Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kulusevski kan få ny roll mot Barça

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport kommer med en uppmaning, ”Conte: Besegra nu Zizou”. Efter gårdagens poäng (0-0 mot Sjachtar) väntar Real Madrid härnäst. I gårdagskvällens betygstopp finns Barella, Lukaku och De Vrij med 6,5 av 10 i betyg. Lautaro får lägst, 4,5. Tvåmålsskytten Duvan Zapata får 7/10 när Atalanta kom tillbaka från tvåmålsunderläge (2-2 mot Ajax). GdS har sedan ”Dybala är anti-Messi”. Det är Dyabla som ska kliva fram när coronapositiva Cristiano Ronaldo nu missar Juventus möte med Barcelonas i kväll. Dejan Kulusevski väntas spela från start men i oväntad position. GdS har honom till vänster på mittfältet i ett 3-4-1-2. Till höger är Cuadrado. Även Sky Sport Italia har denna uppställning, och med Kulusevski till vänster.

ANNONS

Corriere dello Sport håller med om att Kulusveski finns med från start, men inte i annat om startelvan. Dels har CdS har svensken till höger på mittfältet, med Chiesa till vänster. Dels tror CdS på 4-4-2. Men Juves startelva når förstås inte förstasidan. I fokus där är, ”Inter, det blir tuffare”, efter de förlorade poäng.

Tuttosport gör som Gazzetta dello Sport och kommer med en uppmaning, men åt annat håll: ”Juve, vinn för CR7”. Tidningen går sedan på Corriere dello Sports linje om en fyrbackslinje mot Barça.

 

ENGLAND

england

Daily Star lyfter fram Liverpools smolk i glädjebägaren (2-0 mot FC Midtjylland): ”FabinOW”. Ersättaren till skadade Virgil Van Dijk är skadad. ”Absolut inte coolt, men så är det”, säger tränare Jürgen Klopp till BT Sport, och befarar en muskelskada som håller backen borta åtskilliga matcher. Ytterligare besked väntas i dag.

ANNONS

The Times toppar också med skadan på Fabinho och ännu ett citat från Klopp, ”Precis vad vi inte behövde”. Oerfarna Rhys Williams, som gjorde ett utmärkt inhopp, och Nate Phillips är nu aktuella till matchen mot West Ham. Times skönjer också en värvning. Enligt tidningen planerar Manchester United att köpa mittbacken Dayot Upamecano till sommaren. En utköpsklausul på 38 miljoner pund aktiveras då. I dag är Upamecano på Old Trafford när hans RB Leipzig ställs mot United i CL.

iSport konstaterar att Liverpool må ha defensiva skador men vara vinnare ändå, i Manchester City är det ”Inga anfallare, inga problem” (3-0 mot Marseille).

The Guardian fyller förstasidan med fotboll, men har också ”Mesut Özil bidrar med fria skolmåltider till stöd för Rashfords kampanj”. Den utfrysta Arsenalspelarens charmoffensiv fortsätter med att han ska står för mat till 1 400 barn i norra London under höstlovet denna vecka.

ANNONS

Daily Mail uppger att Jordan Pickford anlitat livvakter för att skydda sig och sin familj. Evertonmålvakten har dödshotats efter tacklingen som skadade Liverpools Virgil Van Dijk.

 

SPANIEN

spanien

Marca ser det från den ljusa sidan. ”Första budordet i Real Madrid: Ge aldrig upp” är rubriken efter Real Madrids upphämtning (2-2 mot Mönchengladbach). ”Spelar vi så här kommer det att gå bra och vi kommer att ta oss igenom gruppspelsfasen”, säger tränare Zinedine Zidane. Knappt omnämnt på förstasidan men med ett uppslag inne i tidningen: ”João får vingar – och Atlético lyfter”. Den unge portugisen gjorde två mål (3-2 mot RB Salzburg). ”Jag tror det var Joãos bästa match för oss”, säger Atlético-tränaren Diego Simeone.

Diario AS ser Real Madrids resultat som ”Ett hoppets poäng”. Liksom Marca får bara tyskarnas Marcus Thuram högsta betyg, 3 av 3. I Real är Sergio Ramos, Casemiro och Asensio bäst med 2. João Félix får som väntat toppbetyget i Atléticos match.

ANNONS

Sport är en enda nyhet: ”Bartomeu kastar in handduken”. På tisdagskvällen meddelade den omdiskuterade Barça-presidenten att han avgår. Frustrationen var påtaglig. Främst mot den lokala myndigheten, som han kallade ”oansvarig”, då den vägrat flytta fram missförtroendeomröstningen trots rådande nödläge i Spanien. Men även mot hatarna, ”De senaste månaderna har gränsen passerats med förolämpningar och hot mot mig, min familj och mot styrelsen”. Bartomeu bekräftade också att Barça gett grönt ljus till spel i en European Super League.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe putsar på franska nationalsångens text. Originalet: ”Aux armes, citoyens!” (”Till vapen, medborgare”). L’Equipes version: ”Aux larmes, citoyens” (”Till tårar, medborgare”). Frankrikes tunga start i Champions League fortsätter. Marseille åkte på storstryk (0-3 mot Man City) och har nu dessutom elva raka förluster i turneringen. Turneringsrekordet på tolv raka förluster har Anderlecht. Tränare André Villas-Boas var inte nöjd när hans taktik ifrågasattes efter matchen. ”När jag försöker något nytt mot lag på den här nivån så förlorade vi 0-4 (mot PSG) och ni totalsågade mig. Ni får ta det lugnt, City är City, de har spenderat en miljard, de spelar bra, deras tränare är ett fenomen vars lag alltid håller i bollen. Marseille har inte pengar att få hit Guardiola, ni får dessvärre dras med AVB och den här taktiken”, säger Villas-Boas.

ANNONS

Le Parisien konstaterar att Istanbul Basaksehir-PSG är en ”Match med hög spänning”. Dels på grund av att tränare Thomas Tuchel är ifrågasatt efter premiärförlusten mot Man United, men framför allt på grund av det politiska läget. Turkiets president Erdogan är på krigsstigen mot Frankrikes president Macron efter uttalanden om radikal islamism efter mordet på en lärare. Basaksehir är Erdogans klubb, men klubbpresident Göksel Gümüsdag, med släktband till Erdogan, försöker dämpa spänningen. ”PSG och herr Nasser (al-Khelaïfi, PSG:s president, min anm) är våra vänner”, säger han. Relationen mellan Turkiet och Qatar är också mycket vänskaplig. Men säkerheten runt PSG är nu skärpt. Tuchel har bekräftat att mittbacken Marquinhos spelar på mittfältet. Danilo rycker in i försvaret. Domare är för övrigt svensk, Andreas Ekberg.

ANNONS

 

TYSKLAND

tyskland

Sky Sport har svensktouch på rubriken efter Bayern München-segern (2-1 mot Lokomotiv Moskva). ”Firar som Ibra – Kimmich drömmål räddar Bayerns segersvit”. 25-åringen firade med armarna rakt ut. Han tog också efter Ibrahimovics nuvarande vana att placera sig i betygstoppen. Kimmich får, liksom Goretzka och Pavard, 2 (skala 1-6, där 1 är högst). Hernández får lägst, 5. Mönchengladbach var nära en jätteskalp (2-2 mot Real Madrid) och får också ett toppbetyg. Thuram plockar åt sig 1. Lägst betyg får Bensebaini, 4, som spelar på den vänsterbacksplats Oscar Wendt gör anspråk på.

Bild har mer om svenskar. Werder Bremens Ludwig Augustinsson är inte redo för comeback redan i helgen mot Frankfurt. ”Patrick (Erras) och Ludwig kommer mycket troligt inte att vara med i helgen, men matchen mot Köln kan vara möjlig”, säger sportchefen Frank Baumann.

ANNONS

Sport Bild uppger att Dortmund planerar för framtiden på tränarposten. Om Lucien Favre inte blir kvar efter säsongen är Marco Rose (Mönchengladbach) ett alternativ. Även Julian Nagelsmann (RB Leipzig) och Jesse Marsch (RB Salzburg) är aktuella namn. Vidare skriver tidningen att även en tredje förhandlingsrunda mellan Bayern München och David Alaba varit resultatlös. Alaba, vars kontrakt går ut till sommaren, kräver lika hög grundlön som de största stjärnorna, Lewandowski, Neuer och Müller.

Abendzeitung hör Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge varna för ligakollaps om coronasituationen förvärras. ”Om Bundesliga tvingas göra uppehåll igen, om matcher inte ens kan spelas utan publik, så skulle många klubbar efterhand gå i konkurs. Det skulle i sin tur innebära att Bundesliga riskerar att kollapsa”, säger Rummenigge till nyhetsbyrån SID.

ANNONS

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) är trots Midtjyllands förlust (0-2 mot Liverpool) generös med spelarbetygen. Svensken Jens Cajuste är en av tre i det danska laget som får 8 av 10. ”Det var fantastiskt att se en så mogen prestation av den elegante Cajuste. Har tar mycket plats på mittfältet. Det bör nog finnas en del Premier League-klubbar i mittskiktet som slickar sig om munnen”, skriver tidningen. Joel Andersson får nöja sig med en 5:a.

Esporte Interativo (Brasilien) pratar med Jürgen Klopp om Fabinho, skadan och landslaget. Svaret blir en pik till förbundskaptenen. ”Jag vet inte om Tite är särskilt bekymrad för han spelar honom inte, men han lär inte sitta på bänken de tre närmaste landskamperna”, säger Klopp, till synes lite syrligt. Och ger också en indikation på att Fabinho blir borta ett tag. Det kommande landslagsuppehållet är i mitten av november.

ANNONS
Publicerad 2020-10-28 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto