Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Löw: ”Nattsvart dag” - Krav på att återkalla spelare

2v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


TYSKLAND

tyskland

Bild är tydlig med vems fel supersmällen är (0-6 mot Spanien). ”Jogi-katastrofen” når ända fram till nyhetsettan. Det kompletteras av experten Lothar Matthäus krav, ”Ta tillbaka Müller, Hummels och Boateng”. Mesut Özil – en gång fotbollsspelare, nu aspirerande oldfluencer – har förstås också en åsikt. ”Dags att ta tillbaka Jérôme Boateng”, skriver ex-landslagsspelaren inifrån Arsenals frysbox.

ANNONS

Sport1 hör Jogi Löw svara på Matthäus krav. ”Jag litar på de spelare vi har. Det handlar inte om kvaliteten på enskilda spelare. Vi har ett kapabelt lag”, säger förbundskaptenen. Om matchen säger Löw, ”Det var en nattsvart dag, ingenting fungerade”.

Sky Sport sätter som vanligt spelarbety…nej, de gör de inte. Tv-kanalen skriver i stället: ”Skammen i Sevilla – vi vägrar sätta spelarbetyg”. Sky lägger buttert till att betygen ändå bara blivit femmor och sexor (de lägsta).

Sport Bild ställer frågan om den där comebacktrion till Manuel Neuer. ”Jag vill inte nämna någon enskild av de tre, de kan alla vara oss till hjälp, det har de visat tillräckligt många gånger. Och ingen av de tre, varken Thomas (Müller), Mats (Hummels) eller Jérôme (Boateng) har slutat i landslaget”, säger Neuer, men lägger också till att det är upp till förbundskaptenen att välja. Sport Bild uppger vidare att Neuers tränare i Bayern München, Hansi Flick, är det för närvarande hetaste namnet hos förbundsfolket att ersätta Jogi Löw efter EM.

ANNONS

Express uppmärksammar att Bayern Münchens Joshua Zirkzee allt mer ser ut som ett alternativ för Köln. ”Jag kan gå på lån under vinteruppehållet, det är ett alternativ”, bekräfta anfallaren för Algemeen Dagblad. Express påpekar att han ska ses som en avlastning för Sebastian Andersson, inte någon som tar svenskens plats. Andersson väntas för övrigt tillbaka i lagträning i dag efter ingreppet i knäet i förra veckan. Han bör därmed som planerat vara spelklar till matchen mot sin förra klubb Union Berlin på söndag.


ENGLAND

england

The Guardian känner av slitningarna mellan klubb och landslag med säsongens ännu mer pressade spelschema. ”Spelarna vill spela för England. De är i en mycket svår situation”, säger förbundskapten Gareth Southgate, ”De är under stor press från sina klubbar. Det är sådant som pågår i bakgrunden. Så ser landskapet ut, oavsett om det blir offentligt eller ej, så ser verkligheten ut”. Southgate säger sig ha förståelse för klubbtränarna som månar om sina spelare men är tydlig om sina uttagningar: ”Jag måste göra det mesta av de matcher vi har”. I kväll spelar England mot Island.

ANNONS

The Times lyfter också temat under ”Southgate i klubbkonflikt”. Men allra störst rubrik får Publik kan återvända i lågriskområden. Med det menas att England anammar det tyska systemet att anpassa publiknivåer efter coronastatusen i regionen. Testar med publik kan inledas redan innan årsskiftet i områden med liten smitta.

Daily Mirror summerar beskedet med rubriken ”Julhälsningar – Stort hopp att publik kan återvända till juletidens matcher”. Dagens största rubrik, ”In från kylan”, skulle också kunnat ha passat publikförhoppningarna men handlar om att Phil Foden är tillbaka för England, och väntas starta i kväll.

The Sun är The Sun och är fylld med ”exklusiva” uppgifter med inte alltid de stabilaste grunder att stå på. Störst i dag är ”Exklusivt: Happy Nou Year – Man City planerar för Lionel Messi-värvning i januari”. Sedan finns ”Exklusivt: Mario Balotelli har fört samtal med Barnsley som slåss för att stanna kvar i Championship”. Spel i Brasilien låter rimligen mer lockande än Barnsley en mörk novemberkväll.

ANNONS

Daily Telegraph lockar med en intervju med Antonio Conte. Intertränaren minns tillbaka till för tre år sedan, när han var engelsk mästare med Chelsea. ”Jag bad om två spelare och vi var mycket, mycket nära dem efter vi vunnit ligan. Den ena var Romelu Lukaku, den andra var Virgil Van Dijk. De var mycket, mycket nära. Vi var i kontakt varje dag och jag tror de hade förbättrar laget med 30 procent”, menar Conte, ”Kanske tappade vi där kraften att ta Chelsea till den allra högsta toppen och stanna där i många år”.


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport hör att ”Roma kallar på Totti”. De nya ägarna vill ha tillbaka legendaren, ”Förhandlingar om rollen pågår”. Längre norrut gäller ”Inter byter allt”. Klubben satsar på just byten i januari. Christian Eriksen kan bytas mot PSG:s Leandro Paredes (inte Granit Xhaka, som Corriere dello Sport lanserade i går). Matías Vecino mot Napolis Arkadiusz Milik. Grannklubben har andra byten. ”Milan går till den assisterandes assisterande”. Bakom den knepiga rubriken döljer sig att efter tränare Stefano Piolis coronabesked har nu även assisterande tränaren Giacomo Murelli testat positivt och därför faller nu ansvaret på hjälptränaren Daniele Bonera. Han leder laget mot Napoli och Lille.

ANNONS

Corriere dello Sport tar sikte på kvällens match, ”Först Italien”. En seger mot Bosnien betyder också hemmaplan i Final Four. Tidningen lockar även med en intervju med ex-tränaren Fabio Capello inför helgens utmanarmatch. ”Både Napoli och Milan är mogna nog att slåss om scudetton”, menar Capello. Namnet Zlatan Ibrahimovic dyker ofrånkomligen upp. ”Jag nöjer mig med att upprepa att vi har att göra med en absolut mästare. En fotbollsgigant. Jag hade honom i Juventus, så ni kan förstå hur högt jag håller honom som spelare och person. För kan man som 39-åring fortfarande göra skillnad på detta vis så måste man till de yrkesmässiga kvaliteterna definitivt också lägga personliga sådana. Ibra är omättlig. Och hans karaktär är också till gagn för lagkamraterna för den smittar av sig”, säger Capello.

Tuttosport tar ett grepp på att ”Alla vill ha Mancini”. Det italienska fotbollslandslaget, som vill förlänga kontraktet, men också PSG och Manchester United, som La Repubblica rapporterade i går morse. ”Alla vill ha Alaba” tar upp att Juventus, tillsammans med Real Madrid, Barcelona och Man City, är intresserade av backen, som kan lämna Bayern München på fri transfer i sommar.

ANNONS


SPANIEN

spanien

Marca plockar fram utropstecknen efter tisdagens överkörning (6-0 mot Tyskland). Det blir tre stycken. ”En historisk uppvisning mot Tyskland!!!”, skriver tidningen, och lägger till en jättelik siffra i lysande gult, ”6”. Gayá, Rodri, Koke och förstås hattrickskytten Torres – alla får de högsta betyg, 3 av 3. Smolk i glädjebägaren var skada på Sergio Canales (Real Betis) och skada på Sergio Ramos (Real Madrid). I Ramos fall misstänks en sträckning i baksida lår. Då kan lagkaptenen bli borta flera veckor. Real Madrid har på spelschemat bland annat möte med Inter om en vecka.

Cadena SER klämmer i alla fall in lite goda nyheter för Real Madrid-fans. Enligt radiokanalen finns en principöverenskommelse med Sergio Ramos om ett tvåårskontrakt. ”Allt talar för att han skriver på innan årets slut”, uppger SER.

Mundo Deportivo liknar Spaniens seger vid ”En historisk dans”. Tidningen passar även på att fråga läsarna om favorit till EM-guldet till sommaren. Frankrike får drygt 40 procent, Spanien 38 procent sedan är hoppet stort ned till Belgien på knappt sju procent. Sverige var inte med bland de utvalda svarsalternativen.

ANNONS

Sport har bortanför den spanska landslagstriumfen två Barça-rubriker. ”Brutal minskning av lönekostnader”. Lönetaket sänks rejält för Barcelona med nästan tre miljarder kronor (La Liga-listan här). ”Tre Premier League-klubbar ute efter Braithwaite” berättar att West Ham, West Bromwich och Leeds United har gjort förfrågningar om den danske anfallaren. Barça föredrar att sälja men kan acceptera ett lån.


FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe kallar honom för ”Seriemålgörare”, Olivier Giroud. Veterananfallaren är i fokus igen efter sina två mål i går kväll (4-2 mot Sverige). Han får 8 av 10 i L’Equipes spelarbetyg. En kontrast till 3 för Marcus Berg och Sebastian Larsson. Foot Mercato har också Giroud som matchens lirare med 8, men delar ut lägsta betyg, 3, till Mikael Lustig. France Football ger stackars Lustig 2, ”Han var helt klart en belastning för de sina”. Kulusevski får högst i blågult, 6. Giroud tar den annars återkommande kritiken i Frankrike med en axelryckning, ”Jag är van vid att bli häcklad”. Förbundskapten Didier Deschamps lyfter också fram 34-åringen. ”Vi är ofta orättvisa mot honom”, säger han med udden riktad mot de många kritikerna. Deschamps var nöjd med den franska segern. ”Skönt att avsluta året med stil”, säger han. Andra nyheter: Frankrikes president Macron har meddelat fotbollen att det inte blir publik på läktarna denna sida nyår. Helgens match Marseille-Nice skjuts upp på grund av det stora antalet coronafall hos sistnämnda.

ANNONS

Téléfoot uppger att Olivier Giroud beslutat sig för att lämna Chelsea i vinter. Det ligger i linje med uppgifter i The Athletic. Anfallaren har under hösten på nytt hamnat i tränare Frank Lampards frysbox. Giroud vill ha speltid för att komma med i EM-truppen. Marseille och Bordeaux uppges intresserade, men 34-åringen är intresserad av en större klubb. West Ham, Inter, Roma och Juventus har också nämnts på annat håll.

Publicerad 2020-11-18 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto