Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF Support om Zlatans beslut: "Statyn kommer inte få någon betydelse"

Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby.
Ett beslut som MFF-supportrarna knappast jublar över.
- Statyn kommer inte att ha någon betydelse, säger Kaveh Hosseinpour, vice ordförande i Malmö FF:s officiella supportergruppering MFF Support, till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

På onsdagens morgon kom svaret på Zlatans omdiskuterade Instagram-inlägg. Han blir delägare i Hammarby och har köpt 50 procent av AEG:s innehav i klubben och äger numera runt en fjärdedel av Bajen.

Han bekräftade det hela i en intervju med Aftonbladet. I intervjun fick han frågan hur beskedet skulle tas emot av Malmö FF:s supportrar, med tanke på historiken i den klubben, varpå han svarade:

- Det här har inget med MFF att göra. När det handlar om MFF så snackar vi om fotbollsspelaren Zlatan. Jag tror att de i Malmö respekterar det här. Jag har en god relation till MFF och har haft det i alla år. Men det här har inget med mig som fotbollsspelare att göra. Jag tror att de i Malmö är glada för min skull.

ANNONS

Men ”glad” är inte ett ord som Kaveh Hosseinpour, vice ordförande i Malmös officiella supportergruppering MFF Support, skulle skriva under på. Han använder i stället många andra, mer negativt laddade ord för att beskriva sin reaktion.

- Av de reaktioner jag hittills fått skickat till mig så har jag inte hört någon som tycker att det här är bra. Alla är extremt kritiska. Vissa är besvikna, vissa är arga och vissa tycker att det är idiotiskt, säger Hosseinpour till Fotbollskanalen.

- Det här kommer inte att mottas glatt. Det är en utveckling av honom som känns obehaglig och tråkig och felaktig. Han har nog tappat greppet om vad han betyder för Malmö. Han missförstår sin ställning lite när han säger att Malmö kommer att vara glada för hans skull. Vi är inte glada. Jag tror inte någon är särskilt glad för hans skull. Det var ett tag sedan han lämnade Malmö och sedan dess har vi haft en extremt mycket större ikon här som på alla sätt och vis överglänst honom. Det finns ingen i Malmö som springer runt i en LA Galaxy-tröja och spelar med Ibrahimovic på ryggen utan här spelar man med Rosenberg på ryggen. Jag tror delvis att han överskattar hur mycket han betyder för oss och det han betydde kommer få sig en törn. Så är det.

ANNONS

Med tanke på att det restes en staty av honom utanför Stadion för en månad sedan, hur ser du på det i ljuset av den här nyheten?
- Den statyn kommer ju inte ha någon betydelse nu längre med tanke var den står och vad han nu gör. Han vill aktivt få en annan förening att bli bättre än klubben som gjorde honom till det han är. Han motarbetar Malmö som stad. MFF betyder väldigt mycket för Malmö stad och när Zlatan gör så här ger han sig in i en kamp med Malmö som stad också. Statyn är inte uppskattad.

Vad innebär det här för hans eftermäle?
- Det innebär att han kommer att vara den spelare som blev såld för 80 miljoner och inte så mycket mer än det.

Hosseinpour tror inte heller att Hammarbys supportrar kommer att vara glada över nyheten.

- Min första reaktion är att det är väldigt synd om Hammarbys supportrar, eftersom jag misstänker att de inte vill ha en privatperson som går in som delägare i sin förening.

ANNONS

Men det finns stora möjligheter med Zlatans varumärke och han besitter stor fotbollserfarenhet?
- Jag tror att Zlatan bryr sig om sitt varumärke och inte om Hammarbys varumärke. Och jag tror att Hammarbys supportrar bryr sig om sin förening och inte om Zlatans varumärke. Jag är inte ens säker på att Hammarbys supportrar tycker att det viktigaste är vilket varumärke Hammarby har, utan de bryr sig om prestationerna på plan och känner en stolthet över sin förening. Den får sig nog en törn när en privatperson går in i föreningen.

Publicerad 2019-11-27 kl 09:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto