Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan om ironiska Guldtapiren: ”Första priset i år”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute, där poddar finns.

 

gazzettafc_nazionale_web-BigITALIEN

Canale 5-programmet Striscia la notizia har delat ut ett ironiskt pris till Zlatan Ibrahimovic. Han har fått Guldtapiren. Priset delas ut till kändisar som blivit förödmjukade. Ibrahimovic får det för att han var tjurig efter derbyförlusten mot Inter. Programmets reporter Valerio Staffelli söker upp ”vinnare” som inte alltid vill ta emot priset. Men Ibrahimovic spelade med när han fick besök i bilen. ”Första priset i år”, sa Milansvensken och skrattade. Om motiveringen sa han, ”Det är normalt att vara arg när man inte vinner en match. Nästa match blir bättre”. Reportern: ”Då väntar CR7”. Ibrahimovic: ”Jag känner inte till honom”, sen med tillägget, ”…utanför planen”. Det var tredje gången Zlatan fick ta emot Guldtapiren. År 2011 gick det vildare till, när prisutdelaren brottades ned av en livvakt.

Annons

La Gazzetta dello Sport är säker på att Ibrahimovic startar cupsemifinalen (dubbelmöte) mot Juventus i morgon, trots att det inte blir mycket återhämtning efter söndagskvällens batalj. Frågan är enligt GdS bara vem som startar bredvid, Leão eller Rebic. Tidningen lutar åt den senare. Men dagens ämne är vem som kommer att leda Milan framöver. GdS skönjer ”En kamp till Max”. Boban och Maldini i klubbledningen vill ha just Max Allegri som ny tränare, men vd:n Gazidis vill ha Ralf Rangnick. Enda chansen för Stefano Pioli att behålla tränarjobbet är en CL-plats.

Corriere dello Sport menar att ”Inter tar sats på Juve”. Den första cupsemifinalen spelas i dag, Inter-Napoli. CdS menar att tränare Conte ”vill ha en final mot Sarri”, Juventus tränare. Precis som GdS tror CdS att Christian Eriksen börjar på bänken och att Lautaro Martínez kliver direkt in i startelvan efter avstängningen. Precis som GdS tror CdS att en plats är gjuten i Milans anfall i morgon: ”Ibra rör man inte”. Det är rubriken till texten om laget. Och precis som GdS ger CdS Samuel Gustafson svala 5,5 av 10 för insatsen i Cremoneses förlustmatch i Serie B (2-3 mot Spezia).

Annons

Tuttosport uppmärksammar att Juves tränare Sarri åt middag med president Agnelli i går. Han sitter säkert tills vidare, men ”Om en månad står Juve på spel”. För de kommande insatserna i cupen, ligan och Champions League blir avgörande för Sarris framtid i Turinklubben, påpekar Tuttosport

 

ENGLAND england

Manchester Evening News sätter fart på en onsdag fylld av transferrykten, främst kring Manchester United. ”Exklusivt: United planerar minst tre sommarvärvningar”. Det finns gott om tidningar som gärna vill sätta namn på dem.

Daily Mirror menar att det blir ”Fajt om Sancho”, men att United är tryggt förvissade om att klå Chelsea i kampen om Dortmundstjärnan, som värderas till 120 miljoner pund.

Annons

The Sun ser ”Friends Reunit£d”. Det är Man United som planerar att värva polarna Jack Grealish (Aston Villa) och James Maddison (Leicester) för 160 miljoner pund. Det ger en ”exklusiv”-stämpel. Fler delas ut. Två av dem rör Chelsea. Dels att Londonklubben planerar nytt bud på Hakim Ziyech (Ajax), som värderas till 45 milj pund, men har konkurrens från Man United och Arsenal. Dels att klubbens återköpsklausul på Nathan Ake (Bournemouth) för 40 milj pund inte gick ut i januari utan även gäller i sommar.

Daily Express, som har samma Sancho-story som Mirror som dragplåster, hävdar att Chelsea i så fall kan räkna med konkurrens om Ake. Även Tottenham är ute efter backen. Uppgiften återfinns under rubriken, ”Exklusivt: Tottenhams tränare José Mourinho planerar sommarvärvningar för 120 miljoner pund”.

Annons

Sky Sports pratar med Tottenhams förre tränare, Mauricio Pochettino. ”Ärligt talat så skulle jag gärna jobba i Premier League igen”, medger han i tv-kanalens podd In The Pink. Det lär sätta fatta på United-spekulationerna, för att knyta an till dagens Silly Season-tema.

The Guardian låter i avsaknad av Premier League Championship breda ut sig på förstasidan. I huvudfokus toppmötet Brentford-Leeds (1-1). Pontus Jansson missade matchen mot sin gamla klubb. Tidningen har också ett annat resultat, ”Inter-Inter 1-0”. David Beckhams Miamilag riskerar efter en dom att behöva byta namn (se också under ”Övrigt”).

 

spanienSPANIEN

Cadena SER uppger att tidigare landslagsmålvakten Iker Casillas beslutat sig för att ställa upp som kandidat i valet till ordförande för spanska fotbollsförbundet, RFEF. Han utmanar nuvarande ordföranden Luis Rubiales. Valet kommer att hållas senare i år.

Annons

Sport menar att Barcelona står inför ett givet val, ”Värva eller värva”. Efter bekräftelsen på Ousmane Dembélés långtidsskada får klubben inom 72 timmar grönt ljus från förbundet att värva en ersättare. Det ska i sin tur ske inom 15 dagar efter förbundsbeslutet. Barça kommer att vilja göra värvningen så fort som möjligt, påpekar Sport.

Mundo Deportivo delar upp sin förstasida med ”Sex månader” för Dembélés skada och ”Att köpa” med bild på Lautaro Martínez. Men Interstjärnan är aktuell först till sommaren. En anfallare behövs även nu. Tidningen tar upp att TVE rapporterat att Barça redan har en överenskommelse med Real Sociedad om Willian José för cirka 35 milj euro, men att klubbarna dementerar det.

Marca menar hur som helst att Willian José är Barças primära mål. Alternativen är Lucas Pérez (Alavés), Ángel Rodríguez (Getafe), Luis Suarez (Real Zaragoza) och Loren Morón (Real Betis). På förstasidan presenterar tidningen sin intervju med Dani Ceballos under rubriken ”Förändringarna som har skett i Real Madrid är brutala”. 23-åringen är utlånad till Arsenal, skadad, men har som mål att både spela EM och OS i sommar.

Annons

AS visar att silly season aldrig är off-season. Under ”Kamp om Salisu” uppger tidningen att Real Madrid har anslutit sig till de klubbar som är intresserade av Real Valladolids 20-årige mittback. Atlético den Madrid, Valencia, Getafe och Man United har alla redan gjort förfrågningar, enligt AS. Tidningen noterar också att tidigare ifrågasatte Thibault Courtois utsetts till Månadens spelare i La Liga.

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe zoomar in mötet Lyon-Marseille, de två Olympique-rivalerna, och konstaterar: ”Bara plats för en” i cupsemifinal. Medan OM är på väg upp formmässigt är OL på väg ner. På förstasidan finns också gårdagens besked: ”Inget EM för Dembélé”.

Le Parisien rapporterar att Neymar står över PSG:s kvartsfinal mot Dijon. Han flyger inte ens med laget. Den brasilianske stjärnan har haft en revbensskada och tränare Thomas Tuchel vill inte ta några risker när CL-mötet med Dortmund den 18 februari närmar sig.

Annons

 

dd56fea27a36f0197590618e2ed4e07aaa1fda249fd006a505df1120f1903c95466e9c4bf14c03a4d0079ec4ea054b9af468ebdd4d41070de6caac2c0dcb638d39b58ea8d2341911f4f68b7bcc649cd8TYSKLAND

Kicker snokar upp anledningarna till Jürgen Klinsmanns plötsliga avhopp som tränaren för Hertha Berlin. Enligt tidningen har Klinsmann länge pushat för att han efter säsongen ska bli klubbens tekniske direktör, med omfattande befogenheter. Men Hertha var inte redo att möta hans krav, därav hans plötsliga avhopp.

Bild synar ersättare till Klinsmann. Niko Kovac är drömvalet men tillgänglig först till sommaren och vill helst utomlands. Bruno Labbadia, Roger Schmidt och Mark van Bommel är tre aktuella namn. Klinsmanns assisterande tränare Alexander Nouri och Markus Feldhoff leder laget mot Paderborn på lördag. Tidningen uppger också att John Guidetti är tillbaka i träning med Hannover efter sin vadskada och kan bli aktuell för spel i nordderbyt mot Hamburg på lördag. I dag testas han i lagträning.

Annons

Sport Bild hävdar att Bayern München vill sälja Corentin Tolisso i sommar. Den 25-årige fransmannen var klubbens dyraste förvärv när han 2017 köptes för 41,5 miljoner euro. Tidningen uppger också att Jürgen Klopp och hans Liverpool är riktigt sugna på Timo Werner, som har en utköpsklausul i RB Leipzig på 60 miljoner euro.

Weser-Kurier känner på skadade Ludwig Augustinsson vars comeback dröjer ytterligare lite till. Han kommer inte till spel mot RB Leipzig på lördag. ”Ludwig är på rätt väg, men vi måste ha tålamod. Nästa vecka mot Dortmund är han en kandidat till att starta”, säger tränare Florian Kohfeldt.

 

ÖVRIGTbanan

Miami New Times (USA) rapporterar att David Beckhams nystartade Inter Miami kan tvingas byta namn. Italienska Inter har vunnit en delseger i varumärkesstrid om just namnet ”Inter”. Den italienska klubben hävdar att namnet är synonymt med den, och det amerikanska patent och registreringsverket har nu avvisat ett av två argument från Inter Miami att få använda namnet. ”Jag tror segern för Milanoklubben innebär att Miami måste byta namn”, säger Miambibaserade advokaten David Winker på Law.com. Miami Herald är inte alls lika övertygade om ett klubbnamnsbyte, utan menar att Inter Miami endast kan tvingas sluta använda ”Inter” i marknadsföring.

Annons

La Cuarta (Chile) ser en fotbollstrend: bananätande. Från argentinska Avellaneda-derbyt Racing Club-Independiente i helgen blev ett klipp på Racings Marcelo Díaz som lugnt käkar på en banan mitt under matchen viral (se klipp nedan). Samme Díaz blev också matchens enda målskytt. Och La Cuarta skriver nu om banan challenge bland Racings fans.

Publicerad 2020-02-12 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto