Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ibrahimovics plan överraskade Jansson: "Ojdå - vad ska jag säga?"

Allsvenskan

Hammarby åkte till USA utan vetskap om onsdagens bomb.
Efter överraskningen ser nu Jesper Jansson flera möjligheter. 
- Med hans erfarenheter och kontaktnät kan vi hitta väldigt positiva sidor, men det är i sin linda och jag fick en uppfattning om att han vill spela lite till, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Hammarby fick under onsdagen en ny delägare - Zlatan Ibrahimovic. Aftonbladet var först med att rapportera om att Ibrahimovic köper 50 procent av AEG Swedens aktier, vilket är runt en fjärdedel av klubbens aktier. Amerikanska Anschutz Entertainment Group äger cirka 47 procent av aktierna i Hammarby och äger även Los Angeles Galaxy.

För Hammarbys ledning, ordföranden Richard von Yxkull, vd:n Henrik Kindlund och sportchefen Jesper Jansson, som under senaste dagarna har varit i Los Angeles för att för att bland annat träffa Los Angeles Galaxy och Ibrahimovic kom däremot nyheten som en överraskning. De kände inte till Ibrahimovics planer. 

ANNONS

Jesper Jansson berättar:

- Jag var personligen inte med på första mötet. Det var Richard och Henrik. Jag träffade Galaxys ledning då och diskuterade lite fotbollsfrågor. Sedan blev jag informerad i efterhand, säger han och fortsätter:

- Då var det lite mer: "Ojdå, vad ska jag säga?". Sedan fick jag det förklarat för mig och då kände jag att det var spännande.

Jansson hade därefter också ett möte med Ibrahimovic. 

- Jag upplever det som att det finns ett genuint intresse och han var väldigt bra uppdaterad på Hammarbys resa och väldigt engagerad i frågor kring Hammarby och framför allt kring hur vi tänker med akademin. Det var ett väldigt avslappnat och positivt snack, säger han.

Ibrahimovic berättade, i en intervju med Aftonbladet, att han vill att Bajen ska ha den bästa ungdomsakademin i hela Sverige. Jansson tror att Hammarby kan få användning av Ibrahimovics tankar kring den frågan, men även kring andra sportsliga frågor framöver. Samtidigt menar han att Hammarby redan är på rätt väg. 

ANNONS

- Han är genuint intresserad av hur vi jobbar och det är som alltid att man får använda resurserna som finns, men jag känner också att han är insatt i att Hammarby är på rätt väg och att vi är trygga i det vi gör, säger Jansson. 

Vill han förändra er linje eller bara bygga vidare på det ni gör? 
- Vi är väldigt trygga med att vi har en plan och strategi för Hammarby som vi fortsätter med.

Hur kan ni nyttja Ibrahimovics erfarenhet och kunskap på bästa sätt?
- Från sportens och min sida är det så mina tankar går igång. Det är klart att vi med hans erfarenheter och kontaktnät kan hitta väldigt positiva sidor, men det är i sin linda och jag fick en uppfattning om att han vill spela lite till och sådant också. Sedan får vi se i framtiden, men jag ser det som en positiv resurs.

Hur tätt samarbete tror du att du och Ibrahimovic kommer att ha?

ANNONS
- Det får framtiden visa, absolut. Jag känner att det var ett väldigt genuint och ödmjukt snack och sedan får det växa fram. Framför allt tror jag att han går in med de här delarna av AEG och vi fokuserar på vårt och jobbar vidare på den linjen Hammarby är inne på.

Hur aktiv och drivande tror du han kan vara redan till nästa säsong?
- Vi hade ett avslappnat och bra möte och jobbar på i klubben på det spåret vi är inne på.

Jansson berättar även att samarbetet med Los Angeles Galaxy, precis som tidigare, kommer att fortsätta framöver. Däremot vet han inte i dagsläget om det kommer att bli ett utökat samarbete nu när Ibrahimovic är delägare i Bajen. 

- Vi har ju träffat Galaxy här och jag har från och till kontakt med deras sportsliga ledning om utbyten av tankar och idéer kring hur man jobbar och drar nytta av det på det sättet. Om det blir någon större förändring på det är det för tidigt att uttala sig om. 

ANNONS

Kan det blir utbyten av spelare framöver mellan klubbarna?
- Vi har en pågående dialog och har haft det, men vi har inte varit konkreta i det. Den dialogen har vi haft lite under tiden och det har blivit lite mer och mer kontakter.

Hammarby blev i år trea i allsvenskan och får nästa år kvalspela till gruppspelet i Europa League. Bajen har under senaste åren haft en målsättning om att någon gång i framtiden nå dit och nu när Ibrahimovic även finns med i bilden är möjligen det också ett steg i rätt riktning på att återkommande spela i Europa och slåss i toppen av allsvenskan. 

- Vi har en plan och strategi som vi jobbar utefter och vi ser bara möjligheter. 

Publicerad 2019-11-27 kl 19:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto