Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans staty utsatt för ny skadegörelse - rasistiskt budskap klottrat vid statyn: "Får se vilka rubriceringar det blir"

Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic är ny delägare i Hammarby.
Nu har polisen fått rycka ut efter skadegörelse mot stjärnans staty.
Bland annat är ett rasistiskt tillmäle och dödshot klottrat på marken. 
- Personer ska ha sprayat med sprayfärg på statyn, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen, till Fotbollskanalen. 

Foto: TT.

Zlatan Ibrahimovic blev under onsdagen delägare i Hammarby. Det ledde till starka reaktioner i Malmö och tidigare under onsdagen blev Ibrahimovics staty, som står utanför Stadion i Malmö, vandaliserad. Bland annat hängdes en toalettsits upp runt anfallarens ena arm, samtidigt som en plastpåse blev fasttejpad över stjärnans huvud. 

Nu har skadegörelsen fortsatt.

Jimmy Modin, presstalespersen på polisen, bekräftar för Fotbollskanalen att poliser är på plats vid statyn efter larm om att en eller flera personer har spraymålat statyn.

- Vi har fått in ett ärende vid 20.40 gällande att personer ska ha sprayat med sprayfärg på statyn. En patrull är på plats och arbetar med det, men mer information har jag inte, säger Modin till Fotbollskanalen. 

Annons

Samtidigt har även någon eller några klottrat ett rasistiskt tillmäle och ett dödshot på marken vid statyn. Modin har däremot ingen kommentar till det. 

- I nuläget kommenterar vi inte vad man har sprayat och om det blir tilläggsrubriceringar eller om det stannar vid skadegörelse. 

På videofilmer på sociala medier går det även att se att människor använder pyroteknik vid statyn. Det har inte Modin någon information om heller. 

- De detaljerna har jag inte just nu, men man har sprayat sprayfärg på statyn. Vår patrull jobbar med ärendet och sedan får vi se vilka rubriceringar det blir, om det stannar vid skadegörelse eller om det blir några andra tilläggsrubriceringar, säger han. 

Är någon gripen eller misstänkt?
- Nej, inte i nuläget.

Nu kommer det eventuellt att inledas en förundersökning. 

Annons

- Man har rapporterat in från platsen och kommer att rubricera det här som skadegörelse, även om det kan bli ytterligare rubriceringar efter samtal med förundersökningsledare och liknande, men själva grundanmälan är skadegörelse, säger Modin. 

- I nuläget jobbar patrullen med anmälan och när man har gjort det ska den granskas och godkännas av en förundersökningsledare. Sedan läggs det på utredningsjouren och därefter tar man beslut om att inleda en förundersökning. Då läggs den på utredaren, fortsätter han. 

Publicerad 2019-11-27 kl 21:35

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto