Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Isak: ”Kanske min bästa tid”

Headlines Blogg 2020-02-21 08:10

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.


SPANIEN

Spa

Mundo Deportivo lockar i sin San Sebastian-upplaga med en intervju med Alexander Isak,”Jag tänker bara på La Real”. När landslaget ändå kommer på tal, så är det med de snabbt höjda förväntningarna efter årets succé. ”Det är normalt. EM närmar sig”, säger Isak, men understryker, ”Det är mycket viktiga matcher med Real Sociedad nu och att bara tänka på landslaget skulle vara att göra mig själv en otjänst. Det bästa sättet att förbereda sig är att göra bra ifrån sig här. EM är kul men det är i sommar”. Frågan om Zlatan Ibrahimovic i blågult dyker upp. ”Man ska aldrig säga aldrig”, säger Isak, ”Han är 38 år men spelar fortfarande på högsta nivå. Jag är inte förvånad”. På frågan om han för närvarande upplever bästa tiden i sin karriären, säger Isak: ”Svårt att svara på. Men om vi talar om matcherna vi vunnit, så kanske det”.

ANNONS

Onda Cero gästades i studion i går kväll av Real Madrids mittfältare Casemiro. Han kontrar Messis upprepade önskan om att få Neymar till Barcelona (se även L’Equipe nedan) med sin egen önskan. ”Jag talar nästan varje dag med Neymar, jag skulle vilja att han kom till Real Madrid”, säger Casemiro om sin brasilianske landsman.

Diario AS pryder förstasidan med Raheem Sterling. Man City möter Real Madrid i Champions League nästa vecka. ”Zidanes grej är inte tur, det är en formel”, är dagens citatrubrik. Andra citat: ”Real Madrid är en fantastisk klubb” och ”Jag skulle värva Modric”.

Marca har blicken fäst på en helt annan motståndare till Real Madrid: Barcelona. ”Det här är inte okej”, slår tidningen fast med stora bokstäver, bredvid en bild på den katalanska klubbens nyförvärv Martin Braithwaite. Marca påpekar det orättvisa i att Barça får göra en nödvärvning utanför transferfönstret, medan Leganés inte får ersätta honom. ”Fifa bad förbundet att ändra på regeln redan 2013. Spanien är det enda landet i världen som har regeln”, påpekar Marca. Förbundet väntas nu föreslå en regeländring, så att dispensen att värva utanför transferfönstret tas bort. Med ”Ett drömresultat inför Amsterdam”, sätter Marca ord på Getafes senaste framgång (2-0 mot Ajax).

ANNONS

Sport har också Braithwaite på förstasidan som ”redan het”. Det syftar på att han redan är aktuell för truppen mot Eibar i morgon, och inte så mycket på värvningen som en het potatis. Krönikören Ernst Folch beskriver dock Barças köp som ”En värvning värdig en liten klubb”.

 

ENGLANDEngland

Daily Mirror har med ”Ball-Buster” kul på Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaers bekostnad. ”Ole skyller på BOLLEN”, menar tidningen efter gårdagens Europa League-match (1-1 mot Club Brügge). Det gjorde han inte riktigt, men anmärkte på den. ”Bollen är annorlunda och svår att spela med, den är för lätt, men det är lika för båda lagen”, säger han. Brügges tränare Philippe Clemente var oförstående. ”Det är samma boll i alla Europa League-matcher, jag förstår inte problemet”, säger han.

Manchester Evening News lyfter målskytten Anthony Martial som ”Smart Mart”. Lika smarta var inte United matchens andra målet, Brügges mål. ”Vi får inte ett släppa in ett sådant mål”, säger Victor Nilsson Lindelöf, och summerar sina intryck, ”Jag tycker vi emellanåt visade vilken kvalitet vi kan spela med. Vi kommer förstås att försöka göra en bättre match hemma och vinna mötet”. Svensken fick ljummet betyg.

ANNONS

Daily Telegraph var inte lika positiv till Uniteds insats som Lindelöf. Matchrapportens rubrik: ”Slarvig Europa League-insats visar att till och med Manchester United är förbryllade över vad de försöker åstadkomma”.

The Guardian väljer att jubla ikapp med Arsenal (1-0 mot Olympiakos). Målskytten ”Lacazette hjälpte Artetas ungdomar att handskas med trycket” i Aten. I BT Sport-studion hyllade Robin Van Persie den 18-årige vänsterbacken Baukayo Saka, som låg bakom ännu en assist för Arsenal. ”Ryan Giggs brukade slå sådana passningar, Dennis Bergkamp, Paul Scholes”, sa Van Persie, ”Det är faktiskt världsklass”.

The Times väljer den tredje engelska EL-deltagaren. ”Ännu en måltrippel från Jota för Wolves” (4-0 mot Espanyol).

 

ITALIENIta

La Gazzetta dello Sport njuter av att ”Eriksen har bollen!”. Dansken fick äntligen chansen från start, gjorde mål, träffade ribban och blev matchens lirare med 7,5/10 i betyg (2-0 mot Ludogorets). ”Conte har hittat sin mezzala för scudetton”, slår krönikören Andrea Schianchi fast (och syftar på rollen som en av det yttre spelarna på tremannamittfältet). Längre in i tidningen synar GdS situationen i Milan och alla frågetecken inför framtiden. ”Det finns många problem att lösa, inte minst Zlatan Ibrahimovic och hans roll: kommer han att lägga av efter sex månader eller blir det ett nytt kontrakt. Alla har understrukit hur viktig Zlatan är för att få gruppen av unga spelare att växa, men för närvarande är framtiden osäker”, skriver tidningen, som för övrigt har en intervju med Fiorentinas anfallare Dusan Vlahovic, som ställs mot Milan på lördag. 20-åringen avgudar Ibrahimovic. ”Jag har varit ett fan sedan han spelade för Inter. Tröja nummer 8”, säger Vlahovic, och förklarar sin kärlek, ”Det är omöjligt att inte bli charmad av att se en gigant som Ibra dansa med bollen vid sina fötter, nästan smeka den”.

ANNONS

Corriere dello Sport går också i danska färger. ”Som han skjuter, Eriksen”, utropar tidningen. Tränare Conte försöker dämpa den överentusiastiska pressen. ”Han (Eriksen) var bra, men har mycket kvar att jobb på, och jag tror han kan åstadkomma mycket, mycket mer”, säger han. Tidningen har också en notis om Mattias Svanberg (Bologna), som väntas bli borta en månad. CdS tror däremot att Dejan Kulusevski går rakt in i startelvan i Parma igen mot borta mot Torino på söndag. Svensken var tillbaka i full träning med laget under torsdagen efter att ha missat de senaste matcherna på grund av skada.

Tuttosport menar att ”Ramsey är nyckel till Pogba”. Tidningen uppger att United är ute efter walesaren, som kan bakas in i en affär för att kunna få Pogba tillbaka till Juventus.

 

FRANKRIKEFra

Nice-Matin ger dagens största rubrik till ”Balotelli anklagas för våldtäkt i Nice”. Det gäller två fall från 2017 mot en då 16-årig flicka, när han fortfarande spelade för OGC Nice. Det italienska rättsväsendet har hand om anmälningen, men också en anmälan från Balotelli. Bresciaanfallare uppger att han utsatt för utpressning i fallet.

ANNONS

L’Equipe uppmärksammar Lionel Messis uttalande i gårdagens Mundo Deportivo om att Neymar ”gärna vill återvända” till Barcelona. Enligt källor nära brasilianaren ska han ha varit förvånad över uttalandet. ”Det stämmer inte”, kommenterar en av källorna Messis ord. L’Equipe påpekar att ”uttalandet ska ses mer som Messis önskan än som Neymars. Hans framtid är fortsatt på stand-by”. Ett nytt kontrakt med PSG (nuvarande är till 2022) är inte uteslutet.

RMC Sport hade Max Allegri i studion. den förre Juventustränaren indikerade inget om nästa destination som tränare. ”Jag är fortfarande på semester”, säger han, ”Om någon ringer…jag vill jobba men vi får se vad som händer i juni”.

 

TYSKLAND

Wolfsburger Nachrichten ger bilden av att Malmö FF:s fans satte större avtryck är Mamö FF:s lag (1-2 mot Wolfsburg). Tidningens nyhetssajt toppas på morgonen av ”5 000 Malmöfans fick Wolfsburg att skaka”. Ingressen: ”Tre gripanden skedde vid sidan av Wolfsburgs hemmamatch i Europa League. Pyroteknik tändes och trafiken blev temporärt paralyserad”.

ANNONS

Bild hyllar ”Kung Kamada” efter Eintracht Frankfurts EL-seger (4-1 mot RB Salzburg). Japanen gjorde tre mål. På annat håll uppmärksammas Werder Bremens kamp för överlevnad. På lördag väntar storfrämmande. ”Dortmund är stor favorit. Men vi har sett att det finns sätt att ta död på deras glädje och skapa glädje för oss själva”, säger tränare Florian Kohfeldt. Han har äntligen Ludwig Augustinsson tillbaka i laget. ”Han kommer definitivt tillbaka och har tränat obehindrat den här veckan så här långt”, säger Kohfeldt.

Berliner Morgenpost har anmärkningsvärda besked från Hertha Berlins stora investerare Lars Windhorst. Han vill bygga en ny arena för 90 000 åskådare. Tidigare har klubbpresident Werner Gegenbauer pratat om 50 000. Den nya arenan är tänkt att vara klar 2025.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) är Martin Barithwaite, Martin Barithwaite , Martin Barithwaite , men också lite FC Köpenhamn (1-1 mot Celtic). Tidningen har landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson som FCK:s bästa spelare: ”Svensken storspelade och var mannen som höll FCK kvar i matchen. Han svarade för många fina, avgörande räddningar. En topprestation”. BT är inne på samma linje och ger Johnsson 9 av 10, med motiveringen: ”Målvakten höll som en av få FCK:are Europanivå samtliga 90 minuter, och köpenhamnarna har honom att tacka för det fortfarande finns något att spela för i Glasgow”. Pierre Bengtsson fick börja på bänken, straffad av tränare Ståle Solbakken, men gjorde ett inhopp.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto