Time (USA) följer upp tråden om att Mario Balotelli är på väg att lämna Brescia och öppen för en flytt till MLS. Fem klubbar med behov av tung anfallare och som har plats för en ”designated player” ringas in: Inter Miami, Minnesota United, Montreal Impact, New York RB och så förstås möjligheten att fylla tomrummet Zlatan Ibrahimovic lämnade efter sig i Los Angeles Galaxy.

Het Laatste Nieuws (Belgien) gör ett porträtt på RB Salzburgs stjärnskott Erling Braut Håland och påminner om hur norrmannen vaknade i dag – och alla andra dagar på andra året. Till Champions League-hymnen. ”Det är mitt alarm. Jag vaknar till den varje morgon”, berättade han nyligen.

Publicerad 2019-11-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto