Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelarfacket vill att ryska spelarkontrakt rivs

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

Voetbal International (Nederländerna) skriver att Fifpro, spelarfacket för professionella fotbollsspelare, vill att utländska spelare i ryska liga tillåts riva sina kontrakt. ”Vi har uppmanat Fifa till det. Det måste ske så snart som möjligt”, säger Louis Everard i Fifpros styrelse, ”Den tilltagande konflikten är i våra ögon skäl att avsluta kontrakt utan kompensation till klubben. Vi diskuterar för närvarande detta”. I ryska ligan spelar flera svenska spelare, bland andra Viktor Claesson (Krasnodar) och Jordan Larsson (Spartak Moskva). De Telegraaf har med Jesper Karlsson i Omgångens lag. Svensken gjorde två mål för AZ mot Feyenoord i helgen.

Annons

Sport-Express (Ryssland) noterar att det ryska fotbollsförbundet, RFU, fördömt beslutet att stänga ute nationen från internationell idrott. Förbundet antyder också att en överklagan är aktuell. Sport-Express pushar på för att förbundet ska vända sig till idrottens skiljedomstol (CAS). Tidningens fotbollschef, Konstantin Alekseev, skriver att ”det är helt rätt” beslut då Fifa och Uefa ”sedan länge glömt bort att politik och sport inte hör ihop”. På annat håll beklagar sig förbundskapten Valerij Karpin över Fifas beslut. ”Att säga att tränarstaben är besviken räcker inte till. Givetvis hoppades vi att vinnaren av oss fyra (Polen, Tjeckien, Sverige – min anm) skulle utses på planen. Det är beklagligt för spelarna som hoppades spela VM och nu förlorat det hoppet”, säger Karpin. Även om Ryssland mot förmodan skulle få igenom sin överklagan – vem skulle möta dem?

Annons

 

ENGLAND

Daily Mirror toppar med beskedet om Ryssland som ”Utsparkade”. En ganska given rubrik på dagens givna huvudämne. Lite fyndigare är ”Första Marsch” för Jesse Marsch som presenterats som ny tränare i Leeds United. ”Marsching on Together” hade också funkat.england

Daily Mail-krönikören Martin Samuel håller bland annat upp Sverige som föredöme efter Rysslandsbeslutet. ”Polen, Sverige och Tjeckien tog ner Fifa. Glöm det aldrig. Trots att Fifa försökte slingra sig tvingades dessa charlataner till slut fatta rätt beslut och sparka ut Ryssland”. Det är den orimligt långa rubriken.

Daily Telegraph vrider strålkastarljuset mot Chelseas ägare igen. ”Abramovitj håller fredssamtal samtidigt som hans plan för Chelsea håller på att lösas upp”. Det är dagens största rubrik. Roman Abramovitjs plötsliga drag att lämna över styret till klubbens välgörenhetsstiftelse har inte gått smidigt. Ett par personer i stiftelsen överväger att hoppa av för att inte hamna i intressekonflikt, skriver Telegraph. Stiftelsen har ännu inte accepterat övertagandet. Abramovitj befinner sig för närvarande i Belarus där han enligt uppgift i någon form sägs delta i fredsförhandlingarna mellan Ryssland och Ukraina.

Annons

The Guardian följer med hotfull rubrik upp att den brittiska kommissionen för välgörenhetsorganisationer (Charity Commission) begärt mer information om Abramovitjs plan. Tidningen noterar på annat håll att Arsenal gjorde en förlust på 107,3 miljoner pund, nästan 1,4 miljarder kronor, för 2020/2021. Pandemin anges som huvudskäl. 

Manchester Evening News uppger att Ralf Rangnicks tålamod med Cristiano Ronaldo börjar ta slut samt att tränaren har svårt att se portugisen leda Uniteds anfall kommande säsong.

The Athletic uppmärksammar Antonio Contes senaste utspel. Efter förlusten mot Burnley ifrågasatte Tottenhamtränaren missmodigt sin framtid i klubben. Det fick stora rubriker. Nu säger Conte att presskonferensen var mer ”strategisk” än ”emotionell”. Conte säger: ”Ni måste förstår när det är strategi och inte bara känslor. Varje gång vi har en presskonferens finns en strategi bakom den, det är inte ett emotionellt ögonblick. Jag förstod att det var rätt tillfälle, efter fyra förluster på fem matcher och efter en seger mot Manchester City tre dagar tidigare, att skicka ett tydligt budskap till mig själv, klubben och spelarna”.

Annons

BBC Sport noterar att Rigobert Song blir ny förbundskapten för Kamerun och att det anmärkningsvärt nog är på order av landets president. Fifa brukar inte gilla politisk inblandning. BBC noterar också att Dejan Kulusevski inte bara fanns med i Garth Crooks Omgångens elva utan också i Alan Shearers elva, som han gör för Premier League.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tycker att Milano trots allt får ett ”Fettisdagsderby” under den pågående karnevalen. För vad kan vara festligare än en cupsemifinal mellan staden två högtflygande klubbar Milan och Inter? Milan är på nytt utan skadade Zlatan Ibrahimovic. För snart ett år sedan möttes lagen också i cupen. Då blev Ibrahimovic äldste målskytt någonsin i derbyt (39 år och 115 dagar) men matchen är mest ihågkommen för bråket mellan svensken och Romelu Lukaku. Albin Ekdal genomled en storförlust med Sampdoria (0-4 mot Atalanta). Mittfältaren får svala 5 av 10 i betyg men det var ett standardbetyg för kvällen för Sampspelare.italien

Annons

Tuttosport toppar med att ”Vlahovic jagar Baggio”. Juventus succévärvningar har gjort fyra mål på sina sex första matcher. Roberto Baggio har rekordet med sex mål på sju matcher. Så står månne ett hattrick på menyn för Vlahovic mot sin gamla klubb Fiorentina i morgon? Tuttosport gör också rubrik på att Torino och Bremer kommit överens om att hans säljs om någon bjuder minst 25 miljoner euro. Många klubbar har på senare tid kopplats ihop med den 24-årige backen. Enligt Tuttosport är Milan i förarsätet.

 

SPANIEN

Marca är inget undantag. Även här dominerar gårdagens beslut från Fifa och Uefa. ”Ryssland avstängda från allt”. Efter återkommande uppgifter i franska medier att PSG:s hopp om att behålla Kylan Mbappé ökar, känner sig Marca föranledda att lyfta ämnet igen. Tidningen menar att han är under press att bli kvar, särskilt som han alltmer blivit klubbens outstanding spelare, men från Real Madrids sida sägs klubben fortsatt övertygad om att Mbappé byter klubb i sommar.spanien

Annons

Sport ser det som ”Öppet för förlängning med Dembélé”. Det blev succéinhopp senast – ett mål, två assist – och visslingar byttes mot applåder. Klubbpresident Joan Laporta säger, ”Dembélé vet vårt erbjudande och att vi alltid velat att han stannar. Vi hoppas han tänker om vid säsongens slut”. Men Sport menar att ”Det är Xavi som har nycklarna i Dembélé-fallet”. Tränaren kan ha en medlande funktion mellan spelare och klubb.

Mundo Deportivo har fullt fokus på en annan Barcelonaspelare. För det råder ”Pedrimania”. Den unge mittfältaren ”påminner mig mycket om Andrés Iniesta”, säger tränare Xavi.

 

FRANKRIKE

L’Equipe färgar hela förstasidan röd, sätter en bild på det ryska fotbollslandslaget och sedan orden ”Rött kort”. Ett par uppslag tillägnas situationen kring Ryssland och den internationella idrotten. Längre in i tidningen intervjuas Lyons starke man Jean-Michel Aulas. Trots de medioker resultaten hänger inte tränaren löst. ”Peter Bosz är inte i någon som helst fara”, säger Aulas. Storklubben ligger först på tionde plats i ligan.frankrike

Annons

Le Parisien följer upp Lionel Messis situation. Tidningen menar att han hittat mer rätt på planen samt att han planerar att stanna nästa säsong. Men Messi är upprörd med de franska medierna, som sågat honom hårt. Ämnet har diskuterats i omklädningsrummet där Messi uttryckt sin häpnad över de hårda orden i pressen, skriver Le Parisien. Argentinaren har emellanåt fått väldigt låga betyg, vilket fått bland annat Sergio Agüero och andra som är välvilligt inställda till Messi att slå bakut.

 

TYSKLAND

Sky Sport påpekar att Bayern München står för en stor ekonomisk utmaning att förlänga med sina storspelare. Müller, Neuer, Lewandowski, Gnabry – alla diskuteras. Det skulle kosta 200-250 miljoner euro att förlänga. Därför menar Sky att försäljning av någon av dem kan bli aktuellt. Sky-journalisten Florian Plettenberg tror att Gnabry kan ligga risigt till. Corentin Tolissso är också en spelare som kan säljas i sommar.

Annons

Sport1 hävdar att Jude Bellingham orsakar irritation i Dortmunds omklädningsrum. Den unge engelsmannen har varit en av lagets bästa den här säsongen men hans uppträdande mot lagkamrater ifrågasätts. Mot Rangers snappade tv-kameror upp hur han upprepade gånger gnäller och skäller på Nico Schulz. Enligt Sport1 ska han också ha drabbat samman med Axel Witsel i halvtid under matchen mot Augsburg senast när han vägrade ta till sig instruktioner från den 14 år äldre lagkamraten. Sport1 uppmärksammar som andra tyska medier även att RB Leipzig är vidare i Europa League sedan Spartak Moskva sparkats ut och att Schalke brutit med sponsorn Gazprom. Ny tröjsponsor ser enligt Kicker ut att bli byggkoncernen Vivawest.

Publicerad 2022-03-01 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto