Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cristiano Ronaldo: "Inte i United för sjätte, sjunde plats"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

ENGLAND

Sky Sports pratar med Cristiano Ronaldo om Manchester Uniteds ligasituation. ”Jag vill inte vara här, på sjätte plats eller sjunde plats eller femte plats. Jag är här för att vinna, för att konkurrera”, säger portugisen, ”I mina ögon accepterar jag inte en mentalitet som innebär att vi är utanför topp-tre” (se klipp nedan).

Daily Mirror byter ”Bloody hell” till mildare ”Ruddy hell” som till slut blir ”Rudi hell”. Allt för Antonio Rüdigers skull, Chelseas matchvinnare (1-0 mot Tottenham). Chelsea är nu i ligacupfinal. Jublade Thomas Tuchel? Knappast. Chelseatränaren var irriterad över att laget ”tappade fokus” och var ”för självsäkra”. Han la till, ”Vi kan spela mycket bättre, vi måste spela mycket bättre om vi ska förtjäna sådan här resultat”.

Annons

Daily Express tar fasta på Tottenhams tränare Antonio Conte som av mer förståeliga skäl var missnöjd. Han medgav att Chelsea var det bättre laget över två matcher men efter en fråga om den stora nivåskillnaden mellan lagen fick Conte nog. ”Att samma ämne, samma frågor upprepas…ärligt talat är jag lite uttråkad, lite irriterad”, säger Conte. Han hintade också om att det var ett klubbeslut att peta Tanguy Ndombélé, som blev utbuad av det egna lagets fans i förra hemmamatchen.

The Athletic ser att pendeln i Manchester svängt i ljusblå favör även utanför planen. Man City har för första gången passerat Man United i intäkter, 644 miljoner euro för City mot 557 milj euro för United.

Daily Mail slänger fram att Man United är ute efter Brightons kvicksilver Tariq Lamptey, noterar att Aston Villa är intresserad av Robin Olsen och ser att West Ham klättrar upp på fjärde plats i ligan (2-0 mot Norwich).

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport såg Inter vinna italienska supercupen (2-1 mot Juventus) och ser ett vinnande ”Inter utan slut”. Så ser gärna klubbpresidenten Steven Zhang gärna också på det. ”Den här segern ger oss hopp och energi inför framtiden”, säger Zhang. Dejan Kulusevski var på den förlorade sidan. Men han gjorde en stabil insats när nu fick chansen från start. Svensken får 6,5 av 10 av både Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport. Även La Repubblica ger honom det betyget, med motiveringen ”Tog hand om Brozovic med samma omsorg som en barnvakt”. Någon plats i startelvan blir det däremot inte för Zlatan Ibrahimovic när Milan i kväll tar sig an Spezia. Han är avstängd och Olivier Giroud tar hans plats. Från mercaton skriver tidningen att Milan har blicken fäst på Eric Bailly. Problemet är att Milan vill låna backen, Manchester United vill bara sälja.

Annons

Corriere dello Sport kör på lite kryptiska italiensk-spanska ”Inter Maravilla”, som i ”Underbara Inter”, troligen en flört med den chilenska matchvinnaren Alexis Sánchez. 33-åringen visar ingen brist på självförtroende. ”Jag har alltid sagt att jag är som ett lejon i bur, ju mer jag får spela desto mer av ett monster blir jag”, säger chilenaren. På annan plats följer tidningen upp Arsenals jakt på Dusan Vlahovic. En övergångssumma på 60-70 miljoner euro är okej. En lön på 5-6 miljoner netto om året är inga problem. Men serbens rådgivare vill ha 18 miljoner euro. Det är inte fine med Arsenal, menar CdS. Det är också noterat att Ronja Aronsson ansluter till Fiorentina.

Sky Sport Italia styrker uppgiften att Arsenal är intresserad av Juventus mittfältare Arthur. Men tv-kanalen hävdar också att om Arthur, eller någon annan mittfältare, lämnar så är Juve intresserad av Ruben Loftus-Cheek i Chelsea. Goal uppger för övrigt att Arsenal också för samtal om en annan mittfältare, Youri Tielemans i Leicester.

Annons

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca jublar åt att ”Real Madrid vann Superclascion”, alltså ärkerivalmötet i spanska supercupens semifinal (3-2 e förl mot Barcelona). Tidningen menar att det var ”en match värd klubbarnas rivalitet”. Eller som tidningen skriver på annat håll, en ”Clasicazo”. Barcelonas tränare Xavi sa efteråt, ”Vi var överlägsna Real Madrid långa stunder”. Real Madrids tränare Carlo Ancelotti svarade, ”Det håller jag inte med om. Det var en jämn match”. Xavi sa även, ”Detta Barça kan tävla med vem som helst”. Marca ger tre spelare det högsta betyget tre stjärnor: Vinícius Jr och Karim Benzema i Real Madrid, samt Ronald Araújo i Barça. För Real Madrid väntar final väntar antingen Atlético de Madrid eller Athletic Club. Den semifinalen spelas i kväll.

Sport är stolt över Barcelonas insatsen mot Real Madrid. ”Barça har återvänt”. Mundo Deportivo är snarlik: ”Föll med äran i behåll”. I Sport skriver krönikören Lluís Mascaró, ”Barça vann inte El Clásico men den moraliska segern är odiskutabel. Barça är Barça igen”. Barças damer är Barça mest hela tiden. Ny storseger i går (5-0 mot Sporting Huelva), och nytt mål av Fridolina Rolfö. ”Outtröttlig”, skriver Sport om svenskan. Även damernas har ett El Clásico att se fram emot. Det är i Champions League den 30 mars. Matchen har flyttat in på Camp Nou och hela 15 000 biljetter reserverades av medlemmar under de tre första timmarnas försäljning på onsdagen. Noterbart i övrigt från damfotbollen med svenska ögon sett: Hanna Lundkvist debuterade för Atlético de Madrid med ett inhopp (5-0 mot Villarreal) och Ebba Hed har skrivit på för Madrid CFF, som föll i går (1-2 mot Aláves) med Michelle de Jongh i startelvan.

Annons

Cadena SER uppgav på onsdagskvällen att Alavés gärna vill låna ut John Guidetti, samt att AIK är högst intresserat. Guidettis kontrakt går ut i sommaren.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe följer krisklubben Bordeauxs förehavande. På onsdagen kom beskedet att klubben vill bryta med lagkaptenen Laurent Koscielny. ”Det var svårt att ta in. Man kan säga att det var en käftsmäll”, säger Koscielny till L’Equipe. Den tidigare Arsenalbacken fortsätter tills vidare träna med klubben. Från transfermarkanden skriver tidningen att Burnley lagt ett första bud på 17 miljoner euro för Lens heta mittfältare Seko Fofana. Det lär krävas betydligt mer för att locka Lens till försäljning, menar L’Equipe.

Le Parisien skriver att Neymars rehab går enligt planerna. PSG är övertygad om att ha brasilianaren tillbaka till åttondelsfinalen mot Real Madrid den 15 februari. Neymar skadade fotleden i slutet av november. Lionel Messi ådrog sig covid-19 under julen i Argentina, är tillbaka i Paris men fortfarande inte i kollektiv träning. Argentinaren missade matchen mot Lyon i helgen, och Le Parisien sätter ett frågetecken även inför lördagens match mot Brest.

Annons

RMC Sport uppger att Samuel Umtiti hoppas på ett lån i januari trots kontraktsförlängningen med Barcelona. Däremot vill han inte till Ligue 1, där det tidigare ryktats om intresserade klubbar. Det finns intresserade klubbar även i England, Italien och Spanien.

 

TYSKLAND

RBLive noterar att Emil Forsberg redan är tillbaka i individuell träning med boll. Det är oklart när han är tillbaka i matchspel. Enligt RB Leipzig sker hans rehab ”enligt planerna”. Forsberg ådrog sig en muskelskada för tre veckor sedan och prognosen då var minst åtta veckors frånvaro.

Bild uppger att Dortmund är ute efter Andreas Christensen. Chelseabackens kontrakt går ut i sommar och parterna har inte lyckats komma överens om ett nytt. Dortmund letar mittback och Axel Witsel förmodade flytt skulle ge utrymme i lönebudgeten för att klara av Christensens lön. Tidigare ha Barcelona uppgetts intresserad av dansken. På tal om danskar, Bild bekräftar BT:s uppgifter om att Bayern München värvar stortalangen Jonathan Asp Jensen från FC Midtjylland. Enligt Bild betalar Bayern 1,2 miljoner euro plus bonusar. På sin 16-årsdag på fredag i nästa vecka är det tänkt att han skriver på ett treårskontrakt. Bayern bekräftade på onsdagen att Kingsley Coman förlängt kontraktet.

Annons

Sky Sport sätter strålkastarljusen på en annan Chelseaback, Antonio Rüdiger. Real Madrid är inte ute ur racet men behöver höja sitt bud. PSG är för närvarande hetast på gröten. Manchester United är också intresserad, medan Bayern München inte för några förhandlingar. Det är inte heller uteslutet att 28-åringens stannar i Chelsea. Det tror också tränaren Thomas Tuchel: ”Samtal pågår och vi är hoppfulla”, sa han efter matchen i går. Enligt Sky väntar nya förhandlingar i januari. Det nuvarande kontraktet går ut i sommar. ”Ni kommer inte att höra från mig förrän jag fattat mitt slutgiltiga beslut”, säger Rüdiger själv till SportBild, och kommenterar alla tidningsuppgifter med, ”Det är välkänt att medier gillar att sockra lite för att göra rubriker mer explosiva”.

 

ÖVRIGT

TyC Sport (Argentina) slängde fram en bomb under natten. Paolo Dybala ha bestämt sig för att inte förlänga med Juventus, om inget radikalt händer. 28-åringens kontrakt går ut i sommar och han är nu beredd att lyssna på erbjudanden från andra klubbar. Enligt TyC Sport var Dybala överens med Juve om en förlängning, men Turinklubben ändrade på villkoren och Dybala har nu beslutat sig för att gå skilda vägar med klubben som han kom till 2015.

Annons

Het Laatste Niuews (Belgien) noterar att ligaledaren OH Leuven värvat Amanda Johnsson Haahr. 25-åringen, som senast spelade för Växjö, har skrivit på för resten av säsongen.

Publicerad 2022-01-13 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto