Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: United efter Varane – och Koundé

8v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är tillbaka i augusti.


ENGLAND

england

Daily Mirror ger hela nyhetsettan åt en snaskig historia om Wayne Rooney. På sportettan ger Mirror Sport och The Sun Victor Nilsson Lindelöf hopp. Det blir kanske ingen konkurrens från Rapahël Varane. Båda tidningarna hävdar att Manchester United är oroad att fransmannen utnyttjar förhandlingar med klubben för att skaffa sig ett bättre kontrakt i Real Madrid.

The Guardian ger Victor Nilsson Lindelöf anledning att känna oro igen. Tidningens medarbetare och transferorakel Fabrizio Romano avvisar bestämt att Varane skulle vara intresserad av att förlänga med Real Madrid. Tvärtom är Man United i princip överens med Varane och ett bud till Real Madrid väntas inom de närmaste dagarna (se även Le Parisien, under Frankrike).

ANNONS

Daily Mail ger sedan Victor Nilsson Lindelöf anledning att höja på ögonbrynen. United är inte bara nära Varane utan också ute efter Jules Koundé i Sevilla. 22-åringen kan – som Lindelöf – också spela till höger i backlinjen. Mail har också med ett spelarbyte som är nära. Erik Lamela, 29, har plåtats i Sevilla på väg till sin läkarundersökning. Samtidigt är Bryan Gil, 20, på väg till Tottenham. Londonklubben får förutom Lamela pröjsa 25 milj euro enligt Fabrizio Romano.

Sky Sports har fler läkarundersökningar på gång. Backen Ben White, 23, ska göra en hos Arsenal på onsdag, enligt tv-kanalens källor. Övergångssumman med Brighton är överenskommen, 50 miljoner pund. Och vad säger Fabrizio Romano? Han håller med.

The Athletic instämmer i rapporterna om Newcastles intresse för Jens Cajuste och att FC Midtjylland vill ha 15 miljoner euro för svensken. Cajuste är dock bara ett av flera aktuella namn, enligt The Athletic, som också understryker att inget bud är lagt.

ANNONS

The Independent uppmärksammar att supporterorganisationer varnar för ”kaos” hos en del klubbar efter regeringens planer om att vaccinpass för att se Premier League-matcher från och med oktober.


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport kommer med glada nyheter åt Milanfans, ”Kessié i Milan för alltid”. Mittfältsstjärnan kommer att skriva på nytt kontrakt. ”Så snart OS är över så åker jag tillbaka till Milano och vi fixar allt. Jag vill stanna i Milan för alltid”, säger ivorianen till tidningen. Men hans agent kräver samma nivå på lönen som den topplön Zlatan Ibrahimovic har i klubben, sju miljoner euro inklusive bonusar. På tal om Ibra. Kessié säkrade CL-spel för Milan med två straffmål mot Atalanta, men snart är svensken tillbaka. Vem tar straffsparkar då? ”Han väljer först. Han är som jag, han behöver mål, så om han behöver slå dem så är det okej. Men om han inte känner för att ta dem är det inget som kan stoppa mig…”, säger Kessié. En annan stor rubrik är ”Cristiano IV”. Portugisens fjärde akt i Juventus inleds i dag. Han är tillbaka efter ledighet. GdS ser honom under Max Allegri antingen som spets i ett 4-2-3-1 eller till vänster i 4-4-3. Cristiano Ronaldo är inte enda spelare tillbaka i träning med Turinklubben. Även Dejan Kulusevski gör i dag comeback med klubblaget efter ledighet. Tillbaka är även en bjässe både till namn och utseende, Romelu Lukaku. Och han stannar i Inter. Sportchefen Beppe Marotta får frågan om det är spelare som under inga omständigheter kan sälja. ”För vår del, ja. Absolut ja. Lukaku är en viktig pusselbit som finns till hands för Simone Inzaghi”, säger Marotta.

ANNONS

Corriere dello Sport ger i ett hav av OS också lite utrymme för Cristiano Ronaldos återkomst. Liksom GdS är CdS övertygad om att han stannar i klubben. Corriere della Sera är mer avvaktande och menar att mötet med Allegri om hans roll blir viktigt för framtiden. Bland svenskar noterar Corriere dello Sport att Mattias Svanberg redan tränar individuellt och i morgon är med i den kollektiva träningen med Bologna. Några träningar med sitt klubblag behöver inte Robin Olsen tänka på. Han är persona non grata i Roma. Men även om förhandlingarna med Lille saktat ner menar CdS att de inte är döda. Och enligt Il Romanista är West Ham fortsatt aktuellt. Rapporterna om dubbelt svenskt i blågula Hellas Veronas damlag är nu bekräftade. Sara Nilsson lämnar Florentina San Gimignano för Hellas Verona. För en dryg vecka sedan gjorde Jonna Dahlberg samma flytt.

ANNONS

Corriere della Sera upprepar lovord för Zlatan Ibrahimovic, men tar också med framtiden bortom den utstakade comebacken i Serie A-premiären. Liksom Gazzetta dello Sport nyligen så skriver Corriere dello Sport att familjen snart är på plats i Milano: ”Beslutet att ta barnen från Stockholm var inte lätt och några logistiska detaljer återstår, men inom några månader kommer familjen Ibrahimovic att bo under samma tak igen. Med tanke på att han snart är 40 år, och efter Qatar-VM som målsättning, så måste han besluta sig för vad han ska göra när han blir stor. Att han till slut hamnar i Milans klubbledning är ingen avlägsen tanke”.

 

SPANIEN

spanien

Marca konstaterar att det är ”Hett, hett” mellan Raphaël Varane och Manchester United. Liksom engelska och franska källor tror tidningen på en övergång denna vecka, värd cirka 50 miljoner euro. Sedan suckar Marca över Real Madrids överraskande förlust i försäsongspremiären (1-2 mot Rangers). ”Gamla defekter i nya Real Madrid”, lyder rubriken.

ANNONS

Diario AS låter frispråkige chefredaktören Tomás Roncero dela ut ris och ros. När han kommer till ris, är det ett par spelare han tar sikte på. ”Sedan finns det två spelare i stor fara om de inte ändrar attityd, Ødegaard och Jovic. Jag förstår inte vad de sysslar med”, skriver Roncero, och fortsätter om norrmannen, ”Martin, du är i Real Madrid. Vakna, mannen!”. Men förstasidan tillhör OS-landslaget. ”Spanien har skalle”, syftar på att en nick från Oyarzabal avgjorde (1-0 mot Australien).

Mundo Deportivo ger i sin San Sebastian-upplaga hemmasonen ”Don Oyarzabal” förstasidan. Men även Alexander Isak ses nog närmast som hemmason nu. I dag är han tillbaka från ledighet och i träning med Real Sociedad, berättar MD. På tal om Real Sociedad blev det seger i helgens träningsmatch (3-1 mot Alavés). Marca tyckte för övrigt att John Guidetti var ”mest aktiv” i gästernas lag, och fick också med sig straffen som gav tröstmålet.

ANNONS

Sport dammar av Lionel Messi kontraktsskrivande. ”Förlängning i augusti”, hävdar tidningen. Det är när argentinaren är tillbaka från semester. Sport menar vidare att Messis medgörlighet att sänka lönen kan bana vägen för andra spelare att göra likadant. Det lär behövas. Inte minst, menar Sport, eftersom Barça ”riskerar” att behålla Antoine Griezmann. Det står i texten till förstasidesrubriken ”Barça studerar sätt att kunna behålla Griezmann”. Fransmannen vill bara lämna för sin förra klubb Atlético, som Barça inte kommer överens med.


FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe förpassar i OS-tider för ovanlighetens skull fotbollen längst bak i tidningen. Där framhävs framför allt en intervju med Jocelyn Gourvennec, Lilles nya tränare, vars tillsättande fick många fans att knorra. Han håller med Lyons nya tränare Peter Bosz om att det viktigaste för en tränare är att ha en filosofi. ”Ja, han har rätt. Det är viktigt att ha klara tankar och kunna förmedla dem till gruppen”, säger Gourvennec, och lägger sen till, ”Alla tränare i världen skulle vilja spela som Guardiola, men i slutändan får man se till den tekniska kvaliteten och den taktiska förståelsen i sitt lag”. L’Equipe summerar sedan storklubbarnas resultat i söndagens vänskapsmatcher i Portugal. Det blev en smärtsam ”landskamp”. Oavgjort för Marseille (1-1 mot Benfica) men förlust för Lyon (2-3 mot Sporting) och Lille (0-2 mot Porto).

ANNONS

Le Parisien uppger med hänvisning till sina källor att Real Madrid och Manchester United är nära en överenskommelse om Raphaël Varane. Övergångssumman väntas landa på cirka 45 miljoner euro. Goal kom senare också med uppgifter om en överenskommelse och nämner 50 milj euro. Real Madrid ville ursprungligen ha 85 milj euro. Varane har ett år kvar på kontraktet.

RMC Sport uppger att Schweiz förbundskapten Vladimir Petkovic, 57, är nära att bli tränare för Bordeaux. Liksom L’Equipe hänvisar radiokanalen till sina källor. Ligue 1-klubben måste fortfarande komma till en lösning med det schweiziska förbundet, men Petkovic vill göra flytten.


TYSKLAND

tyskland

Bild pratar med Emil Forsberg som haft nästan en månad på sig att smälta EM. Han får frågan om vad som känns mest nu, stolthet över att ha vunnit gruppen eller förlusten mot Ukraina. ”Ärligt talat att vi åkte ut mot Ukraina. Vi hade stora förhoppningar efter att ha vunnit gruppen och vill gå långt. Men sådan är fotbollen”, säger Forsberg, nu tillbaka i RB Leipzig. Efter andraplatsen i Bundesliga i fjol hoppas Forsberg på nytt utmana det eviga mästarlaget. ”Självklart vill vi störa Bayern München igen. Det är givet. För att lyckas med det måste vi ge allt i varje match”, säger Forsberg. Bild skriver vidare att FC Bayerns klubbledning är förbannad. Inte på Forsberg men på en klick av klubbens egna supportrar. I samband med 2-2-matchen mot Ajax hånade och buade de den nye tränaren Julian Nagelsmann, som har ett förflutet hos lokalrivalen 1860 München. Missnöje visades också mot Joshua Zirkzee, som svarade för en häpnadsväckande målmiss (se klipp här).

ANNONS

Kicker tycker inte Tyskland OS-seger (3-2 mot Saudiarabien) är så mycket att skriva hem om, men det är Union Berlin-veteranen Max Kruses efter-matchen-intervju. Han friade i direktsändning. ”Hon svarade ’ja’”, meddelade Kruse senare på Instagram. Och det där Forsberg var inne på, kan RB Leipzig knocka Bayern München från tronen? Det är veckans fråga i tidningen. 77 procent svarar ”nej”. På förstasidan har Kicker vinnarna i en mer prestigefull omröstning. Robert Lewandowski (Bayern München) har utsetts till Årets herrspelare av landets fotbollsjournalister, Nicole Billa (Hoffenheim) till Årets damspelare och Thomas Tuchel (Chelsea) till Årets tränare.


ÖVRIGT

Nova Sport (Grekland) kom med en snabb dementi från Pierikos på uppgifterna om intresse för Sven-Göran Eriksson, 73. Det finns ingen kontakt. ”Det är lite häpnadsväckande. Vår hela budget är nog lika mycket värd som hans bil”, säger Pierikos vd Babis Peidis. Den lilla grekiska klubben kan läggas till en brokiga skara klubbar och jobb ”Svennis” kopplats samman med på senare tid. En titt i Fotbollskanalens arkiv det senaste ett och ett halvt åren: Aberdeen, Sheffield Wednesday, Jamaica, Corinthians, Marseille, Torino och Newcastle Jets. Erikssons senaste jobb var som förbundskapten för Filippinerna och tog slut i januari 2019.

ANNONS

VG (Norge) ser en potentiellt ny Erling Braut Haaland – och han är kusin till stjärnan. Albert Braut Tjåland, 17, debuterade i går för Molde och gjorde mål. Likheter med sin mer kända kusin? ”Vi ska vara försiktiga med hur mycket vi lägger på en ynglings axlar, men Albert är också någon som älskar att göra mål. Han mäter sig själv efter det”, säger Moldetränaren Erling Moe till tidningen.

The South African (Sydafrika) hör Pitso Mosimane fnysa åt eurocentrismen i tränarvärlden. Hans prisskåp är späckat och i förra veckan vann han afrikanska Champions League med Al Ahly. ”På Fifas prisutdelningar och Ballon d’Or så förekommer vi inte i kategorin Årets tränare, där finns bara européer. Jag har vunnit åtta titlar men ingen bryr sig för jag är inte tränare för Liverpool, men historien försvinner inte”, säger Mosimane.

ANNONS
Publicerad 2021-07-26 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto