Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mbappés besked i helgen - oro i Real Madrid: "Han kan bryta"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

SPANIEN

Marca toppar fotbollsnyheterna med ”Han kan bryta!”. Det är Kylian Mbappé. Marca har under lång tid påpekat att Real Madrid är övertygad om att fransmannen skriver på. En överenskommelse finns. Den innebär bland annat 130 miljoner euro i sign-on-bonus och över 60 procent till Mbappé i bildrättigheter, till och med mer än Cristiano Ronaldo hade. Men inget är underskrivet och ett visst tvivel börjar nu smyga sig in, rapporterar Marca. Dels spökar 2017, när situationen var liknande men Mbappé valde att byta Monaco mot PSG i stället. Dels är det otydligheter i budskapen och fransmannens samtal med PSG i början av veckan. El Chiringito TV-profilen Josep Pedrerol sa i natt att ”pessimism” börjar råda i Real Madrid. Marca skriver om ett besked från Mbappé på söndag, medan franska medier uppger att det kan bli redan på lördag men troligast söndag.

ANNONS

Sport presenterar ett annat ”Slutgiltigt beslut”. Det handlar om Ousmane Dembélé. Fransmannens agent ska ge Barça ett motförslag till kontrakt nästa vecka. Därefter står det klart om det blir en fortsättning. Enligt Sport fördrar Dembélé att stanna framför en flytt till Chelsea, Bayern München eller PSG. Tidningen skriver vidare att 10 000-15 000 Barçafans reser till Turin för damernas Champions League-final. Motståndaren Lyon har bara med sig 2 000 fans.

Mundo Deportivo slickar sig om munnen åt ”Ett nytt tremannaanfall”: Ansu Fati, Lewandowski, Raphina. Det är i alla fall förhoppningen. De två sistnämnda har photshoppats in i Barçatröjor. 

Noticias de Gipuzkoa pratar med Alexander Isak om måltorkan den här säsongen. ”Jag har tagit lugnt på bristen på mål, det tillhör fotbollen”, säger Isak i ett utdrag från intervjun. Real Sociedad har varit starka bakåt men svaga framåt. ”Det handlar inte om att vi varit mer defensiva, bara om att vi blivit bättre bakåt, för framåt har vi alltid haft chanser”. Real Sociedad blir sämst sexa och är klart för Europa League-spel kommande säsong.

ANNONS

Cadena Cope vill sudda ut frågetecknen kring Antoine Griezmanns framtid. Han blir kvar i Atlético de Madrid. Han plåtades till och med i nya Atlético-tröjan under torsdagen. Cope har tidigare uppgett att Atlético erbjudit Álvaro Morata till Barcelona för att slippa betala den överenskomna utköpsklausulen på 40 miljoner euro för Griezmann. Transferexperten Fabrizio Romano uppger samtidigt att samtal om en övergång för Morata är aktuella mellan Atlético och Juventus, dit anfallaren för närvarande är utlånad.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror hör folket kring Everton andas ut, ”Phew did it”. Vändningen i går säkrade Premier League-kontraktet (3-2 mot Crystal Palace). Men under en planstormning i slutet av matchen hånades gästernas tränare Patrick Vieira, som till slut fick nog och sparkade mot en av häcklarna (se klipp här). Även Evertonsupportern filmade när han hånade Vieira (se klipp här). Ännu en incident inträffade under torsdagskvällen. Swindonspelare fick skydda sig mot Port Vale-fans som stormat planen efter playoffmatchen i League Two. I går dömdes också en supporter till fängelse för att ha skallat Sheffield Uniteds spelare Billy Sharp under ytterligare en annan planstormning i tisdags. På sportettan finns också tidningens uppgift att Manchester United på spelarnas initiativ ställer in sin årliga prisgala.

ANNONS

Liverpool Echo tar notis om Evertonanfallaren Richarlisons attack på Jamie Carragher. ”@Carra23 tvätta din mun innan du snackar om mig eller Everton, och jag har ingen respekt för dig”, skrev brasilianaren mitt i natten. Troligen är det ett svar på den hårda kritiken från ex-Liverpoolspelaren, som anklagade honom för filmningar i samband med Merseysidederbyt. Richarlison gjorde också en dykning när han firade segern i går (se klipp här).

Daily Telegraph hör en suck från Thomas Tuchel sedan Chelsea ännu en gång gjort en blek insats på hemmaplan (1-1 mot Leicester). ”Det är så här vår säsong sett ut”, säger tränaren. Han lyfte också fram en orsak till den knackiga säsongen: N’Golo Kanté. Han är vår Mo Salah, vår Van Dijk, vår De Bruyne, han är vår Neymar, vår Mbappé. Han är killen som gör skillnad, och kan man bara använda honom 40 procent av tiden då är det kanske ett mirakel att vi ändå blir trea”, säger Tuchel (se klipp här, från 02.18). Kanté har brottats med skador under säsongen.

ANNONS

The Times uppger att Paul Pogba var överens med Manchester City om personliga villkor. Men 29-åringen valde i slutändan att avstå flytten på grund av oro över reaktionen bland Man Unitedfans. Juventus är för närvarande favorit att få Pogbas kontraktsunderskrift.

Daily Mail hävdar att så många som tio spelare kan lämna Man United i sommar. Bland annat är klubben beredd att lyssna på erbjudanden på Aaron Wan-Bissaka och Eric Bailly. Och, nej, varken Victor Nilsson Lindelöf eller Anthony Elanga nämns. Mail skriver vidare att Newcastle redan ska inleda samtal med tränaren Eddie Howe om ett nytt kontrakt. Howe kom till Newcastle för bara ett halvår sedan, men har haft stora framgångar. Han har två år kvar på det nuvarande kontraktet.

Football London kittlar tanken på svenskt sällskap för Dejan Kulusevski i Tottenham. Londonlaget uppges på jakt efter en anfallare. Ett av namnen Spurs tittar på är Alexander Isak.

ANNONS

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport peppar, ”Kom igen, Milan, det skulle vara den vackraste” scudetton. Det är bilden som tidigare Milanspelare ger i en intervju. I alla fall den mest överraskande scudetton. Seger mot Sassuolo på söndag och allt är klart. GdS uppger att Ángel Di María är nära att skriva på för Juventus, trots ett sent försök från Ten Hags Manchester United. Skillnaderna i lönenivå mellan Turinklubben och argentinaren minskar. Liksom L’Equipe skriver GdS att Di María och PSG brutit definitivt med varandra, sista matchen blir i helgen.

Corriere dello Sport toppar tidningen med att ”Bastoni räddar Lautaro”. Det betyder att en försäljning av Alessandro Bastoni bäddar för Inter att kunna behålla spelare som Lautaro Martínez, Skriniar, Brozovic och Barella. Enligt CdS hoppas Inter få ut hela 60-70 miljoner euro för Bastoni. Både Man City och Man United har tidigare visat intresse men det är Tottenham som är i pole position för 23-åringen.

ANNONS

Radio Kiss Kiss Napoli pratar med Massimo Vitali på Bolognatidningen Il Resto di Carlino. Han tror att Napoli kan köpa Mattias Svanberg för tio miljoner euro från Bologna, motsvarande drygt 100 milj kr. Tidigare har det spekulerats i större pengar. Flera klubbar uppges intresserade. 

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe deklarerar att ”Det är slut på spänningen”. Kylian Mbappé ska leverera sitt beslut. Det kommer i helgen. Foot Mercato och RMC Sport har samma info. Antingen innan PSG:s match mot Metz på lördag kväll eller, troligare, på söndag. På tal om PSG slår L’Equipe också fast att det är nu är helt klart att matchen mot Metz blir Angel Di Marias sista i PSG-tröjan. Störst rubrik på förstasidan får Saint-Etienne. ”En match för att rädda ansiktet”. Matchen mot Nantes på lördag avgör om det blir nedflyttning direkt eller kval. Inne i tidningen kan man också läsa att Bordeaux behöver hosta upp 20 miljoner euro innan mitten av juni. Annars riskerar klubben att flyttas ned ytterligare i seriesystemet. Klubben vill behålla Anel Ahmedhodzic och lagkamraten Josuha Guilavogui tror på det.  Mittfältaren sa att han kände skam och en lust att få revansch, och öppnar dörren för en fortsättning i Ligue 2. Han fick frågan om någon annan spelare kände likadant. Jag pratar mycket med Anel och jag tror han är i samma sinnesstämning som jag”, säger Guilavogui. Ahmedhodzics agent Markus Rosenberg har tidigare aviserat att det är en större liga som gäller.

ANNONS

Le Parisien noterar att PSG:s ultras ställer sig på Idrissa Gueyes sida i debatten om den regnbågsfärgade tröjan. Gueye vägrade ställa upp på PSG-initiativet mot homofobi. ”Varje person är fortfarande fri att stödja de initiativ de själva vill och på det sätt de själva vill”, påpekar Collectif Ultras Paris i ett uttalande. Gueye har utsatts för kritik i Frankrike för sitt avhopp, som uppgetts vara av religiösa skäl. Men han har också fått stöd, bland annat av Senegals president Macky Sall.

 

TYSKLAND

Bild uppger att Erling Haaland tackade för sig i Dortmund med dyra presenter. Alla medspelare, 33 stycken, fick en Rolex Submariner med en personlig hälsning ingraverad. Pris per klocka: 13 000-15 000 euro. Alla bakom laget, drygt 20 personer, fick en Omega Speedmaster. Pris: 5 000-7 000 euro. Klockorna, i presentboxar med bilder på Haaland, levererades med två limousiner, skriver Bild. Farvälgåvornas sammanlagda värde är cirka en halv miljon euro, motsvarande 5,2 miljoner kronor. Gesten för tankarna till när Sergio Agüero lämnade Haalands blivande klubb Manchester City. På annat håll skriver Bild att Dortmund är på väg att värva Salih Özcan, mittfältare från Köln. 24-åringen har redan genomgått en läkarundersökning. Prislapp: cirka tio miljoner euro. Tidningen noterar också att det är fördel HSV i kvalet om en Bundesligaplats efter 1-0 borta mot Hertha Berlin.

ANNONS

Sky Sport har en timeline med bilder från Frankfurts firande av Europa League-triumfen. Uppemot 200 000 människor samlades under torsdagen för att hylla de återvändande hjältarna. Bild skriver också att klubben gjort klart med ett första nyförvärv. Sebastian Polter skriver på för tre år. 31-åringen värvas från Bochum för mellan en och två milj euro. Sky bekräftar sedan WAZ uppgifter: Niko Kovac blir Wolfsburgs nya tränare. Kroaten, som ersätter Florian Kohfeldt, kommer närmast från Monaco och var tidigare i Bayern München.

Publicerad 2022-05-20 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto