POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Italiensk uppgift: Roma erbjuden Haksabanovic

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienIl Romanista hade i helgen en artikel som flög under radarn, ”Erbjuden svensk-montenegrinen Haksabanovic”. Enligt artikeln ska alltså Roma ha erbjudits Norrköpingsanfallaren Sead Haksabanovic. Prislappen anges till 7,5 miljoner euro, cirka 77 milj kr. Det framgår inte om Roma är intresserad av att gå vidare. I går skrev FotbollDirekt att Norrköping betalade 26 miljoner kronor för Haksabanovic, den dyraste spelarvärvning en allsvensk klubb gjort.

La Gazzetta dello Sport slår fast att ”Pioli vann! (och även Ibra)”. Milan bekräftade i samband med ännu en seger (2-1 mot Sassuolo) att tränaren bli kvar och Ralf Rangnick nobbas. Zlatan Ibrahimovic gjorde båda målen och var matchens lirare, 7,5 av 10. Men frågorna efteråt handlade om framtiden. ”Jag har tre matcher och tio dagar kvar här, men ingen har sagt någonting till mig och jag förväntar mig det inte heller. Det är vissa saker vi inte kan kontrollera men som känns märkliga för mig, fast vi gör det bra”, säger Zlatan till Sky Sport och lägger till, ”Vi är alla med tränaren”. När det påpekas att Pioli blir kvar: ”Det känner jag inte till, men det är nyheter här varje dag och jag vet inte vad jag ska tro, men jag kör på”, säger Ibrahimovic. Sportchefen Frederic Massara fick inför matchen frågan om Ibrahimovics framtid. ”Vi kommer att prata med honom direkt efter säsongen”, svarade Massara, ”Vi kommer att se om förutsättningarna finns till en fortsättning. Hans bidrag är odiskutabelt. Det har förvandlat laget i mentalitet, kvalitet och karisma”. Noterbart: Mattias Svanberg var en av fyra Bolognaspelare som fick 6,5 i betyg, det högsta i laget (0-1 mot Atalanta).

Corriere dello Sport har med i en mellanrubrik att beskedet om att Pioli blir kvar betyder att ”även Ibrahimovic och Maldini är närmare bekräftelse” på en fortsättning. Det tror också Sky Sport Italia, som gjorde intervjun med Ibrahimovic. ”Ibra lämnade sedan intervjuzonen och fick försäkrat att Pioli stannar, den gillande gesten kan säga mycket om hans framtid”. Men dagens huvudrubrik är ”Conte: Juve är modellen”. Det ses som en ”provokation” mot den sportsliga ledningen i Inter. ”Det är rätt att blicka mot Juventus, som dominerat i Italien de senaste nio åren. De är fortfarande bäst. Vi måste kolla på de bästa om vi ska bli bättre”, säger Conte.

Binario Sport adderar ytterligare en klubb förutom Leeds för vilken Ibrahimovic tycks ouppnåelig. ”Jag träffade Ibrahimovic förra veckan”, säger Monzas sportchef Adriano Galliani enligt Football-Italia som återger intervjun, ”Det finns fortfarande ett starkt band mellan oss men hans lön är utom räckhåll för oss. Jag tror att hans lön är utom räckhåll även för många Serie A-klubbar”.

 

ENGLAND

englandiSport känner av de som är ”NEDstämda” och ”UPPåt?” i kampen om att behålla Premier League-status. Exempel på förstnämnda: Watford (0-4 mot Manchester City). Exempel på sistnämnda: Aston Villa (1-0 mot Arsenal). Sedan bjuder tidningen på dagens jobbigaste rubrik, ”Top cop puts stop to Klopp’s Kop title party”. Säg den snabbt. Innehållet står hur som helst för att polisen sagt nej till att spelarnas familjer får närvara när Liverpool får ligabucklan i kväll. Klubben hade ansökt om tillstånd för 200 extra personer men fått tummen ner.

The Guardian konstaterar att det ändå kommer att firas och ger ordet till Jürgen Klopp. Han jämför med andra ligor och kommer fram till att Liverpools titeltriumf sticker ut. ”Inte för att andra titlar kommer att glömmas av fans, men den här tror jag ingen någonsin kommer att glömma. Det är inte möjligt. Det gör den ganska speciell”, säger han. På annat håll kallar han också titeln för ”en av fotbollshistoriens stora händelser”.

BBC Sport lyssnar till Watfords deppiga målvakt Ben Foster. ”Vi måste se oss själva i spegeln”, säger han, ”Självförtroendet är galet, galet lågt. Jag vet inte varför, men man kommer in i ett tillstånd där det handlar om att minimera skadan så mycket det går och det är ett farligt sätt att agera efter”.

Daily Mail pekar på att Steven Gerrard menar att de engelska förbundskaptenerna under hans tid – däribland Sven-Göran Eriksson, påpekar Mail – var för veka för Englands gyllene generation, som aldrig riktigt lyckades. ”När man ser tillbaka på det så behövde vi en tränare som var starkare än alla de där individerna”, säger Gerrard, ”Jag ser på tränare i dag som är större än laget; Klopp, Mourinho och Guardiola. Jag tror att någon som dem, någon som stod över den gyllene generationen, som var beredd att fatta tuffa beslut, hade fått mer ut av spelarna”.

Daily Echo har ”Exklusivt: Höjbjerg överens med Everton”. Det tar en övergång ett steg närmare ett slutförande. Under tisdagen uppgav Daily Telegraph att Southampton accepterar budet på 25 miljoner pund. Även Tottenham har varit ute efter dansken.

Sky Sport hävdar att Callum Hudson-Odoi är missnöjd med speltiden i Chelsea och intresserad av en flytt. Relationen med tränare Frank Lampard påstås ändå fortfarande bra och 20-åringen, som skrev nytt femårskontrakt i september förra året, har ännu inte begärt att få flytta.

 

SPANIEN

spanienMarca drar på sin egen stora omröstning som i stort sett bara har Real Madrid-spelare i topp. Årets spelare: Benzema, Årets tränare: Zidane, Årets målvakt: Courtois, Årets back: Ramos…och så där fortsätter det. Två undantag är Årets köp: Ocampos (Sevilla) och Årets unga spelare: Martin Ödegaard (Real Sociedad). I den sistnämnda kategorin blev Alexander Isak delad sjua med två procent. Dagens andra stora ämne finns under ”Öppet krig”. Kaos råder i andradivisionen sedan matchen mellan Deportivo La Coruña och coviddrabbade Fuenlabrada i sista omgången skjutits upp i sista stund medan de andra matcherna spelats (se även tisdagens Headlines, under Spanien). Klubbar rasar och hotar med stämningar. Numancia och Depor vill att ligan utökas till 24 lag kommande säsong. Men La Liga-basen Javier Tebas står fast. ”Den sista omgången kommer inte att spelas om”, säger han, och påpekar att inga planer finns på att utöka ligan.

Diario AS pryder förstasidan med Vinícius på semester med Éder Militão på Ibiza. ”Stranden och City” är det som gäller, först det ena sedan det andra – det ljusblå laget från Manchester. AS uppmärksammar också Goals påstående att Bayer Leverkusen förhandlar om att låna Reinier från Real Madrid.

Sport har som en kontrast till Marca ett helt annat svar på ligans bästa spelare, vilket framgår av rubriken ”Messi MVP”. Argentinaren får hela 81 procent av rösterna. Tidningen uppger också att Chelsea kastar lystna blickar på Barças målvakt Marc-André ter Stegen. Eller som Sport avfärdande beskriver det i rubriken, ”En nästan omöjlig dröm för Chelsea”. Daily Telegraph berättade först om Chelseas intresse, och att Londonklubben även var beredd att erbjuda Kepa Arrizabalaga som del av affären.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe gör en ordlek på Laurent Blancs namn, ”Le chevalier Blanc” (”Den vite riddaren”). Plötsligt är han aktuell för Barcelona ett år, i väntan på Xavi. Han har inte jobbat på fyra år men vill nu ”tillbaka så snabbt som möjligt”, som L’Equipe skriver. Tidningen berättar också om Ronaël Pierre-Gabriel. Brest 22-åriga nyförvärv från Mainz (lån) blev attackerad, slagen och hans bil sattes i brand av ett gäng ungdomar. Det bekräftar Brest. Bilder finns på den brinnande bilen. Vid tillfället ska Ronaël Pierre-Gabriel ha befunnit sig i ett av stadens utsatta områden. Händelsen inträffar bara två veckor efter att han anlänt till staden.

Le Parisien sprider vidare PSG-stjärnan Kylian Mbappés löfte i pausen på gårdagens träningsmatch (4-0 mot Celtic). ”Jag är här, redo för ett fjärde år i projektet”, sa Mbappé till beINSPORT, och bekräftade därmed att han stannar. ”Det är det 50:e året i klubbens historia, ett viktigt år, och jag är här vad som än händer”. Mbappé gjorde det första av matchens mål.

France Football sprider franska fotbollsförbundets (FFF) ranking av bästa akademi bland de inhemska proffsklubbarna. PSG är etta och Rennes tvåa. Precis som förra året.

 

TYSKLAND

tysklandSport Bild slår upp en intervju med Bayern Münchens nyförvärv Leroy Sané stort. Om att bära tröja nummer 10: ”Arjen Robben hade det, till och med Uli Hoeness längre tillbaka i tiden (Hoeness var drivande i köpet av Sané, reds anm). Jag vet vilket ansvar som kommer med att bära numret”. Om relationen till Pep Guardiola: ”Den är bra. Det var aldrig så att vi inte stod ut med varandra”. Vidare skriver SportBild att när Bayer Leverkusen inleder träningen igen på torsdag så kommer Kai Havertz att be klubbledningen om att få flytta till Chelsea.

Sky Sport lät i brist på Ballon d’Or sina läsare rösta fram vem som borde fått priset som årets spelare. I ett urval av tio spelare vann Robert Lewandowski med 45,45 procent av rösterna. Sergio Ramos blev tvåa (24,65%) och Cristiano Ronaldo trea (16,75%). Lionel Messi kom först på fjärde plats (8,12%).

Publicerad 2020-07-22 kl 08:35

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto