Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Experten och tidigare MFF:aren: "Det är känslokallt"

Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic blir stor delägare i Hammarby.
Den tidigare MFF:aren Anders Andersson tror att det lär påverka relationen med Skåne-klubben.
- Det är inte så att han fiskar efter popularitetsröster i Malmö, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under onsdagsmorgonen presenterades nyheten att Zlatan Ibrahimovic går in som delägare i Hammarby. 38-åringen har köpt 50 procent av aktierna i AEG Sweden, som tidigare hade 47 procent av aktierna i Bajen. Det gör att Zlatan nu äger en knapp fjärdedel av aktieinnehavet i klubben.

C Mores expert Anders Andersson, som själv spelat i Malmö FF, reagerade på beskedet.

- Att säga att jag är överraskad vore ju dumt eftersom det är ju Zlatan, och han gör ju som han känner för. Det är kanske inte så ofta som han känner med hjärtat där. Och det är väl det som MFF:arna kommer att reagera på så klart, att det känns kasst, säger Andersson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Den tidigare mittfältaren tar upp Markus Rosenberg i jämförelse med Zlatan.

- Det är en dag innan Markus Rosenberg gör sin sista match på Stadion. Rosenberg som då är mer förknippad med hjärtat i Malmö. Jag har sagt det förr, man är ju stolt över att Zlatan kommer från Malmö. Men i själva Malmö FF har ju Rosenberg gjort mycket, mycket mer. Zlatan gör ju det inte enkelt för sig med Malmö FF, om man säger så. Och i går så röstades ju förslaget om att slås ihop med LB07 ner med rungande majoritet. Och det har ju varit en kärnfråga för supportrarna, att vi är ingen klubb som köper andra klubbar och vi är en klubb där medlemmarna får säga sitt och alla är lika mycket värda och varit väldigt mån om det. Det känns som att med Zlatan är det precis tvärtom där, jag tror att de känner skit samma med det. Vissa tycker nog att det är skit samma, han följer inte vår filosofi ändå, säger Andersson.

ANNONS

För bara en och en halv månad sedan restes Zlatans staty utanför Stadion, och stjärnan hyllades då av fansen. Och nu kommer alltså beskedet att han går in i Hammarby.

- Det är inte så att han fiskar efter popularitetsröster i Malmö, det lär inte vara så poppis. Han har varit uppväxt och fostrad i Malmö. Och att då gå med ett affärshjärta istället, rent emotionellt är det säkert något som kommer att uppröra många i Malmö. Och göra många besvikna framförallt, säger Anders Andersson.

C More-experten tror att Zlatans relation med MFF-supportrarna kommer att påverkas av onsdagens besked.

- Jag tror att det är klart att det kommer att påverka, alla är människor. Om han köper in sig i en konkurrerande klubb som börjar bli en stor konkurrent till Malmö. Dessutom säger att de ska bli störst i Skandinavien, precis det som Malmö också pratat om sedan de fick Champions League-platser och pengar, så är det klart att man jublar väl inte direkt i Malmö.

ANNONS

Tror du att man från klubben och klubbledningens håll blir besvikna över att Zlatan går in i en annan klubb?
-  Nja, det vet jag inte. Som klubbledning tror jag att de tänker att han får göra som han vill. Men det är klart, rent emotionellt känns det väl sådär när han för några år sedan var där och delade ut pokalen till Malmö FF och jublade med klubben när de vann guld. Det är lite känslokallt, med Malmö-ögon sätt känns det såklart inte optimalt.

Publicerad 2019-11-27 kl 09:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto