Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:12

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Olof Lundh kommentera nyheten gällande Hammarby och Zlatan.

Lundh om Zlatan och Bajen: "Tror det slår ner som en bomb i Malmö"

Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby.
En nyhet som Fotbollskanalens Olof Lundh tror skakar om rejält i Malmö, men ger Bajen en rejäl skjuts.
- Det finns en kraft i Zlatan man inte ska underskatta, säger han.

Redan i går kväll kom uppgifter i den amerikanska tv-kanalen ESPN om att det så omtalade Instagram-inlägget från Zlatan Ibrahimovic, där en Hammarby-tröja med hans namn på ryggen sågs, handlade om någon form av investering i Hammarby. På onsdagens morgon avslöjade sedan Aftonbladet, som fått en intervju med Ibrahimovic själv, att Zlatan nu köpt hälften av AEG:s innehav i Hammarby, det vill säga nästan en fjärdedel av klubben. Zlatan blir alltså minoritetsägare i Bajen, samtidigt som det alltså bör tilläggas att inte några nya pengar kommer in i klubben i och med den här affären.

Olof Lundh, krönikör på Fotbollskanalen:

ANNONS

-  Nu säger han att de ska bli Skandinaviens största klubb och att han ska hjälpa dem och så, men exakt vad det kommer innebär konkret är lite svårt att veta. Men det finns en kraft i Zlatan man inte ska underskatta, säger Lundh.

- Det Zlatan gör drar till sig även intresse utanför Sverige. Hammarby får en lite högre profil, onekligen. Det är spännande för Hammarby att få in den kraften och man kan väl säga att AEG har gjort en del men samtidigt varit begränsade av den regeln vi har i Sverige att medlemsföreningen ska äga minst 51 procent, det gör att allting blir svårare att påverka. Zlatan är trots allt minoritetsägare i Hammarby, det är inte så att han tar över Hammarby. Medlemmarna äger frågan, men man kan ju få hjälp av Zlatan om man nu hittar ett bra samarbete med honom.

Hur mycket är hjärta och hur mycket är plånbok här tror du?

ANNONS
- Jag tror att det handlar om att Zlatan vill hitta grejer att göra efter karriären och AEG äger ju även hela LA Galaxy där Zlatan spelat i två år. Han ska flytta hem till Stockholm någon gång och då fanns väl Hammarby nära till hands. Hjärta kan det knappast finnas med tanke på att han ju startade karriären i Malmö FF och haft en stark relation till Malmö FF. Så sent som i oktober restes en staty över Zlatan vid stadion i Malmö. Jag tror att det här slår ner som en bomb i Malmö, att han engagerar sig i Hammarby. Jag tror att det kan vara svårt för Malmö-supportrar att förstå och acceptera. Den här nyheten kommer dagen innan Markus Rosenberg ska avtackas på Stadion i Malmö. I Sportbladets intervju så säger han att det inte har med varandra att göra. Men jag tror inte att man ser det så som Malmö-supportrar. Han vill göra Hammarby störst i Skandinavien, det vill säga köra om även Malmö FF.

ANNONS
Publicerad 2019-11-27 kl 08:31
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto