Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Neymar stämmer Barcelona – igen

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

SPANIEN

.spanien

El Mundo uppger att Neymar inte gett upp sina krav på Barcelona. Enligt tidningen har han på nytt stämt klubben för utebliven bonusutbetalning. Det gäller 3,5 miljoner euro som brassen anser att Barça felaktigt nekat honom efter den turbulenta övergången till PSG 2017. Stämningen anses knappast öka chanserna till en återförening i Barcelona.

Cadena Cope pratar med Neymars pappa, Neymar Sr, som försöker tona ner den nya stämningen. ”Det är inget nytt, det är ett gammalt krav, Neymar kände sig sårad när han lämnade”, påpekar han, och menar att målet är att nå en förlikning med Barcelona. ”Vi vill alltid komma överens, det är bättre för alla parter”.

ANNONS

Cadena SER-profilen Manu Carreño är förbryllad: ”Jag vet inte vem som fattat detta beslut; Neymar, hans pappa, advokaterna…vill han verkligen till Barcelona? Vad tjänar han i PSG? 40 miljoner euro? Och nu kräver han 3,5 milj euro av Barça mitt i alltihopa. Vad har Neymar att vinna på detta nu? Och självfallet undrar man i Barcelona; skämtar du med oss?”.

Marca klistrar Cristiano Ronaldos ord på förstasidan, ”Jag möter hellre Real Madrid i final”. Juventusstjärnan vill med andra ord inte ha sin gamla klubb på lotten i urnan på måndag. Fler önskemål: ”Jag vill åka till Cam Nou och vinna”, hälsar Carvajal inför El Clásico på onsdag.

AS listar lite trött unga målskyttar i Champions Leagues sista omgång. ”Generation Z gör mål” inkluderar Foden, Sancho, Rodrygo, Ansu Fati, Vinícius, João Félix, Sessegnon och Mbappé. Ingen Håland alltså. Den unga spelare som utmärkt sig mest. För han gjorde ju inte mål i senaste omgången.

ANNONS

Sport har bild på ett fullsatt Camp Nou till beskedet, ”Den spelas”. Det är El Clásico och beskedet är från Barcelonas president Bartomeu. Det följer på debatten om bland annat säkerheten. Vidare skriver tidningen att Manchester City är på väg att ”stjäla ännu en ung spelare från Barcelonas La Masia-akademi”. Det är 15-årige vänsterbacken Juan Larios. Förhandlingarna med City uppges långs gångna. ”Stjäla” är ett intressant ordval då Barça värvade Larios i ännu yngre ålder från Sevilla.

 

ENGLAND

.england

Metro ger ”Första plats till ’Lucky’ Ljungberg”. Som om Fredrik Ljungberg vore en Lucky Luke 2.0 med sitt Gunners. ”Som tränare måste du ha tur, och Ljungberg hade tur i kväll”, sa ex-gunnern Martin Keown i BT Sports studio efter matchen (2-2 mot Standard Liège).

Daily Star använder fyndiga ”Klopps nypa Salz”, för att beskriva Liverpools överenskommelse med RB Salzburg om att köpa Takumi Minamino för bara 7,5 miljoner pund, hans utköpsklausul.

ANNONS

Daily Mirror häller ”salz” i såren på Manchester United med sin uppföljning. Liverpool blåste United på 24-åringen, just därför att klubben kände till klausulen. Det gjorde inte United, som aldrig följde upp intresset. Minaminos marknadsvärde anses ligga på 20-25 miljoner pund. Flera andra klubbar i Italien och Spanien var intresserade, bland dem Mönchengladbach och Milan.

Daily Telegraph kanske har något för United att slicka eventuella sår med. ”Manchester United är favorit att värva norske tonåringen Håland trots besök i Dortmund”, skriver tidningen, och hänvisar till österrikiska källor.

The Times vänder blicken mot en annan tonåring som redan spelar i United. En leende Mason Greenwood blickar ut från förstasidan. Tvåmålsskytt i går (4-0 mot AZ) och tillsammans med Arsenals målskytt Bukayo Saka två ”Tonårsstjärnor som blivit vuxna”. Men dagens största rubrik är Guardiola kan bryta sitt avtal med City”. En klausul i kontraktet, som gäller till 2021, gör det möjligt för spanjoren att lämna klubben i sommar. Times lägger till att ingen av parterna i dagsläget vill bryta kontraktet i förtid.

ANNONS

Daily Mail tar också upp kontraktsklausulen, men dramatiserar med ”Pep ut, Poch in?”. För Cityledningen påstås gilla den tidigare Tottenhamtränaren Mauricio Pochettino. Men även Mail påpekar att för närvarande finns inget som tyder på att kontraktet kommer att brytas. På sportettan finns också ”Exklusivt: Radikal förändring av Champions League planeras”. Inflytelserika European Clubs Association föreslår i stället för gruppspel ”en 32-lagsliga där varje lag spelar tio matcher mot tio olika motståndare. De åtta bästa kvalificerar sig automatiskt till utslagsfasen medan de nästföljande 16 lagen spelar playoff över två matcher”, varifrån ytterligare åtta lag går vidare. Tillbaka till United. Efter gårdagens match sa tränare Solskjaer, ”Vi är på rätt väg men behöver ytterligare två till tre spelare för att nå fram”.

ANNONS

The Sun lockar med ”Exklusivt: Carlo Ancelotti på väg till England för samtal inom 24 timmar, med Everton steget före Arsenal”. Diskussioner väntar om tränarposten över en cappuccino med Evertons ägare Farhad Moshiri och ordförande Bill Kenwright.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport tar ett grepp på förväntningar inför 2020 hos ligans två dominerande lag, Inter och Juventus. Bland annat är det supporterundersökningar. Det ger svar som att Interfansen vill ha förstärkningar men ”rör inte Lautaro”, succéargentinaren ska vara kvar. Från Juves märks att ”Dygualdo” – Dybala, Higuaín och Ronaldo – är favorittrion. Den har fått fler röster, 34,5 procent, än något annat lags. Närmast är PSG:s (Mbappé, Icardi, Neymar) med 26 procent och Barcelonas (Messi Suárez, Griezmann) med 25,4. Fiorentina meddelade i går att Franck Ribéry behöver operera sin fotled. Enligt GdS blir fransmannen borta åtminstone till början av februari. På tal om Inters värvningar går GdS på nytt igenom aktuella namn. Om Dejan Kulusevski påpekar tidningen att förhandlingarna är ”i full sving” (om än inte slutförda som Corriere della Sera påstod i går).

ANNONS

Corriere dello Sport har andra uppgifter om den 19-årige svensken. Enligt tidningen är han aktuell för Inter först i sommar. Annars trivs CdS för dagen bäst på ”Pub Juve”, för att höra snacket om den där trion, Dybala, Higuaín och Cristiano Ronaldo. Tränare Sarri har nämligen tidigare viftat bort idén som just pubsnack, men mot Bayer Leverkusen klickade de tre. Huvudstadens två insatser i Europa League beskrivs med ”Roma vidare efter skrämselhicka” (2-2 mot Wolfsberger) och ”Lazios sa adjö till Europa” (0-2 mot Rennes). Vidare uppmärksammar CdS lanseringen av Napolis traditionella kalender med…lättklädda spelare. Se även nedan.

Tuttosport binder ihop ämnena, det som skrämmer och Europa. ”Utan rädsla” är budskapet till måndagens Champions League-lottning för Atalanta, Juventus och Napoli.

ANNONS

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe landar med fartfylld bild på Kylian Mpabbé. ”Överljudsfart” syftar inte på fransmannens snabbhet på planen utan farten på målskyttet. ”Han är den yngsta spelaren att vara inblandad i 30 mål (19 fullträffar, 11 målpass) i CL. Han har också som knappt 21-åring gjort 100 klubbmål. Det är snabbare än Messi och Cristiano Ronaldo”, noterar tidningen

RMC Sport följer upp bråket som följde på slutsignalen i tisdags mellan främst Depay och Lyonfans, där en banderoll som hånade Marcelo var den tändande gnistan. En del av ultras är i fejd med brasilianaren, och radiokanalen uppger att Lyons omklädningsrum är splittrat i synen på honom. En del anser att Marcelo uppträtt omoget både i samband med träningar och i hur handskats med supporterkonflikten. ”Han är 32 år, han måste uppträda som en ledare och inte som en spelare som är ung och omogen, och som provocerar fansen”, säger en anonym klubbkälla.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild uppger att Mikael Ishak är på väg tillbaka till Bundesliga. Han förhandlar med Paderborn. Under rubriken ”Ishak vill lämna Nürnberg i vinter”, skriver tidningen att den 26-årige svensken bett klubbledningen om att få flytta. Ishak har bara startat tre matcher i 2. Bundesliga i år. Paderborn ligger näst sist i högsta divisionen. På tal om Paderborn och svenska anfallare. Bild har också rubriken Europascouter kollar in Andersson. Det är Union Berlins succéanfallare Sebastian Andersson som kommer på besök till Paderborn på lördag. Scouter från Ajax, Brighton, Villarreal och Celtic finns då på läktaren, liksom en handfull Bundesligarepresentanter. ”De har självklart Andersson i blickfånget”, skriver tidningen.

Rheinische Post noterar besviket Borussia Mönchengladbachs chocksorti ur EL (1-2 mot Istanbul BB), och med en suck formstarka Remy Bensebainis frånvaro i startelvan (två mål senast mot Bayern München). Där var i stället Oscar Wendt som fick spela. Men svensken var inte sämre än någon annan i laget. Bara Marcus Thuram får högre betyg. Wendt, liksom en handfull andra, får 4 av 6 (1 är bäst). ”Spelade smarta bollar offensivt, hans kant var bra. Men han utnyttjade utrymme för sällan, för svensken behövdes inte defensiven”, är omdömet om Wendt.

ANNONS

 

ÖVRIGT

.danmark

Ekstra Bladet (Danmark), vars krönikör Allan Olsen gläds över FCK:s avancemang (0-1 mot Malmö FF), medger, ”Självfallet är det en besvikelse att leverera titeln ’Nordens kungar’ till svenska Malmö FF”. Olsen konstaterar också att, ”Sett över de två matcherna var svenskarna bäst” samt att matcherna inte var så underhållande, ”Om du kan välja en match att se i ditt liv, välj inte FCK-Malmö FF…”. FCK-tränaren Ståle Solbakken var besviken: ”Vi bjöd in till fest men deltog inte själva”.

Kronen Zeitung (Österrike) förmedlar besked från RB Salzburgs sportchef Christoph Freund om Erling Braut Hålands tour i Tyskland. ”Vi är med i alla diskussioner, och givetvis visste vi att Håland var i Dortmund och Leipzig i går (läs: i förrgår)”, säger han. Håland är för närvarande magmuskelskadad och kan inte spela mer denna sida nyår. Gott om tid att göra fler tourstopp och förbereda flytt, med andra ord.

ANNONS

The Athletic (USA) låter LA Galaxys tränare Schelotto känna på livet efter Zlatan Ibrahimovic. ”Jag tycker han är på en nivå över alla andra, som Messi eller Cristiano Ronaldo”, säger Schelotto, ”Hur länge vi än söker kommer det att bli svårt att hitta en spelare med samma höga profil, och samma karisma och förmåga. Det går inte att ersätta honom över en natt”. Schelotto tonar också ner Zlatans negativa utspel om MLS. ”Det är en del av Zlatan. Han har alltid varit känd. Och för de som inte känner honom kan kommentarerna verka oförskämda eller lite anstötliga. Men om man känner honom så är det bara en del av Zlatans värld. Han försöker inte förolämpa någon”.

Ovación (Uruguay) uppmärksammar inte bara att Nacional vann Clausura efter seger i clásicon mot Peñarol (2-0). Tidningen tittar också på pokalen. Den stod redo att levereras i slutet av matchen, men vinden tog tag i den och fallet blev högt. Pokalen ska ändå ha klarat sig utan större skador. Pokalkraschen för tankarna till pokaltappsvåren 2011. Då lyckades både Sergio Ramos i Real Madrid och Martin Stekelenburg i Ajax tappa ligapokaler under firande.

ANNONS

Publicerad 2019-12-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto