POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Milan nedprioriterar: ”Zlatans situation annorlunda”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport är förtjust över att både Milan (2-0 mot Roma) och Inter (2-1 mot Parma) var vinnare i söndagens Serie A. Trots att Dejan Kulusevski tillhörde förlorarna får han fina 7,5/10 i betyg. ”Den framtida Juventusspelaren skrämmer när han sätter fart, och vinner alla dueller med sin kraft”, skriver tidningen. Övriga svenskbetyg: Ken Sema (Udinese) och Albin Ekdal (Sampdoria) fick båda 6/10. GdS har också en uppdatering på Robin Olsen. Hans plötsliga farväl till Cagliari har fler lager än vad som framkom under söndagen. Cagliari skulle nämligen betala en bonus på 900 000 euro om Olsen spelade 18 matcher. Han har spelat 17. Cagliari ville behålla honom under den förlängda säsongen men bad Roma om att slippa betala hela bonusen. Det gick Roma inte med på. Cagliari informerade då Olsen om att han kommer att sitta på bänken, varvid svensken beslutade sig för att inte korttidsförlänga. Enligt GdS är både engelska, tyska och italienska klubbar intresserade av Olsen. Tidigare har även Sporting och Besiktas nämnts.

Corriere dello Sport har Kulusevski som Parmas bästa spelare. ”Kulusevski var omöjlig att kontrollera”, börjar rubriken på spelarbetygen. En sidoartikel kring Milans seger handlar om Zlatan Ibrahimovic. Eller, den handlar egentligen om att sportchefen Paolo Maldini understryker att Milan ska göra allt för att behålla Gianluigi Donnarumma. ”Om detsamma gäller Ibrahimovic? Det är två olika situationer. Donnarumma har inte ett utgående kontrakt, det har Ibra”, svarar Maldini. CdS tolkar det som ”en bekräftelse på att svensken inte kommer att stanna på Milanello kommande säsong”. Förstasidan rubrik är annars ”Upp med huvudet” efter Inters seger. Liksom GdS skriver tidningen att det är ett femårskontrakt som

Goal fastnar för att Tommaso Bernis utvisning. Inters reservmålvakt såg rött på bänken mot Parma och det var tredje gången för säsongen som en reservmålvakt på Inters bänk blev utvisad. Vad som också bör tilläggas är att Berni nu blivit utvisad två gånger denna säsong – men fortfarande inte spelat en enda match för Inter sedan han kom för sex år sedan! Under tiden har 200 000 euro om året tickat in på 37-åringens konto. Han har tid och pengar att ta ”artistiska” bilder… (nedan). Enligt Transfermarkts statistik har Berni sammanlagt medverkat i 33 tävlingsmatcher de senaste 13,5 åren, alltså i snitt sisådär två-tre matcher om året.

 

ENGLAND

england

Daily Telegraph påminner om att ligamissen verkligen inte är slutpunkten för Manchester Citys säsong. ”City studsade tillbaka och håller trippeldrömmarna vid liv”. För laget är i semifinal i FA-cupen (2-0 mot Newcastle), åttondelsfinal i Champions League och har redan vunnit ligacupen.

Manchester Evening News konstaterar med sitt lokala perspektiv att ”Pep och Ole tar sikte på en Manchesterfinal”. City fick Arsenal i semifinallottningen och United fick Chelsea.

The Times lyssnar till Chelseas tränare om avancemanget (1-0 mot Leicester) ”Lampard: Vår sämsta halvlek för säsongen”, säger han om de första 45 minuterna. Lampard gjorde tre byten i paus och gav laget en råsop. Segerskytten Ross Barkley berättar att Lampard sagt till spelarna att de ”inte dög att prestera så med Chelseas klubbmärke på sin tröja”.

Daily Express lägger i stället fokus på gårdagens PL-match där Watford är fast i nedflyttningsstriden (1-3 mot Southampton). I sammanhanget svåröversatta ”Party till you drop” är också en pik åt de Watfordspelare som bröt covidregler och hade födelsedagsfest. Andre Gray, Nathaniel Chalobah och Domingos Quina petades alla till matchen. Officiellt var anledningen för att garantera hälsa och säkerhet för alla spelare och all personal”.

 

 

SPANIEN

spanien

Marca slår fast att ”Ett geni regerar i La Liga”. Och det är inte Lionel Messi. Det är Karim Benzema, som krönte sin superform med en superassist – en klack av guds nåde till målskytten Casemiro. De båda får också högst spelarbetyg, tre av tre stjärnor. Klacken fick även många att dra paralleller till en klassisk klack av Guti till just Benzema, och Guti själv – eller som han numera vill kallas, José Maria Gutiérrez – gratulerade Benzema på Twitter. Som en kontrast till euforin i Real Madrid finns ”Fullständig spricka” i Barcelona. Marca menar att  Setién förlorat omklädningsrummet och att klubbpresident Bartomeu ”börjar tvivla på tränaren”.

Diario AS spinner också vidare på den där klacksparken som tidningen ser som ”En ledares klackspark”. Det står både för Benzema och ligaledaren Real Madrid. Själv var Benzema ganska oberörd. ”Det är fotboll för mig, pang, det bara händer. Jag ser fotboll på det viset”, säger han.

Sport ger inte klacksparken något utrymme på förstasidan. Inte heller ryktena om splittring i Barcelona. Här är det ”Köpt”, för Miralem Pjanic, och ”Såld”, för Arthur Melo, som får all uppmärksamhet.

Mundo Deportivo väljer i stället ett budskap från Gerard Piqué, ”Vi är Barça och det här är inte över ännu”. Ett budskap från Barcelonakaptenen på Twitter. Det ger dagens huvudrubrik: ”Ge inte upp”.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe tittar med beundran på Karim Benzema, ”Vilken klackspark!”. Det finns sedan både beundran och stråk av avundsjuka när Bundesliga återstart summeras. På plussidan fanns också färre skadade spelare och bättre dialog domare-spelare. På minussidan fanns framför allt fallande tittarsiffror.

Le Parisien lyfter fram att PSG är favorit hos fransmännen att vinna Champions League. Det visar en opinionsundersökning av Odexa på uppdrag av RTL/Groupama. 22 procent tror PSG vinner turneringen. Andrahandsfavorit är Real Madrid med 20 procent och trea är Barcelona med 13 procent. På tal om PSG och Champions League så skriver Le Parisien att Laywin Kurzawa denna vecka skriver på ett fyraårskontrakt med klubben och därmed kommer medverka, medan Thomas Meunier, som valt att lämna för Dortmund, inte kommer att korttidsförlänga.

Le 10 Sport uppger att inte bara PSG och Tottenham är intresserade av Atalantas Timothy Castagne, även Leicester vill ha den 24-årige belgaren.

 

TYSKLAND

tyskland

Kicker presenterar snittbetyg för Bundesligasäsongen. Skalan är ett till sex, där ett är bäst. Högst snitt har Robert Lewandowski (Bayern München) med 2,42. Svenskarnas snitt är…sådär. Emil Forsberg (RB Leipzig) 3,43, Oscar Wendt (Mönchengladbach) 3,58, Sebastian Andersson (Union Bergin) 3,65, Robin Quaison (Mainz) 3,68 och Ludwig Augustinsson (Werder Bremen) 3,82. Betydligt mer framträdande var Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld). Med 2,86 hade mittbacken det fjärde högsta betygssnittet av alla utespelare i Zweite Bundesliga. I tidningen får också Timo Werner förklara sitt klubbskifte från RB Leipzig till Chelsea. ”Det var tid att gå till en världsklubb”, säger Werner. När Antonio Rüdiger försökte övertala honom om att komma till London, kom Werner fram till att det i Chelsea fanns likheter med RB Leipzig. ”Det är inte en trupp full av spelare som redan vunnit titlar. Det är en hungrig trupp med många unga spelare av mycket hög kvalitet och fullblodsproffs som är långt ifrån mätta”, säger Werner. Enligt Kicker var Chelsea beredd att låta Werner spela CL-slutspelet för RB Leipzig. Men det kostade. Londonklubben vill ha sammanlagt fem miljoner euro för lön, lån och försäkring. Dessutom skulle Chelsea ha rätten att bryta övergångsavtalet vid händelse av skada. För mycket pengar, för stora risker, tyckte RB Leipzig då.

Neue Presse konstaterar att John Guidetti som förväntat tillhör spelarna som lämnar Hannover. Svensken gör det själv klart på Instagram där han skriver, ”Tack så mycket, Hannover. Jag hade velat spela inför er fans på arenan men omständigheterna ville annorlunda” (se nedan). Guidetti har tidigare meddelat att han återvänder till Alavés (se El Correo i Headlines förra veckan).

Sport1 tar ett snack med Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke. Han är tydlig kring spekulationer om Erling Haaland och Jadon Sancho. ”Ett klubbyte för Haaland är helt uteslutet. Om Jadon skulle komma till oss och säga att han absolut vill lämna – vilket han inte gjort – och om en annan klubb vill betala vad vi vill ha, då diskuterar vi det”, säger Watzke. Han lägger till, ”Det finns ingen corona-rabatt”. Det innebär en prislapp för Sancho på en bit över 100 miljoner euro.

Süddeutsche Zeitung uppger att Schalke inför lönetak. Ingen spelare kommer framöver att kunna erhålla en lön som överstiger 2,5 miljoner euro om året. Reformen ses som banbrytande, inte minst för en klubb som tidigare gjort sig känd för att betala höga löner.

Publicerad 2020-06-29 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto