Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan berättar: "Hade inte varit i Milan om avtalet blivit av"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

itaaaLa Gazzetta dello Sport gör dagens största rubrik på en intervju med Nicolò Zaniolo: ”Italien skrämmer alla”. Romastjärnan har missat EM på grund av skada, men ser med tillförsikt på landslagets kvartsfinal mot Belgien. ”Jag tror verkligen på oss. Vår stryka är gruppen”, säger Zaniolo. GdS lägger till att av de 14 500 som kan se matchen i München kommer en majoritet att hålla på Italien. Det kan bli 10 000 italienska fans, enligt tidningen. På annat håll berättar GdS att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka på Milanello om en vecka och tillbaka i bokhandeln i höst. Han släpper en bok, skriven tillsammans med Gazzettans Luigi Garlando. ”Jag har redan berättat om mitt förflutna, och hur jag spelar det vet ni. I den här boken avslöjar jag allt annat, vad jag lärt mig av livet. Om ni gillade San Remo-Ibra, så hittar ni honom här. Det finns ögonblick i livet och idrotten jag aldrig avslöjat förut. Vid 40 års ålder vill jag visa det djupaste av mig själv för världen; mina värderingar, mina strikta livsregler, vad som gjorde mig till världens starkaste spelare. Men jag ska också berätta detaljer från min karriär som ännu inte är kända. Till exempel, ett avtal med en klubb som ställdes in samma dag som det skulle undertecknas. Om det inte hänt hade jag inte varit i Milan i dag, säger Ibrahimovic i en kommentar. Från transfermarknaden uppger GdS att Chelsea utlöser optionsår för både Tiémoué Bakayoko och Emerson Palmieri. Båda hade kontrakt som går ut 2022. Milan respektive Inter är intresserade men väntas nu behöva betala mer om de vill köpa spelarna. Chelsea gjorde på liknande vis med Olivier Giroud. Sky Sport Italia uppger däremot att Bakayoko nobbat en förlängning.

Annons

Corriere dello Sport gör störst rubrik på att Juventus siktar på en kapitalökning med 400 miljoner euro genom en aktieemission. Inters bekräftelse på att Achraf Hakimi säljs till PSG finns med. ”Inom ett dygn tror jag det kan vara klart”, säger vd Beppe Marotta, och trycker sedan på att det innebär att ytterligare spelarförsäljningar inte behövs. Juventus är intresserad av Manuel Locatelli, men bara en klubb har lagt ett bud: Arsenal. ”Det stämmer att det finns utländska klubbar som är intresserade, inklusive Arsenal, och så här långt är det den enda klubben som lagt ett större bud på Manuel”, säger Sassuolos vd Giovanni Carnevali.

Sportitalia uppger att tre klubbar är särskilt intresserade av Robin Olsen. Det är Lille, West Ham samt Alexander Isaks klubb Real Sociedad. Roma letar ny klubbadress till den svenske landslagsmålvakten. Hans lyckade insats i EM har lockat intressenter.

Annons


ENGLAND

eeeengDaily Star sätter tonen. Dels med gårdagens två stora tränarpresentationer: Nuno Espirito Santo till Tottenham och Rafael Benítez till Everton. Men framför allt med Gareth Southgate som photoshoppad John Travolta i ”Saturday Night Fever”. Tidningen anser att förbundskaptenen utlovat ännu en anledning för fansen att svänga loss efter kvartsfinalen mot Ukraina i Rom på lördag.

Daily Telegraph svänger i stället till ”Sweet Caroline”. På nyhetsettan utlovas historien hur Neil Diamonds hit också blev en hit hos idrottspubliken. Wembley gungade till den mot Tyskland. ”Inget slår lite ’Sweet Caroline’ – det är en höjdare”, sa Southgate med ett leende på presskonferensen efteråt. Daily Telegraph kanske inte var först med att berätta att Jadon Sancho snart drar på sig Manchester Uniteds tröja – det gjorde en halv fotbollsvärld ungefär samtidigt i går. Men Telegraph var först med att berätta att av övergångssumman till Dortmund på 72,9 miljoner pund rasslar det också till 11,2 milj pund hos Man City, där Sancho tidigare spelat.

Annons

Daily Mail har ett annat landslagsfokus. ”Allt förändras” är budskapet inför kvartsfinalen. ”Gareth är beredd att ändra i lag och formation mot Ukraina. Anledningen är bland annat att Harry Maguire, Declan Rice, Kalvin Phillips och Phil Foden alla är en varning ifrån att missa en eventuell semifinal (sedan nollställs gula kort). Mason Mount hoppas också kunna ta sig in i laget igen. Dessutom kan 3-4-3 från Tysklandsmatchen ändras. Mails experter har tagit ut förmodat system och uppställning.

The Times noterar att England-Tyskland är BBC:s mest sedda tv-program i år. Som mest tittade 20,6 miljoner engelsmän på sändningen.

The Sun berättar till bilder att Arsenals Ainsley Maitland-Niles var inblandad i en allvarlig trafikolycka, men klarade sig helskinnad ifrån den. Vidare skriver tidningen att den tidigare Evertontränaren Marco Silva är på väg att ta över rollen i Fulham efter Scott Parker.

Annons

 


SPANIEN

spaaaaSport toppar med ”Var lugna kring Messi”. Det är budskapet från Barcelonas president Joan Laporta, trots att megastjärnan sedan midnatt officiellt är klubblös. ”Vi vill att han stannar och han vill stanna, allt går fint. Det finns financial fair play att tänka på, vi håller på att se på bästa lösning för båda”, säger Laporta till radiokanalen Onda Cero.

El Chiringito TV hävdar dock i natt att en ekonomisk lösning är funnen. Messi skriver på för två år, får 100 miljoner euro per år och sedan ytterligare 100 miljoner euro utspritt över de nästkommande tre åren. Alltså totalt 300 miljoner euro brutto. Men behållningen från El Chiringito TV i natt var den dramatiserade nedräkningen till midnatt, då Messis blev klubblös – se ovan.

Annons

Diario AS har med både Messi och Sergio Ramos på förstasidan som spelare som nu är utan kontrakt. Och för att återknyta till El Chiringito TV – där påstods i går att inte bara Man City, PSG och Bayern München har erbjudit Sergio Ramos ett kontrakt, utan också Chelsea. El Chiringito TV tror dock mest på City eller PSG som ny adress för 35-åringen.

Cadena SER uppger att fotbollsförbundet sagt nej till Barcelonas vilja att stryka Pedri från OS-truppen. Barça är oroad att 18-åringen, som för närvarande spelar EM, ska bli alltför sliten. Sex spelaren från EM-truppen har tagits ut i OS-truppen.

Mundo Deportivo har i sin San Sebastian-upplaga rubriken ”Premiärbomb”. Det syftar på att Alexander Isak & Co i Real Sociedad sin första match kommande säsong får möta Barcelona på Camp Nou. Hela spelschemat för kommande La Liga-säsong finns här.

Annons

 

FRANKRIKE

fraaaaaL’Equipe sätter ett stort frågetecken på förstasidan. ”Mbappé – en säsong till och sedan lämnar han?”. Enligt tidningen har PSG:s storstjärna meddelat personer inom klubbledningen att han för närvarande inte har några intentioner att förlänga, men att han kommer att respektera det sista kontraktsåret och inte begära en flytt i sommar. Det kan förklara L’Equipes uppgifter i går om att PSG-presidenten Nasser Al-Khelaïfi själv tagit över förhandlingarna om en förlängning. ”För några veckor sedan gjorde Real Madrid, i samtal om en annan spelare, en informell förfrågan om PSG:s position kring Mbappé. Svaret var glasklart: omöjlig att köpa. Det är en position som betyder att PSG är villig att ta risken att se sin stjärna lämna gratis om ett år, med all den skada det medför till ekonomi och image. Eller att klubben fortsatt är övertygad om att kunna ändra spelarens åsikt”, avslutar L’Equipe. Tidningen lyfter också ett annat ämne: Deltavarianten är den tolfte spelaren”. Fler än 2 000 coronafall i Skottland kopplas till EM. Drygt 300 finländska fans kom hem smittade från Sankt Petersburg. Det är några exempel som fått politiker och medicinska experter att skarpt kritisera turneringsupplägget, särskilt för London och Sankt Petersburg, där coronafallen pekar skarpt uppåt. ”För Uefa är ekonomiska intressen viktigare än hälsan”, säger Franck Ulrich Montgomery, ordförande för den internationell läkarorganisation World Medical Association, ”Vi har inte vunnit kampen mot corona ännu, det är därför jag tycker det är oansvarigt att spela matcher inför 45 000-60 000 åskådare i London…det är inte rimligt!”. Professor Gilbert Deray, chef för nefrologiavdelningen på Pitié Salpêtrière-sjukhuet i Parsi instämme. ”Att tillåta fotbollsmatcher i Sankt Petersburg och London just nu, medan det mycket överförbara deltavarianten är i uppsving i världen, det är en skandal!”, säger Deray, ”Vi är arroganta och i självförnekelse, i någon slags feststämning som inte tar hänsyn till de döda och situationen i världen. Allt detta på grund av ledare inom politik och idrott inte tar sitt ansvar. Supportrar kommer att sprida deltavarianten till Europas alla hörn och skapa allvarliga problem”.

Annons

RMC Sport noterar apropå Kylian Mbappé att Paul Pogba höll ett försvarstal för sin landslagskollega i spanska Chiringuito TV. ”Han (Mbappé) skapade chanser, han gjorde sitt jobb, han gav allt, han gav sin själ på planen”, säger Pogba, ”Det är det viktigaste. Han är en stor spelare. Det blir också en lektion för honom. Han kommer att växa och komma tillbaka starkare. Det finns ingen syndabock. Vi sitter alla i samma båt. Fotboll är på det viset; ibland fantastisk, ibland grym”. RMC Sport, liksom L’Equipe, uppger vidare att Achraf Hakimis övergång till PSG kommer att kosta cirka 60 miljoner euro plus bonusar. I dag väntar enligt RMC Sport läkarundersökning, därefter kan övergången bli officiell. Hakimi skriver på för fem år.

Le Parisien uppger att Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps kommer att stanna med landslaget över VM 2022, då hans kontrakt går ut.

Annons


TYSKLAND

tyyyysBild toppar nyhetsettan med ”Löw tar fansen för korkade”. Det är från en summering av krönikören Matthias Brügelmann. Han anser att Löw försökt komma med billiga undanflykter. ”Varför misslyckades Tyskland i EM med bara en seger på fyra matcher? Löw anser inte att han är en i en position att kunna analysera. I stället tar han upp de svåra förhållandena under de senaste åren. Som om inte EM-kvartsfinalisterna Schweiz, Danmark, Ukraina och Tjeckien fått kämpa med corona…Det är ett haveri till förklaring! Miljoner fans känner sig lurade. Det är verkligen synd att det blir det sista intrycket av Löws era”, skriver Brügelmann, ”Löw lämnar över ett osäkert lag som inte utvecklats på flera år och som nu ska försöka nå framgångar i VM i november 2022. Kanske ännu viktigare men också svårare blir att vinna tillbaka fansen”. Bild spekulerar sedan i hur nye förbundskaptenen Hansi Flick kommer att formera laget. Bland annat tror Bild att högerbacken Ridle Baku snarast kan göra anspråk på en plats i Flicks 4-2-3-1. Noterbart är att Bild tror att Manuel Neuer och Thomas Müller fortsätter. Kicker är lika övertygad om Neuer, men uppger att Flick ska ha samtal med Müller och Mats Hummels. Toni Kroos är ett mer osäkert kort inför framtiden.

Annons

Ruhr-Nchrrichten, lokaltidning i Dortmund, är lika övertygad som alla andra tyska och engelska medier om att affären med Jadon Sancho är i hamn. Dortmund får enligt RN cirka 90 miljoner euro. Det är ändå ansenligt lägre än de 120 milj euro klubben krävde förra sommaren, noterar tidningen. Noni Madueke, 19, i PSV Eindhoven ses som en möjlig ersättare.


ÖVRIGT

Segodnya (Ukraina) lyssnar till landslagsmålvakten Georgi Buschan som förväntar sig att segern mot Sverige ska utlösa en babyboom i Ukraina. ”Jag hoppas att nationen upplever en ökning i barnfödslar om nio månader”, säger Buschan. På tal om Buschan. Tribuna visar med bilder att målvakten lade ett halsband med ett kors vid sin stolpe. För den skrockfulle eller den religiöse är det månne en förklaring till att Emil Forsberg träffade målramen två gånger.

Annons

Het Nieuwsblad (Belgien) rapporterar att hur det än går mot Italien i EM-kvartsfinalen vill förbundet fortsätta med Roberto Martínez som förbundskapten. Nuvarande kontrakt gäller över VM 2022. Tidningen uppmärksammar också att varken Kevin De Bruyne eller Eden Hazard deltog i den kollektiva träningen på onsdagen. De Bruyne anses ha störst chans att vara spelklar till matchen i morgon.

Publicerad 2021-07-01 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto