Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forsberg efter krossen: ”Blir så stolt”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.


TYSKLAND

Leipziger Volkszeitung firar RB Leipzigs allra första kvartsfinalplats i Champions League (3-0 mot Tottenham). Det gör också inhopparen och målskytten Emil Forsberg. ”Jag blir så stolt, dessa historier vi skriver tillsammans med fansen är så häftiga. Vi hittade rätt balans mellan respekt för motståndaren och tro på vår egen kraft. Det blev bara några minuter för mig men man försöker göra vad man kan för att hjälpa laget”, säger Forsberg. Och LVZ svarar med att ge honom högsta betyg (ett på en sexgradig skala). ”Han kom, han såg och han sköt 3-0. Klart han ska ha en etta då”, skriver tidningen. Lagkapten Marcel Sabitzer var också rörd över avancemanget. ”Det är en kväll för historieböckerna”.

Annons

Bild skriver att John Guidetti kallas till landskamperna mot Ryssland (28 mars) och Cypern (31 mars). ”Fem matcher i andra divisionen och ett mål mot Kiel. Guidettis facit kunde varit ännu bättre. Men det är tydligen redan tillräckligt bra för förbundskapten Janne Andersson”, skriver Bild. Samtidigt påpekar tidningen att Hannover inte lär ha råd att köpa loss Guidetti från Alavés. Utköpsklausulen är på fyra miljoner euro och lönen på 1,5 miljoner euro netto. För mycket för Hannover, som betalar ungefär 500 000 euro för en halv säsong.

Sport1 uppger att tre modeller diskuteras för Bundesliga i coronatider. Att skjuta upp ligan som i Italien, att spela fler ”spökmatcher” med tomma läktare men också att avbryta säsongen helt.

 

ENGLAND

englandThe Sun låter sjukdomstider prägla fotbollen i rubrikform. Det är ”LeipSICK”, för hur Tottenham mår efter CL-smällen (0-3 mot RB Leipzig). Det är ”Worried Sick” för hur Nottingham, Millwall, Arsenal, Tottenham och Burnley känner sig. Nottinghams ägare Evaneglos Marinakis har testat positivt för coronavirus och varit i kontakt med lag eller enskilda spelare från klubbarna.

Annons

The Guardian har ett utfall av det. Manchester City-Arsenal som skulle spelas i kväll skjuts upp. Beskedet kom från Premier League i natt. Arsenalspelarna har satts i självisolering i förebyggande syfte, då Marinakis träffade flera av dem när hans andra klubb Olympiakos mötte Londonlaget. En fråga infinner sig: rekommenderad karantän är 14 dagar – blir det fler uppskjutna matcher? På sportettan är det ”Coronaviruset hotar fotbollssäsongen och OS” som gäller. Och ”No way, José”, om Spurs förlust. Sin vana trogen beklagade sig Mourinho över skadeläget, ”Alla spelare på Leipzigs bänk skulle i dagsläget platsa i mitt lag”.

Daily Telegraph lyssnar till Dele Alli i stället. ”Vi ber om ursäkt till fansen. Att spela så här och förlora…de förtjänar bättre. Det är förkrossande. Vi är inte bra nu, självförtroendet är som bortblåst”, säger han.

Annons

Daily Mail lockar med ”Exklusivt: Virus mosar förbundet”. FA:s försäkring täcker inte sjukdomsepidemier som coronaviruset. Det innebär stora förluster om matcher spelas inför tomma läktare eller skjuts upp. Enligt Mail uppgifter handlar det om tre miljoner pund per match. Tidningen har fler braskande rubriker. ”Exklusivt: Paul Pogba nära att göra u-sväng – öppen för att skriva nytt kontrakt med Man United och spela ihop med Bruno Fernandes på mittfältet”. Och så har tidningen dåliga nyheter för Chelsea: ”Exklusivt: Aston Villa överväger att skicka tillbaka Danny Drinkwater sedan mittfältaren skallat lagkamraten Jota på träning”.

Manchester Evening News framför Pep Guardiolas åsikt: ”Skrota det”. Det står för att Man City-tränaren inte gillar idén om tomma läktare. ”Om det är på kort sikt, som i en match, då är det okej. Men är det längre så skjut upp”, säger han, ”Det finns ingen anledning att spela utan publik. Fotboll är för publik. Det är som en skådespelare som skulle gå till teatern och spela utan publik. Vem spelare han då för?”.

Annons

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport utbrister, ”Tack Dea!”. Det är ett tack till Atalanta för CL-segern (4-3 mot Valencia). ”Historisk glädje för Bergamo i den mörkaste timman”. Staden är en av de hårdast drabbade av coronaviruset. Spelarna höll upp en t-shirt efter matchen, ”Bergamo, det här är för er. Ge aldrig upp!”. Tränare Gasperini ser också det större perspektivet: ”Tillsammans kan vi även vinna mot det här viruset”. Samtidigt finns bilder från Bergamos centrum på kvällen. Helt öde. Firandet fick ske innanför hemmets portar. GdS, som är av hävd är försiktig med höga betyg, ger fyramålsskytten Josip Ilicic 9 av 10. Tidningen lyfter också ett av en flera förslag som framförts av förbundet: att spela ett playoff mellan de fyra främsta om ligatiteln, samt på liknande vis avgöra nedflyttningsstriden. Inne i tidningen upplyser GdS om att Milan har en överenskommelse med Ralph Rangnick sedan den 23 december. Men den innehåller klausuler som gör att parterna kan avbryta processen. Oavsett sitter nuvarande tränare Pioli kvar säsongen ut. ”Mitt i alltihopa finns många knutar att lösa. Till att börja med den känsliga situationen med Ibra och vilka spelare som ska placeras i skyltfönstret på transfermarkanden”, påpekar tidningen.

Annons

Corriere dello Sport tar över stafettpinnen genom att syna kontraktssituationen i Milan. Vd:n Ivan Gazidis väntas träffa Zlatan Ibrahimovic i veckan för att rensa luften. Sedan behöver han övertyga svensken om Milans nya projekt – utan Boban och med nedskurna löner. ”Det kommer inte att bli lätt att övertala Zlatan att stanna, men det är ett av de första stegen Gazidis har i åtanke”, skriver CdS. På förstasidan är det andra teman. Tidningen använder ”Dea Italia” för att understryka att Atalanta reppar landet i CL-kvartsfinal. Sedan utropar tidningen, ”Heja playoff”. Liksom Gazzetta dello Sport tar Corriere dello Sport fasta på förbundsförslaget. De andra alternativen: 1/ Fortsätta säsongen i april och maj ut samt ställa in EM. 2/ Inte utse någon vinnare och informera Uefa om vilka som ska vara med i CL och EL. 3/ Använda nuvarande tabell som sluttabell med Juventus som scudettovinnare. CdS tar också upp att Parma, med Riccardo Gagliolo och Dejan Kulusevski, från och med i dag ansluter sig till klubbarna som ställer in träningen en vecka framåt på grund av coronaviruset. Spelarna får träna på egen hand hemma. Tidigare har Bologna (Mattias Svanberg), Cagliari (Robin Olsen), Milan (Zlatan Ibrahimovic), Fiorentina, Hellas Verona, Lazio, Spal och Sassuolo fattat liknande beslut.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca tar upp tråden efter beskedet om tomma läktare i La Liga de närmaste veckorna och ser en ny huvuddebatt blossa upp, ”Är det inte bättre att skjuta upp matcherna?”. Det är något spelarna vill. Krönikören Fernando Carnerero står på deras sida. ”En cupfinal utan publik är ingen idé”, lyder rubriken på hans krönika om Real Sociedad-Athletic Club som har speldatum den 18 april. Men det finns förstås undantag. ”Så här är det bättre utan publik”, är den tunga rubriken efter Valencias CL-uttåg inför tomma läktare (3-4 mot Atlanta). Marca har också med Getafes besked inför EL-mötet med Inter. ”Om inte saker förändras ordentligt, så kommer Getafe inte att åka till Italien. Vi har bett Uefa titta på en alternativ spelplats”, säger Getafes president Angel Torres till Onda Cero, ”Vi vill inte placera oss i epicentrum för coronaviruset, vi behöver inte det. Om det betyder att vi förlorar matchen, så förlorar vi den. Jag tänker inte utsätta oss för onödiga risker”.

Annons

Cadena Ser uppger att stora ansträngningar görs för att Roma och Napoli ska kunna spela matcher i Spanien. Uefa och det spanska fotbollsförbundet för samtal med den spanska regeringen om att tillåta plan att transportera lagen. För närvarande råder flygförbud till och från Italien, med vissa undantag. Sevilla ska möta Roma i EL i morgon, Barcelona ska möta Napoli i CL nästa vecka.

Diario AS blickar dystert mot de tomma läktarna och utbrister, ”Sport utan själ”. När blicken till slut letar sig ner till fotbollsplanen ser tidningen Valencias förlust samt Real Madrids målvaktsbekymmer efter Courtois skada. ”I Areolas händer”, följs av påpekandet att fransmannen bara spelat åtta matcher.

Sport har också gapande tomma läktare på förstasidan, med orden ”Sporten är föräldralös”. Den driver omkring med oklart mål. Från hemmaplan uppmärksammar tidningen också Samuel Umtiti, som tvingas betala skadestånd på 33 000 euro för vandalisering av ett hus han hyrt.

Annons

Mundo Deportivo sätter ett stort lås på ingången till en arena med beskedet ”Stängt”. I San Sebastian-upplagan finns i alla fall lättsammare rubriker. ”I Champions League!”, ropar tidningen ut efter Real Sociedads seger (2-1 mot Eibar). Laget ligger nu på fjärde plats. För Alexander Isak blev det bara ett kort inhopp. För hans ersättare Willian José blev det succé. Målskytt och enligt MD bäst på planen.

 

FRANKRIKEfrance.headlines

L’Equipe har en uppmaning till PSG: ”Gör väsen av er!”. Så att segern (mot Dortmund) hörs, trots att Parc des Princes läktare gapar tomma. L’Equipe tror att förkylde Kylian Mbappé får börja på bänken och att Pablo Sarabia startar bredvid Edinson Cavani på topp.

Le Parisien kommer på liknande vis som L’Equipe med en uppmaning. ”Övervinn förbannelsen!”, sköljer till och med bort de allra fetaste virusrubrikerna från nyhetsettan. PSG har missat kvartsfinal i CL tre år i rad. Till skillnad från L’Equipe tror Le Parisien på Mbappé i startelvan. Vidare skriver tidningen att 2 000-3 000 PSG-ultras är väntade utanför arenan för att välkomna laget.

Annons
Publicerad 2020-03-11 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto