Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter vandaliseringen - nu klär hjärtan Zlatan-statyn

Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovics staty blev under onsdagen vandaliserad.
Nu är skadegörelsen borta och ersatt med hjärtan i olika färger. 

Foto: Bildbyrån.

Zlatan Ibrahimovics nya delägarskap i Hammarby har väckt reaktioner i Malmö. Bland annat vill flera MFF-supportrar att statyn ska flyttas från nuvarande position utanför Stadion, samtidigt som statyn under onsdagen även blev vandaliserad. En toalettsits hängdes på ena armen, en plastpåse tejpades fast på huvudet och på sociala medier spreds klipp på hur det eldats med bengaler på statyn. Dessutom skrevs rasistiska tillmälen på marken nedanför. Natten till torsdagen blev även anfallarens bostad i Stockholm vandaliserad. 

Polisen har därmed inlett en förundersökning för vandaliseringen av statyn med rubriceringen "skadegörelse" och "olaga hot". Samtidigt sattes ett staket upp för att skydda statyn. 

ANNONS

Men nu är staketet borttaget och skadegörelsen som försvunnen. I stället har flera hjärtan i olika färger satts upp på statyns fot. Statyn ser därmed, bortsett från alla hjärta, ut precis som den gjorde innan skadegörelsen. 

På ett par hjärtan står det bland annat:

"Krossa rasism"

"Krossa hatet"

"Kärlek Zlatan"

"Kärlek och respekt"

Publicerad 2019-11-28 kl 16:41
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto