Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatan toppar Europalista – som straffsumpare

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport klistrar ”TREno” på Milans senaste seger (3-0 mot Sparta Prag). ”Tre” står antalet mål. ”Treno” betyder tåg. Milan går som tåget. Men ”tre” skulle också kunna stå för  Zlatan Ibrahimovic. Han har missat tre av sina fem senaste straffsparkar med Milan (en slog han dock in returen på). Med det är svensken enligt Opta värsta straffsumpare i de fem stora ligorna. Men Ibra kommer fortsätta slå dem. Tränare Pioli: ”Vi har inga planer på att byta”. Ibrahimovic svarade annars för en stabil insats, en assist, byttes ut efter en halvlek och får 6,5 av 10 i betyg. Dock var det de yngre förmågorna som stack ut. Därav en matchrubrik över ett helt uppslag: ”Det finns ett Milan bortom Ibra”. En svensk var bäst i sitt lag. David Moberg Karlsson får 6 i betyg och ringas av GdS som Sparta Prags främste spelare för kvällen. I Napolis seger (1-0 mot Real Sociedad) är däremot Alexander Isak den startspelare som får lägst betyga av alla på planen, 5. ”För honom var det en icke-kväll”, skriver GdS.

ANNONS

Corriere dello Sport firar just Napolis seger med fetast rubrik. ”Maradona, den var för dig”. Napolilegendaren fyller 60 år i dag. Tidningen ger Isak 5,5, Moberg Karlsson 5,5, Ibrahimovic 6 och har även betyg på AZ:s målskytt mot Rijeka, Jesper Karlsson, som får 7. En annan rubrik: ”Stop för Lukaku”. Inter bekräftar att anfallaren har en lårskada. Han kommer inte till spel mot Parma i helgen. Frågan är om han hinner bli spelklar till tungviktsmötet mot Real Madrid nästa vecka.

Tuttosport låter rubriker spela mot varandra. ”Alla med Pirlo” och ”Alla mot Spadafora”. Tidningen mena att Juventustränaren har klubbledningens fulla förtroende trots den växande kritiken. Samtidigt är det just växande kritik mot landets idrottsminister som formar andra rubriken.

Sky Sport Italia pratar med Napolis sportchef Cristiano Giuntoli som bekräftar att klubben vill förlänga med tränaren Gennaro Gattuso. ”Jag tror på grönt ljus snart. Innan årets slut? Det är möjligt, varför inte”, säger Giuntoli. Gattusos nuvarande kontrakt går ut i sommar.

ANNONS

 

ENGLAND

england

Daily Mirror gör om namnet på Tottenhams banemän i Europa League till ”AnTWERPS” (0-1 mot Antwerpen). ”Twerps” som i dumskallar. Tränare José Mourinho tog på sig skulden för förlusten, men var inte nöjd med sina spelare. Inte alls. Det visade han med beska ord på Instagram. Det visade han också med att berätta, ”Jag ville byta ut alla elva i halvtid”.

The Independent fångar upp ytterligare uttalande till pressen. ”Innan matcher undrar ni alltid varför den där spelare inte spelare, varför den där spelaren inte är uttagen. Nu kanske ni inte frågar mig på några veckor, för nu vet ni varför”, säger Mourinho. Och, ja, Dele Alli tillhörde de spelare som portugisen kastade av i halvtid.

The Times tycker att ”Willock gjorde en poäng” med sin fina insats i Arsenals seger (3-0 mot Dundalk). 21-åringen var ”med råge bästa spelare på planen”, skriver Times, som menar att han Willock har anledning att tro på mer a-lagsspel.

ANNONS

The Guardian konstaterar att David Luiz däremot får vänta innan han drar på sig den rödvita tröjan igen. Mittbacksveteranen bli enligt tränare Arteta borta ”några veckor” med en lårskada.

Sky Sports hävdar att Victor Font, en favorit i presidentvalet i Barcelona, har som mål att hämta tillbaka Man Citys tränare Pep Guardiola till sommaren. Xavi har tidigare pekats ut som en trolig tränare i Barça. Själv sa Guardiola för ett par år sedan att han inte kan tänka sig att återvända.

The Athletic pratar med Anthony Elanga vars Man United har ett tungt prestigemöte med Chelsea i semifinal i FA Youth Cup i dag. Han närmar sig a-truppen och tittar på Teden Mengi. ”Teden är en nära vän, härlig att spela med, och jag försöker följa i hans fotspår till a-truppen. Jag har känt honom länge, och som med Mason Greenwood och Brandon Williams, så kan jag se att det finns en tränare (Solskjaer) som satsar på unga spelare”, säger Elanga.

ANNONS

 

SPANIEN

spanien

El Diario Vásco deppar. ”Italienskt hantverk vattnade ur festen”. Real Sociedad förlorade (0-1 mot Napoli). Alexander Isak lyckades inte heller den här gången göra mål när han startade. Svensken får för tidningen svala 3 av 5 i betyg.

Mundo Deportivo konstaterar i San Sebastian-upplagan, ”Det här är Europa”. Klubben stångade sig blodig mot Napolis försvar och i stället gjorde gästerna mål. Tidningen skriver att Isak inte kom någon vart på mittbackarna. Huvudupplagan av MD har ”Planen för Pedri”. Barças nya stjärnskott, som tar mer och mer plats, ska bland annat lägga på sig mer muskler.

Sport har också ”Don Pedri”-frossa. ”17-åringens magiska natt i Turin fortsatte efter slutsignalen”, påpekar tidningen. För Juvestjärnan Dybala sökte upp 17-åringen efter onsdagens match för att byta tröja. ”För Pedri var det en chock. Stjärnan han sett på tv och spelat med på Play Station gjorde sig besväret att personligen gratulera honom”, skriver Sport.

ANNONS

Marca gläds över att ”Zidane har tillbaka sitt tremannaanfall”. Eden Hazard är redo att ta klivet tillbaka in i startelvan med Benzema och Asensio när Real Madrid möter Huesco i morgon. Tidningen gläds också över att Benzema vs Vinícius Jr är ”Ett avslutat fall”. Benzema ska ha förklarat sig för brasilianaren. TV-bilderna fångade i veckan upp hur han pratade nedlåtande om 20-åringen med lagkamraten Ferland Mendy i spelartunneln.

Diario AS hänger upp Real Madrid-tröjan på förstasidan och skriver att ”Nummer 9 är ett problem”. Det följs av ”Mariano Díaz finns inte i Zidanes planer, Jovic är utdömd och Benzema har bara gjort två mål”. Vidare tar tidningen upp Atléticos jakt på en ersättare till Thomas Partey. Tre av de fyra veckor som ligan gett tillåtelse för klubben att värva från ligan har gått. Klubben är inte närmare en lösning med Valencia om Geoffrey Kondogbia. ”Atlético har nu möjligheten att göra ett sista stort erbjudande eller vänta två månader och har en större, global, marknad att välja ifrån, något som verkar alltmer troligt”, skriver AS.

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe-förstasidan använder dialekt, ”Paura Nissa”. Det betyder ”Stackars Nice” och har inget med fotbollsmatchen att göra (1-0 mot Hapoel Beer-Sheva) utan med knivattacken i en kyrka i staden tidigare under dagen. För drygt fyra år sedan drabbades staden också av ett terrordåd. ”Fotbollen kommer förstås i andra hand denna kväll, men det var viktigt för oss att spela, och ännu mer att vinna, för att hedra vårt kära Nice, som än en gång drabbats av en tragedi”, skriver tränaren Patrick Vieira på Twitter.

RMC Sport hör Nicebacken Dante förklara det reserverade målfiradet. ”Det var speciella omständigheter, tråkiga omständigheter. Vi hade förstås pratat sinsemellan. Och vi hade redan bestämt att inte fira mål för mycket”, säger Dante.

Le Parisien uppger att Neymar missar de tre matcher innan landslagsuppehållet: mot Nantes, RB Leipzig (CL) och Rennes. Hans medverkan med landslaget är också osäker. Brasilien möter Colombia och Argentina i VM-kvalet den 12 respektive 17 november. Neymar ådrog sig en skada i ljumsken i samband med CL-matchen mot Istanbul Basaksehir i onsdags.

ANNONS

 

TYSKLAND

Wolfsburger Allgemeine förmedlar goda nyheter om Fridolina Rolfö. ”Hon är tillgänglig igen”, bekräftar tränare Stephan Lerch inför cupmatchen mot Bochum på lördag. I dag är det på dagen två månader sedan Rolfö ådrog sig den hjärnskakning som hållit henne borta från spel sedan dess.

Weser-Kurier konstaterar att Ludwig Augustinsson som väntat även missar Werder Bremens match mot Eintracht Frankfurt i morgon. Vänsterbacken väntas komma igång med träning nästa vecka efter den skada i baksida lår han ådrog sig för en vecka sedan.

GQ har utsett Leon Goretzka till Årets idrottspersonlighet. Bayern Münchenspelaren får priset för sina insatser på planen men också för sitt engagemang mot rasism och corona.

Kicker noterar att Bayer Leverkusens tränare Peter Bosz är lite trött på Karim Bellarbi. För tre veckor sedan drog 30-åringen på sig ett gult kort efter tjafs, som Bosz beskrev som ”korkat”. I Europa League i går blev han utvisad redan efter 20 minuter efter hård bedömning av domaren, men Bosz la till att ”Det var en helt onödig tackling”. Leverkusen förlorade sås småningom (0-1 mot Slavia Prag).

ANNONS

 

ÖVRIGT

ovrigt

LA Times (USA) följer upp beskedet att LA Galaxy sparkat tränaren Guillermo Barros Schelotto. Laget ligger sist i västra konferensen. Under Schelottos första säsong tog sig laget till slutspel. ”Men det laget leddes av Zlatan Ibrahimovic, som gjorde 30 mål och praktiskt taget drog med sig Galaxy. Ibrahimovics avfärd till Italien förra vintern blottlade svagheterna i Galaxys trupp och i Schelottos oförmåga att bestämma sig för en stringent spelstil. Laget har också tagit skada av att den största värvningen, anfallaren Javier ’Chicarito’ Hernández, blivit en sex miljoner dollarssmäll, med bara ett mål på tio matcher”, skriver tidningen.

Olé (Argentina) firar att legendaren Diego Armando Maradona fyller jämnt med ”Die60, vi älskar dig” (bittra engelsmän läser möjligen in något annat i första ordet).

ANNONS
Publicerad 2020-10-30 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto